Buzz

Το τραγούδι της Λίντα Ρόνσταντ «Long, Long Time» γνωρίζει τεράστια επιτυχία εξαιτίας του «The Last of Us»

στα 10

Μετά την προβολή του τρίτου επεισοδίου του «The Last of Us» οι ακροάσεις του τραγουδιού της Ρόνσταντ στο Spotify αυξήθηκαν κατά 4900%!

Το τραγούδι της Λίντα Ρόνσταντ «Long, Long Time» γνωρίζει τεράστια επιτυχία εξαιτίας του «The Last of Us»

Οσοι παρακολούθησαν το τελευταίο εξαιρετικό επεισόδιο του «The Last of Us» σίγουρα δεν θα μπορούν να ξεχάσουν (ή ξαναθυμήθηκαν) ένα από τα ομορφότερα τραγούδια της Λίντα Ρόνσταντ.

Το τραγούδι της «Long, Long Time», το οποίο ήταν και ο τίτλος του επεισοδίου, ήταν ένα από τα πιο καθοριστικά σημεία της σχέσης του Μπιλ με τον Φρανκ. Οταν ο Φρανκ ανακαλύπτει ένα βιβλίο με παρτιτούρες των τραγουδιών της Ρόνσταντ στο πιάνο του Μπιλ, κάθεται στο πιάνο και παίζει με έναν κάπως γρήγορο ρυθμό πριν ο Μπιλ κάτσει και τραγουδήσει τους πρώτους στίχους του τραγουδιού «Love will abide, take things in stride / Sounds like good advice but there’s no one at my side (η αγάπη θα επικρατήσει, πηγαίνοντας ένα βήμα την φορά. Ακούγεται καλή συμβουλή, αλλά δεν υπάρχει κανείς στο πλευρό μου)» πριν δώσουν το πρώτο τους φιλί.

Και σύμφωνα με το Spotitfy, μετά το τέλος του επεισοδίου, οι ακροάσεις του τραγουδιού της Ρόνσταντ αυξήθηκαν κατά 4900%.

Διαβάστε ακόμα: Το τρίτο επεισόδιο της σειράς του «The Last of Us» μας μαθαίνει για τη δύναμη της αγάπης σε έναν σκληρό κόσμο

Η επιλογή του τραγουδιού έγινε από τον παραγωγό και σεναριογράφο της σειράς Κρεγκ Μάζιν, αλλά αφού το πρότεινε ο φίλος του Σεθ Ρουντέτσκι, καθώς ο ίδιος έψαχνε για ένα τραγούδι για να συνδεθούν οι δύο χαρακτήρες. «Ηξερα ότι αυτό το τραγούδι έπρεπε να αναφερθεί σε ορισμένα πράγματα σχετικά με τη λαχτάρα και τον πόνο και την ατελείωτη και ανεκπλήρωτη αγάπη. Δεν μπορούσα να βρω το σωστό τραγούδι με τίποτα. Προσπαθούσα και προσπαθούσα, και μετά έστειλα μήνυμα στον φίλο μου Σεθ Ρουντέτσκι, ο οποίος είναι ο οικοδεσπότης του Sirius XM στο Μπρόντγουεϊ και γνώστης. Του είπα πως εδώ είναι όλα τα πράγματα που χρειάζομαι και δύο δευτερόλεπτα αργότερα μου απάντησε Λίντα Ρόνσταντ “Long, Long Time". Αυτό ήταν», δήλωσε ο Μάζιν στο Variety για την επιλογή του τραγουδιού.

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιο παλιό τραγούδι ανεβαίνει τόσο πολύ σε δημοτικότητα λόγω κάποιας σειράς. Ολοι μας θυμόμαστε την τεράστια επιτυχία που έζησε η Κέιτ Μπους με το τραγούδι της «Running Up That Hill» το οποίο ακούστηκε στην σειρά «Stranger Things».

Το τραγούδι της Ρόνσταντ «Long, Long Time» γράφτηκε από τον Γκάρι Γουάϊτ και υπάρχει στον άλμπουμ της «Silk Purse». Το τραγούδι βρέθηκε για 12 εβδομάδες στο Top 100 του Billboard, φτάνοντας μέχρι το νο. 25.