Industry

Το «Black Widow» κατέβηκε πειρατικά 20 εκατομμύρια φορές μέσα στο καλοκαίρι

στα 10

Μέσα σε δυο μόλις μήνες η Disney έχασε περίπου 600 εκατομμύρια σε έσοδα από την ταινία αυτή.

Το «Black Widow» κατέβηκε πειρατικά 20 εκατομμύρια φορές μέσα στο καλοκαίρι

Το «Black Widow» ήταν η πρώτη και μοναδική υπερηρωική ταινία με την οποία η Disney πειραματίστηκε κυκλοφορώντας την ταυτόχρονα στις κινηματογραφικές αίθουσες και στο Disney+ με τους συνδρομητές της να πληρώνουν ένα επιπλέον κόστος, 29.99 δολάρια, για να την δουν. Φυσικά αυτό δημιούργησε διάφορες αντιπαραθέσεις με την πιο γνωστή να είναι η μήνυση που άσκησε η Σκάρλετ Τζοχάνσον στην Disney.

Διαβάστε ακόμα: Best of 2021: H λίστα με τις 10 πιο πειρατικά κατεβασμένες σειρές του 2021

black widow 607

Σε ένα πρόσφατο άρθρο του Deadline, για την απόφαση διαφόρων μεγάλων στούντιο να ακολουθήσουν το μοντέλο της ταυτόχρονη κυκλοφορίας ταινιών σε αίθουσες και πλατφόρμες, αναφέρει πως το «Black Widow» από την ημερομηνία κυκλοφορίας του στις αίθουσες στις 9 Ιουλίου ως και το τέλος Αυγούστου 2021 κατέβηκε πειρατικά 20 εκατομμύρια φορές. Αν υπολογίσει κανείς με το πόσο κόστιζε τότε για να το δει κάποιος στο Disney+ αυτό ισοδυναμεί με περίπου 600 εκατομμύρια χαμένα δολάρια για την Disney.

Αν και δεν γνωρίζουμε πόσοι τελικά είδαν την ταινία στην πλατφόρμα, και τα έσοδα που πήρε από αυτή, το «Black Widow» κέρδισε 184 εκ. δολάρια στο box office της Αμερικής και 380 εκ. δολάρια παγκοσμίως, φυσικά εν μέσω πανδημίας. Και αν λάβουμε υπόψιν και την τεράστια επιτυχία του «Spider-Man: No Way Home» στο box office, όλο αυτό αποδεικνύει το πόσο λάθος ήταν οι αποφάσεις εκείνες των στούντιο να ακολουθήσουν το συγκεκριμένο μοντέλο.