Buzz

«The Water Diviner»: Πρώτη ματιά στο σκηνοθετικό ντεμπούτο του Ράσελ Κρόου

στα 10

Μια ιστορία πολέμου και έρωτα, που ξεκινά τέσσερα χρόνια μετά τη μάχη της Καλλίπολης και ταξιδεύει από την Αυστραλία στην Τουρκία.

«The Water Diviner»: Πρώτη ματιά στο σκηνοθετικό ντεμπούτο του Ράσελ Κρόου

Βασισμένη σε μια φράση που οι δυο σεναριογράφοι του «The Water Diviner» Αντριου Αναστάσιος και Αντριου Νάιτ διάβασαν σε ένα γράμμα που έστειλε ένας στρατιώτης στην μάχη της Καλλίπολης στα Δαρδανέλια το 1919, το φιλμ του Ράσελ Κρόου αφηγείται την ιστορία ενός αγρότη από την Αυστραλία που αποφασίζει να ταξιδέψει μέχρι την Τουρκία για να βρει τους τρεις του γιους που πολέμησαν και χάθηκαν στην μάχη.

Αυτό που θα ανακαλύψει θα είναι εντελώς διαφορετικό απ΄ότι φανταζόταν, σε αυτό το μεγαλόπρεπο δράμα που αποκαλύπτει τις πρώτες εικόνες του μέσα από ένα εντυπωσιακό 6λεπτο βίντεο που αφηγείται ο ίδιος ο Κρόου και που καλύπτει όλο το φάσμα του φιλμ, από την παράγωγη και τα γυρίσματα μέχρι τις θεματικές του, το ιστορικό του υπόβαθρο και το ύφος του.

Και το οποίο η αλήθεια είναι κατορθώνει να σε κάνει να πεισθείς για το μέγεθος και το ύψος των φιλοδοξιών του. Μπορεί να μοιάζει λίγο πιο παλιομοδίτικο και στρογγυλεμένο απ΄όσο ίσως θα περίμενες, όμως δεν μπορείς να αρνηθείς, πως αυτή η πρώτη ματιά αν μη τι άλλο, αφήνει υποσχέσεις.

Δείτε το πιο κάτω τις πρώτες εικόνες και διαβάστε περισσότερα για την ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούν ο ίδιος ο Κρόου, η Ολγα Κιριλένκο, ο Τζάι Κόρτνεϊ, ο Τσεμ Γιλμάζ κι ο Γιλμάζ Ερντογάν, εδώ.

2

2

2