Buzz

Ο Μπεν Αφλεκ επιστρέφει στην σκηνοθετική καρέκλα με το «The Big Goodbye»

στα 10

Πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του Σαμ Γουάσον το οποίο καλύπτει πραγματικά γεγονότα πίσω από την παραγωγή και τα γυρίσματα της αριστουργηματικής νουάρ ταινίας του Ρομάν Πολάνσκι «Chinatown».

Ο Μπεν Αφλεκ επιστρέφει στην σκηνοθετική καρέκλα με το «The Big Goodbye»

Εχουν περάσει τέσσερα χρόνια από τότε ο Μπεν Αφλεκ σκηνοθέτησε την τελευταία του ταινία «Ο Νόμος της Νύχτας» μιας και τον τελευταίο καιρό αποφάσισε να ασχοληθεί περισσότερο με την καριέρα του ως ηθοποιός. Αυτό φαίνεται πως πρόκειται να αλλάξει σύντομα με τον Αφλεκ να αναλαμβάνει να σκηνοθετήσει το πρόσφατο βιβλίο με τίτλο «The Big Goodbye» του Σαμ Γουάσον, γράφοντας επίσης και το σενάριό του με τον Λορν Μάικλς, τον μεγάλο τηλεοπτικό παραγωγό σειρών όπως «Saturday Night Live» και το «Tonight Show», να κάνει την παραγωγή.

Το βιβλίο του Γουόσον δεν μιλά για κάποια ιστορία μυθοπλασίας, αλλά για πραγματικά γεγονότα πίσω από την παραγωγή και τα γυρίσματα της αριστουργηματικής νουάρ ταινίας του Ρομάν Πολάνσκι «Chinatown», καλύπτοντας μάλιστα κάθε πτυχή της παραγωγής, από όταν η ταινία ήταν απλά μια ιδέα μέχρι τα γυρίσματά και την κυκλοφορία της στις αίθουσες, αλλά και την κληρονομία που άφησε πίσω της.

Διαβάστε ακόμα: «Forget it Jake»: Ο Ντέιβιντ Φίντσερ κι κι ο Ρόμπερτ Τάουνι επιστρέφουν στην «Chinatown»

chinatown 607

Το «Chinatown» θεωρείται όχι μόνο μια από τις καλύτερες ταινίες της δεκαετίας του ’70, αλλά και μια από τις καλύτερες του Πολάνσκι με πρωταγωνιστές τους Τζακ Νίκολσον, Φέι Ντάναγουεϊ, Τζον Χιούστον. H ταινία διαδραματίζεται στο Λος Αντζελες το 1938 όπου ο Τζ. Τζ. «Τζέικ» Γκίτις είναι ο καλύτερος ιδιωτικός ντετέκτιβ της περιοχής. Ακριβός, καλοντυμένος, γοητευτικός, αυστηρός με τους συνεργάτες του διατηρεί ένα πολυτελές γραφείο («Discreet Investigations») στην καρδιά της πόλης το οποίο εξειδικεύεται σε «συζυγικές υποθέσεις». Δηλαδή περιπτώσεις μοιχείας. Απατημένοι σύζυγοι απευθύνονται σε αυτόν και την ομάδα του για παρακολουθήσεις, φωτογραφίες, αποδείξεις προδοσίας. Μία τέτοια σύζυγος φτάνει στην πόρτα του και ζητά από τον Τζέικ να πιάσει τον άντρα της στα πράσα. Μόνο που η κυρία Μάλρεϊ δεν είναι αυτή που ισχυρίζεται, κι ο Χόλι Μάλρεϊ δεν είναι τυχαίος: επικεφαλής μηχανικός της Εταιρίας Υδρευσης της πόλης, αντιτίθεται στο να υπογράψει για τη δημιουργία (σαθρού) φράγματος, ενώ τα πολιτικά συμφέροντα είναι άλλα. Ο Τζέικ όντως τον συλλαμβάνει με μία νεαρή κοπέλα, οι εφημερίδες τον εκθέτουν στα πρωτοσέλιδά τους, αλλά τότε ξεκινούν οι ανατροπές και οι αποκαλύψεις. Η πραγματική κυρία Μάλρεϊ εμφανίζεται στο γραφείο και τη ζωή του (η άλλη ήταν απατεώνας, πληρωμένη για να αμαυρώσει την υπόληψη του), ο Χόλι Μάλρεϊ βρίσκεται πνιγμένος μέσα στους τσιμεντένιους σωλήνες νερού, ο Τζέικ ακολουθεί το νήμα του μυστηρίου και βρίσκεται μπροστά σε μία ιστορία πολιτικο-οικονομικής διαφθοράς που διαβρώνει τα θεμέλια της πόλης του Λος Αντζελες. Μιας πόλης που χτίστηκε πάνω στο ψέμα και πλούτισε πάνω στο ψέμα - από την ιστορία ύδρευσής της μέχρι το σύμπαν του Χόλιγουντ.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ημερομηνία κυκλοφορίας για την ταινία.