Buzz

Ποια είναι η καλύτερη ταινία όλων των εποχών σύμφωνα με ψηφοφορία ηθοποιών;

στα 10

To Nεοϋορκέζικο Time Out έβαλε ηθοποιούς να ψηφίσουν τις 100 Καλύτερες Ταινίες Ολων των Εποχών και το Νο1 είναι μία μεγάλη έκπληξη κι ανατροπή - σε όλα τα επίπεδα.

Ποια είναι η καλύτερη ταινία όλων των εποχών σύμφωνα με ψηφοφορία ηθοποιών;

Το «Time Out New York», η νεοϋορκέζικη έκδοση του πιο διάσημου κινηματογραφικού οδηγού στον κόσμο, έκανε μία ψηφοφορία για να αναδείξει τις 100 Καλύτερες Ταινίες Ολων των Εποχών. Σε αυτή τη διαδικασία δεν επιστράτευσε τους συντάκτες του περιοδικού, ή τους συνεργάτες του Time Out σε όλες τις χώρες. Ούτε τους αναγνώστες.

Ζήτησε από ηθοποιούς, τόσο αμερικανούς όσο και διεθνείς, να στείλουν τις δικές τους λίστες κι έτσι έβγαλε την 100άδα του. Ανάμεσα σε άλλους, ψήφισαν οι Ζιλιέτ Μπινός, Αντι Σέρκις, Μπιλ Χέιντερ, Μάικλ Σιν. Και τα αποτελέσματα; Θα σας σοκάρουν!

Στο Νο1 της λίστας, ως η Καλύτερη Ταινία Ολων των Εποχών, ψηφίστηκε το «Tootsie» (1982) του Σίντνεϊ Πόλακ, η ταινία που απέδειξε ότι ο Ντάστιν Χόφμαν μπορεί να παίξει πραγματικά τα πάντα (ακόμα και μία μεσήλικη γυναίκα με νότια προφορά) και χάρισε στην Τζέσικα Λανγκ το Οσκαρ Β' Γυναικείου (σε ένα σύνολο 10 οσκαρικών υποψηφιοτήτων).

Διαβάστε επίσης: Ο Ντάστιν Χόφμαν κατάλαβε τις γυναίκες κι έγινε φεμινιστής χάρη στο «Τούτσι»

Tootsie 607 1

Τώρα πώς μία από τις, προφανώς, καλύτερες αμερικανικές κωμωδίες όλων των εποχών ξεπέρασε σε ψήφους τα γνωστά αριστουργήματα (από τον «Νονό» στον «Δεσμώτη του Ιλίγγου» και πίσω στον «Πολίτη Κέιν») που συνήθως κάνουν ρεζερβέ την πρώτη δεκάδα οποιασδήποτε κινηματογραφικής λίστας, άγνωστο. Μπορούμε όμως να μαντέψουμε το λόγο: όταν ψηφίζουν ηθοποιοί η βαρύτητα είναι στην πρόκληση του ρόλου, ειδικά όταν οι απαιτήσεις για ένα καρατερίστα είναι κρυμμένες κάτω από επιδερμίδες. Η κωμωδία συνήθως αδικείται ως κάτι πιο εύκολο και πιο ασήμαντο από τα δράματα - να όμως που οι ηθοποιοί θεωρούν ότι με το «Tootsie» ο Χόφμαν έγραψε ιστορία.

Tootsie 607 2

Tootsie 607 3

Διαβάστε ακόμα: Το BBC ψηφίζει τις 100 καλύτερες αμερικανικές ταινίες όλων των εποχών!

Ο αρχισυντάκτης του Time Out Νέας Υόρκης, Τζόσουα Ρόθκοπ, δήλωσε: «Το ''Tootsie'' είναι ένα μοντέρνο κλασικό, μία ταινία με αρετές όπως το χιούμορ, την καλοσύνη, τη δικαιοσύνη και την μεγάλη της καρδιά. Αυτά είναι φανερά σε ηθοποιούς, αλλά και στο κοινό που την αγάπησε..»

Tootsie 607 4

Tootsie 607 5

Ανάμεσα στο top 10 films του Time Out συναντάμε επίσης τα «Μια Γυναίκα Εξομολογείται», «Σινεμά ο Παράδεισος», «To Kill a Mockingbird», «Ο Νονός 2», «Νευρικός Εραστής», «Boogie Nights», «Τα Κόκκινα Παππούτσια» και τον «Ταξιτζή». Ολόκληρη η λίστα εδώ.

Διαβάστε περισσότερες λίστες: