Φεστιβάλ / Βραβεία

Βραβείο για το «Attention!» των Ονούρ Μπακίρ και Παναγιώτη Χαραμή στο 35ο Φεστιβάλ Κωνσταντινούπολης

στα 10

To «Attention!» σε σκηνοθεσία των Ονούρ Μπακίρ και Παναγιώτη Χαραμή κέρδισε το πρώτο βραβείο ντοκιμαντέρ στο 35ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κωνσταντινούπολης.

Βραβείο για το «Attention!» των Ονούρ Μπακίρ και Παναγιώτη Χαραμή στο 35ο Φεστιβάλ Κωνσταντινούπολης

Ο Ονούρ Μπακίρ, ένας διδακτορικός φοιτητής 32 ετών βρίσκεται μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα. Καλείται μέσα στους επόμενους 2 μήνες να αποφασίσει εάν θα υπηρετήσει στο στρατό για 6 μήνες ή εάν θα εξαγοράσει την θητεία του. Μέσα σ’ αυτό το μικρό χρονικό διάστημα ο Ονούρ δεν εξετάζει μόνο την ηθική και πολιτική πλευρά της όποιας απόφασής του αλλά και το σύστημα της υποχρεωτικής στράτευσης στην Τουρκία. Eχει μόλις 2 μήνες να αποφασίσει, θα πάει ή θα πληρώσει;

Αυτή είναι η υπόθεση του ντοκιμαντέρ «Attention!» («Hazir Ol!» στα τούρκικα) που συνσκηνοθέτησαν ο Ονούρ Μπακίρ και ο Παναγιώτης Χαραμής και το οποίο κέρδισε το πρώτο βραβείο στο 35ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κωνσταντινούπολης.

Attention! 607

Ο Παναγιώτης Χαραμής γεννήθηκε στην πόλη της Δράμας και σπούδασε θεωρία κινηματογράφου και σκηνοθεσία στην Αγγλία. Eχει σκηνοθετήσει 2 μικρού μήκους ταινίες οι οποίες έχουν συμμετάσχει στα φεστιβάλ της Δράμας, της Νάουσας και στις Νύχτες Πρεμιέρας στη Αθήνα καθώς και σε φεστιβάλ στο εξωτερικό. Το «Attention!» - τουρκική παραγωγή - είναι η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία. στην οποία δούλεψε και ως Διευθυντής Φωτογραφίας.

Δείτε εδώ το τρέιλερ του «Attention!»:

Διαβάστε ακόμη: