Buzz

Οι καλύτερες ταινίες του 2013 από το Wired

στα 10

Με άποψη, κύρος και το βλέμμα στο κοινό, το Wired ψηφίζει τις καλύτερες ταινίες του 2013 και δεν ντρέπεται να πει ότι λατρεύει τα blockbusters.

Οι καλύτερες ταινίες του 2013 από το Wired
Pacific Rim

H λίστα του Wired με τις επιλογές του για το 2013 έρχεται να προστεθεί στις λίστες των Cahiers du Cinema, του βρετανικού Sight & Sound, του βρετανικού Empire, του TIME, των New York Times., του Rolling Stone., της Village Voice, του βρετανικού Guardian. και του Vanity Fair.

Προσανατολισμένο σε όσα μπορούν να συνδέουν ακόμη το σινεμά με το μέλλον του, αλλά και με παραδοσιακές επιλογές, το τοπ έντεκα του Wired για το 2013 έρχεται χωρίς αξιολογική σειρά, αλλά πλούσιο σε διαφορετικές μεταξύ τους ταινίες που βρίσκουν κοινό τόπο στη λεπτη γραμμή που ο κινηματογράφος συναντά το κοινό.

Εσείς συνεχίζετε να ψηφίζετε εδώ τις καλύτερες ταινίες του 2013 στη μεγάλη ψηφοφορία του Flix

2 The World's End του Εντγκαρ Ράιτ

Δείτε αναλυτικά τη λίστα του Wired για τις καλύτερες ταινίες του 2013:

Pacific Rim του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο / «To φιλμ του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο ήταν μια ανάσα φρέσκου αέρα. Φρέσκου αέρα γεμάτου από καιτζού και γιγαντιαία ρομπότ.»

Thor 2: Σκοτεινός Κόσμος του Αλαν Τέιλορ / «Το "Thor:The Dark World" ήταν τρελό, μεγαλειώδες υπερηρωικό και γεμάτου σούπερ-φίλου fun. Και αναφέραμε το μαλλί του Λόκι;»

12 Χρόνια Σκλάβος του Στιβ ΜακΚουίν / «Είναι ανατριχιαστικό και σπαραξικάρδιο με τρόπους που θα μας αναγκάσουν (ιδανικά, τουλάχιστον) να αλλάξουμε τον τρόπο με τους οποίους οι Αμερικάνοι θα θυμόμαστε τη χειρότερη σελίδα της ιστορίας μας και τις τρομερές συνέπειες που μας αφήνει.»

The World's End του Εντγκαρ Ράιτ / «Ηταν γλυκό γιατί ήταν ένα υπέροχο φιλμ σε μια τριλογία, πικρό γιατί ήταν το φινάλε μιας υπέροχης διαδρομής μιας παρέας που ξέρουν πραγματικά πως να κάνουν έξυπνες και αστείες ταινίες.»

Carrie της Κίμπερλι Πιρς / To φιλμ έλαβε τον ορισμό των ανάμεικτων κριτικών: είτε οι κριτικοί είτε το κοινό το αγάπησε ή το μίσησε. Αλλά αυτό του είδους η πόλωση ίσως είναι ο κρυπτονίτης για μια αυθεντική ταινία.»

American Hustle του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ / «Μια ταινία για τα ψέματα που λέμε στον εαυτό μας και τους ανθρώπους που νομίζουμε ότι είμαστε και που νομίζουμε ότι μπορούμε να γίνουμε. Κωμικό όσο και τραγικό και σπαραξικάρδιο.»

Gravity του Αλφόνσο Κουαρόν / Το μοναδικό ελάττωμα του "Gravity" είναι ότι πρέπει να το δεις στο σινεμά. Οσον αφορά τις σπουδαίες κινηματογραφικές εμπειρίες του 2013, το "Gravity" στέκεται μόνο του στην κορυφή.»

Blackfish της Γκαμπριέλα Καουπερθγέιτ / «Αν έστω και το ένα δέκατο του φιλμ είναι αληθινό, θα έκανε οποιονδήποτε να το σκεφτεί δεύτερη φορά πριν πάει σε ένα σόου με φάλαινες σε θαλάσσιο πάρκο.»

Αγώνες Πείνας: Φωτιά του Φράνσις Λόρενς / «Η "Φωτιά" συγκαταλέγεται ανάμεσα στα καλύτερα σίκουελ, μαζί με το "Η Αυτοκρατορία Αντεπίτίθεται", το "Star Trek II: The Wrath of Khan" και το "The Dark Knight" και αξίζει τη σύγκριση με το παραπάνω.»

Dallas Buyers Club του Ζαν Μαρκ Βαλέ / «Με διαφορά ο Ζαν Μαρκ Βαλέ είναι ένας σκηνοθέτης με αρχίδια που αφηγείται μια ιστορία για ανθρώπους που παλεύουν εναντίον και εκτός του συστήματος προκειμένου να μείνουν μαζί και να επιβιώσουν.»

Inside Llewyn Davis των Τζόελ και Ιθαν Κοέν / «Ο Λιούιν Ντέιβις είναι ο πιο αντί (βασικά είναι ο πιο αντιπαθητικός άνθρωπος που δεν θες να σταματάς να βλέπεις) και ο λιγότερο "ήρωας" της φιλμογραφίας τους. Και επίσης ένας από τους καλύτερους.»

Περισσότερες λίστες για το 2013:

Tags: best of 2013