Φεστιβάλ / Βραβεία

Berlinale 2019: Το βραβείο της Διεθνούς Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου στο «Synonymes» του Ναντάβ Λαπίντ

στα 10

Πρώτα βραβεία στη Berlinale από τους κριτικούς της Fipresci σε Διαγωνιστικό Τμήμα και Πανόραμα.

Flix Team
Berlinale 2019: Το βραβείο της Διεθνούς Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου στο «Synonymes» του Ναντάβ Λαπίντ

Η ταινία του Ναντάβ Λαπίντ «Synonymes», ένα μάλλον ανοικονόμητο και αδιάφορο μίξερ από ιδέες που ακολουθεί τη διαδρομή ενός νεαρού Ισραηλινού στο Παρίσι σαν να οραματίζεται την επιστροφή της Nouvelle Vague στο σήμερα, γοήτευσε τη Διεθνή Ενωση Κριτικών Κινηματογράφου που τη βράβευσε ανάμεσα στις ταινίες του Διαγωνιστικού Τμήματος του 69ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

H κριτική επιτροπή της Fipresci σημείωσε για την ταινία ότι είναι «απίστευτα πρωτότυπη, ταρακουνά τα όρια της αφήγησης μέσα από έναν πολύπλοκο χαρακτήρα, αγκαλιάζοντας διαφορετικές κουλτούρες και ταυτότητες, ένα έργο τέχνης με δύναμη και κοφτερή αίσθηση του χιούμορ αλλά και διακριτικό πολιτικό μήνυμα.»

Διαβάστε ακόμη: Berlinale 2019: Αυτή τη Χρυσή Αρκτο ποιος θα την πάρει;

Dafne 607

Από το τμήμα του Πανοράματος, βραβεύθηκε από την Ενωση το «Dafne» του Φεντερίκο Μπόντι με την ιστορία μιας 35χρονης γυναίκας με σύνδρομο Down που μετά από το θάνατο της μητέρας της μένει μόνη της μαζί με τον καταθλιπτικό πατέρα της.

Τα μεγάλα βραβεία του Φεστιβάλ θα απονεμηθούν το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου.

Το 69ο Φεστιβάλ Βερολίνου διεξάγεται από τις 7 έως τις 17 Φεβρουαρίου του 2019. To Flix βρίσκεται στο Βερολίνο για να σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλα όσα θα συμβαίνουν εντός και εκτός των σκοτεινών αιθουσών στο ειδικό τμήμα του site που ανανεώνεται συνεχώς.