Buzz

Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

στα 10

H εβδομάδα που πέρασε ήταν εορταστική: το Flix έκλεισε τα τρία του χρόνια και έπιασε τον Μάη, συνεχίζοντας μαζί σας μια διαδρομή βγαλμένη λες από τις αγαπημένες μας ταινίες.

Flix Team
Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

Τρία χρόνια μετά από τη μέρα που βγήκε στον αέρα, το Flix.gr γιορτάζει καθημερινά τη σχέση του με το σινεμά, με τους αφοσιωμένους αναγνώστες του και με όλα όσα συνεχίζουν να μας κρατούν παθιασμένα κοντά στις ταινίες, τους δημιουργούς και την (καλή) τηλεόραση που αγαπάμε.

Φέτος όπως και κάθε χρονιά, τη μέρα των γενεθλίων μας, χαρίσαμε 1000 δωρεάν εισιτήρια για τους κινηματογράφους όλης της Ελλάδας και όλη την εβδομάδα επιστρέψαμε πίσω στους ανθρώπους που συναντήσαμε μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια και θυμηθήκαμε το μεγάλο άλμα του ελληνικού σινεμά που παραμένει αδιάκοπα μία από τις μεγάλες μας αγάπες.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τα πρόσωπα που συναντήσαμε αυτά τα τρία χρόνια και θυμηθείτε λίγα από τα αφιερώματά, τις συνεντεύξεις, τα γυρίσματα και τα ρεπορτάζ για το ελληνικό σινεμά που σχεδόν μονοπώλησαν το ενδιαφέρον μας.

Η προηγούμενη εβδομάδα όμως έκρυβε και άλλες περισσότερο ή λιγότερο εορταστικές εκπλήξεις.

2

Μάθαμε επιτέλους το πλήρες (;) καστ του έβδομου επεισοδίου του «Πολέμου των Αστρων» που βρίσκει τον Τζέι Τζέι Εϊμπραμς αντιμέτωπο με σχεδόν όλη την παλιά φρουρά της θρυλικής saga και ένα μάτσο νέους ηθοποιούς έτοιμους να πάρουν τη δύναμη με το πλευρό τους.

Διαβάσαμε τα ονόματα των μελών της κριτικής επιτροπής του 67ου Φεστιβάλ Καννών, που θα βοηθήσουν την Πρόεδρο Τζέιν Κάμπιον να αποφασίσει για το φετινό Χρυσό Φοίνικα και τα μεγάλα βραβεία του Φεστιβάλ. Και χαρήκαμε με την πλειάδα γυναικών, αλλά και τον πανικό που θα σπείρει στην όποια απόφαση η σύγκρουση των egos της Σοφία Κόπολα και του Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν.

2

Είδαμε το «In Your Eyes» του Μπριν Χιλ σε παραγωγή και σενάριο του Τζος Γουίντον, το οποίο έκανε την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ της Τραιμπέκα και ταυτόχρονα κυκλοφόρησε σε VOD στο vimeo. Απογοητευτήκαμε και εμείς όπως και ο υπόλοιπος πλανήτης, αλλά ο Θοδωρής Δημητρόπουλος επιμένει πως οι ομοιότητες του με το «Αγρυπνος στο Σιάτλ» το κάνουν να βλέπεται σαν... νεράκι.

Πιστοί στο ραντεβού μας, είδαμε το 4 επεισόδιο του 4ου κύκλου του «Game of Thrones» στο recap που όλοι περιμένουν κάθε Τρίτη βράδυ, σε μια ανάλυση γεμάτη μεσαιωνικά πάθη και λοιπά απρόβλεπτα.

2

Με πραγματική θλίψη, αποχαιρετήσαμε τον Μπομπ Χόσκινς, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 71 ετών, αφήνοντας πίσω του μια από τις πιο πιο χαμηλόφωνα υπέροχες καριέρες στο σινεμά, με αξέχαστους ρόλους όπως αυτόν στο «The Long Good Friday» του Τζον ΜακΚένζι, αυτόν στο «Μόνα Λίζα» του Νιλ Τζόρνταν, αυτόν στο «Ποιος Παγίδεψε τον Ρότζερ Ράμπιτ;» του Ρόμπερτ Ζεμέκις...

Αφού διαβάσαμε όλα όσα γράφτηκαν για τον αρραβώνα του Τζορτζ Κλούνεϊ με την Αμάλ Αλαμουντίν, αναρωτηθήκαμε κάτι άλλο από αυτό που απασχολεί όλον τον πλανήτη: Πώς ο πιο περιζήτητος εργένης του κόσμου έριξε αυτή τη θεά; Η απάντηση δεν είναι τόσο προφανής.

2

Μπήκαμε όσο πιο βαθιά μπορούσαμε «Κάτω από το Δέρμα», στο σύμπαν της ομώνυμης ταινίας του Τζόναθαν Γκλέιζερ με τη Σκάρλετ Τζοχάνσον που μας έχει μαγέψει. Ανοίξαμε πόρτες στο παράξενο κόσμο του φιλμ και μείναμε για ώρα να χαζεύουμε τα υπέροχα πόστερ που ενέπνευσε το μυστήριο της

Με μια φωνή, τραγούδησαμε μαζί με τον Μάικλ Φασμπέντερ το «I Love you All» από τη νέα του ταινία «Frank», χωρίς να απογοητευούμε στο ελάχιστο επειδή σε όλη τη διάρκεια του φιλμ δεν δείχνει ούτε μια φορά το πρόσωπό του.

2

Επιστρέψαμε στα γυρίσματα του «Να Κάθεσαι και Να Κοιτάς» του Γιώργου Σερβετά σε μια περιήγηση στην ελληνική επαρχία και στη δημιουργία μιας ταινίας που μετά από τα ταξίδια της στο Τορόντο και το Βερολίνο, βγήκε στις ελληνικές αίθουσες από την Πέμπτη 1 Μαΐου.

Και τέλος είδαμε ωραία τρέιλερ. Το υποβλητικό «Winter Sleep» του Νουρί Μπιλγκέ Τσειλάν, φαβορί για το φετινό Χρυσό Φοίνικα, το βίαιο γουέστερν «Salvation» του Δανού Κρίστιαν Λέβρινγκ με τον Μαντς Μίκελσεν, τις πρώτες εικόνες από το «The Water Diviner», σκηνοθετικό ντεμπούτο του Ράσελ Κρόου και το «6» του Λούι Ψυχογιού, την ταινία που ακολουθεί το βραβευμένο με Οσκαρ «The Cove».