Buzz

Το «The Last Voyage of the Demeter» από τον Δράκουλα βρήκε νέο αίμα σκηνοθέτη

στα 10

Μια ταινία η οποία βρίσκεται στην κόλαση της παραγωγή για σχεδόν δύο δεκαετίες, καταφέρνει να βρει τον δρόμο της στις αίθουσες.

Το «The Last Voyage of the Demeter» από τον Δράκουλα βρήκε νέο αίμα σκηνοθέτη
Concept art του πλοίου από τον Χοακίμ Ερικσον.

Οσοι έχουν διαβάσει το βιβλίο του Μπραμ Στόκερ «Δράκουλας», ή έχουν δει μια από τις αμέτρητες ταινίες βασισμένο σε αυτό, τότε σίγουρα θα θυμούνται το Ρωσικό πλοίο Δήμητρα με το οποίο ο Δράκουλας ταξιδεύει από την Τρανσυλβανία στο Λονδίνο. Ενα ταξίδι το οποίο ήταν μοιραίο για όλο το πλήρωμα, μιας και ο Δράκουλας σκοτώνει του πάντες μέχρι να φτάσει στο Λονδίνο, όπου τότε, λίγο πριν αγκυροβολήσει στο λιμάνι του Γουίτμπι, σκοτώνει και τον καπετάνιο και μετά μεταμορφώνεται σε λύκο και πηδάει στη στεριά.

Διαβάστε ακόμα: Ο κόμης Δράκουλας ήταν πάντα έτοιμος για το close up του

demeter 607

Αυτά ακριβώς τα γεγονότα θα εξιστορεί η ταινία «The Last Voyage of the Demeter», ένα πρότζεκτ που ακούγεται πως βρίσκεται σε κάποιο στάδιο παραγωγής τα τελευταία 17 χρόνια. Και τώρα φαίνεται πως, επιτέλους, βρήκε τον σκηνοθέτη της στο πρόσωπο του Αντρέ Εβρενταλ, ο οποίος πρόσφατα μας έδωσε και τις «Τρομακτικές Ιστορίες στο Σκοτάδι», σε σενάριο που είχε γράψει ο Μπράγκι Σιούτ το 2002 – αν και μάλλον μέχρι σήμερα θα έχει υποστεί αρκετές διορθώσεις και μετατροπές.

Στο βιβλίο του Στόκερ τα γεγονότα που εξελίσσονται στο πλοίο Δήμητρα εξιστορούνται μέσω του ημερολογίου του ίδιου του καπετάνιου (το βιβλίο είναι εξ ολοκλήρου γραμμένο σε μορφή επιστολών, ημερολογίων και άρθρων από διάφορες εφημερίδες) όπου αναφέρει μια ιστορία τρόμου στην οποία τα μέλη του πλοίου εξαφανίζονται ένας ένας. Η επιθέσεις του Δράκουλα εξελίσσονται εκτός της ιστορίας μιας και ο καπετάνιος περιγράφει τις ιστορίες που έχει ο ίδιος ακούσει από το πλήρωμα, μιας και ο ίδιος δεν έχει δει ποτέ κάποια από αυτές να γίνονται μπροστά στα μάτια του. Η ταινία θα εξελίσσεται ολόκληρη μέσα σε ένα πλοίο, όπου μέχρι το τέλος κανείς δεν θα έχει μείνει ζωντανός.

Αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες σύντομα. Δείτε και μια σκηνή με το μοιραίο ταξίδι της Δήμητρας από τον «Δράκουλα» του Τζον Μπάνταμ (1979) με τον Φρανκ Λανγέλα στον ρόλο του κόμη.

Διαβάστε ακόμα: