Φεστιβάλ / Βραβεία

Πρώτες εικόνες από το «Winter Sleep» του Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν

στα 10

H νέα ταινία του Τούρκου σκηνοθέτη αποκαλύπτει κάτι από τον κόσμο της λίγο πριν το ντεμπούτο της στο διαγωνιστικό των Καννών.

Πρώτες εικόνες από το «Winter Sleep» του Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν

Η προηγούμενη ταινία του Τσεϊλάν «Κάποτε στην Ανατολία» είχε φύγει από τις Κάννες το 2011 με το μεγάλο βραβείο της επιτροπής και τώρα τέσσερα χρόνια μετά, το «Winter Sleep» μοιάζει να στοχεύει ακόμη πιο ψηλά.

Γυρισμένο στην Καππαδοκία, το φιλμ ξετυλίγεται στην διάρκεια του χειμώνα. Ο Αϊντίν είναι ένας ηθοποιός που έχει αποσυρθεί κι έχει ανοίξει μαζί με την γυναίκα του Νιχάλ ένα μικρό ξενοδοχείο, το οποίο λειτουργούν οι δυο τους, μαζί με την αδελφή του Αϊντίν, Νεκλά.

Η νεαρή γυναίκα του είναι συναισθηματικά απόμακρη, ενώ η αδελφή του υποφέρει από το πρόσφατο διαζύγιό της. Καθώς το χιόνι καλύπτει την στέπα της Καππαδοκίας και ο χειμώνας πέφτει, παλιά πάθη ξυπνούν και σκοτεινά συναισθήματα έρχονται στην επιφάνεια.

Με μια κολοσσιαία διάρκεια που φτάνει τις τρεις ώρες και δεκαέξι λεπτά, το φιλμ μοιάζει να είναι η πιο φιλόδοξη ταινία του Τσεϊλάν και σίγουρα ένας από τους σοβαρούς διεκδικητές του Χρυσού Φοίνικα.

Δείτε πιο κάτω το τρέιλερ και τις πρώτες φωτογραφίες από την ταινία καθώς και ένα βίντεο στο οποίο ο Τσεϊλάν μιλά για τα γυρίσματα δίνοντας βάρος στα γυρίσματα με τη F65 CineAlta κάμερα της Sony.


1

1

1

1


Διαβάστε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 67ο Φεστιβάλ Καννών που φέτος διεξάγεται από τις 14 έως και τις 25 Μαΐου.