Industry

Καλύτερη τηλεόραση, ή μια από τα ίδια; Αυτό (θα) είναι το Apple TV+

στα 10

Το πολυαναμενόμενο streaming service της Apple ανακοινώθηκε με φανφάρες και προς το παρόν υπόσχεται λίγη ακόμη αναμονή, έως το φθινόπωρο.

Καλύτερη τηλεόραση, ή μια από τα ίδια; Αυτό (θα) είναι το Apple TV+
O Τιμ Κουκ της Apple, η Οπρα Γουίνφρεϊ κι ο Στίβεν Σπίλμπεργκ μετά την παρουσιάση

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, η Οπρα Γούινφρεϊ, ο Στιβ Καρέλ, η Τζένιφερ Ανιστον κι η Ρις Γουίδερσπουν ανάμεσα σε άλλους, συνόδευσαν τον Τιμ Κουκ της Apple επί σκηνής, στην παρουσίαση του πολυσυζητημενου streaming service της εταιρειας που λαχανιασμένο, θα δοκιμάσει το φθινόπωρο να προφτάσει τους προπορευομενος ήδη καθιερωμένους ανταγωνιστές όπως το Netflix και την Amazon κι εκείνους που θα ξεκινούν με φόρα (και την βιβλιοθήκη δυο τεράστιων στούντιο στο οπλοστάσιό τους) όπως η Disney+.

Στην όπως πάντα πομπώδη κι αργόσυρτη -στην παράδοση της Apple- παρουσίαση δεν μάθαμε παρά ελάχιστα πράγματα που δεν ξέραμε, το εξής ένα, ότι το Apple TV+, θα αποκαλυφθεί τελικά το φθινόπωρο και θα είναι διαθέσιμο σε εκατό χώρες.

apple TV+ 607

Είδαμε επίσης λιγότερο από δυο λεπτά υλικού από σειρές που λίγο πολύ ξέραμε ότι ετοιμάζονται, όπως το «Amazing Stories» του Στίβεν Σπίλμπεργκ, το «The Morning Show», μια κομεντί με την Ανιστον την Γουίδερσπουν και τον Καρέλ στα παρασκήνια ενός ναι, πρωινού τηλεοπτικού σόου, ή το «See» μια δυστοπική μελλοντολογική περιπέτεια με τον Τζέισον Μομόα γραμμένη από τον Στιβ Νάιτ του «Peaky Blinders».

Κι ακόμη, η Χάιλι Στάινφελντ φορά κοστούμια εποχής στο «Dickinson», ο Τζόελ Κίναμαν είναι αστροναύτης στο «For All Mankind», ο Τόμπι Κέμπελ πρωταγωνιστεί στο «Servant» του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν, η Οκτάβια Σπένσερ κι ο Ααρον Πόλ στο «Truth Be Told» και οι δημιουργοί του «It’s Always Sunny in Philadelphia», υπόσχονται μια κωμική σειρά τοποθετημένη στην βιομηχανία των video games στο «Mythic Quest». Και φυσικά η Οπρα που βγήκε τελεταία στη σκηνή ανακοίνωσε δύο ντοκιμαντέρ και μια νέα εκδοχή του διάσημου book club της.

Δείτε επίσης: Η Apple συνεργάζεται με την A24 για την παραγωγή μιας σειράς ταινιών

Το θέμα δεν είναι βεβαίως αν η ποιότητα των παραπάνω σειρών μπορεί να ανταγωνιστεί την ποιότητα οποιουδήποτε ανταγωνιστή, ομολογουμενως ακόμη κι αν το μοντάζ με σκηνές από τις επερχόμενες σειρές ήταν καλοφτιαγμένο, ακριβώς όπως περιμέναμε, δεν πρόκειται για κάτι που θα αλλάξει τον κόσμο (της τηλεόρασης). Ομως η ουσία βρίσκεται αλλού και συγκεκριμένα σε μια φράση της Οπρα η οποία δήλωσε το προφανές «They’re in a billion pockets, y’all. A billion pockets».

apple TV+ 607

Διότι ναι, η Apple βρίσκεται ήδη σε περισσότερες από ένα δισεκατομμύριο τσέπες, και γραφεία και σαλόνια και κρεβατοκαμαρες και πλέον, με την τεχνολογική της πλευρά να μην είναι πια όσο προσοδοφόρα ήταν κάποτε, η εταιρία αναζητά μια σειρά από τρόπους να αυξήσει τα έσοδά της από τις υπηρεσίες που προσφέρει και μεθόδους να κρατήσει τους χρήστες των συσκευών της στο περιφραγμένο οικοσύστημά της.

Δεν είναι τυχαίο ότι η πρώτη της συνδρομητική υπηρεσία Apple Music έγινε σχεδόν αυτοστιγμή ο σοβαρότερος ανταγωνιστής του Spotify δίχως να προσφέρει κάτι αληθινά καινούριο, το ίδιο φιλοοξεί να κάνει τώρα και με το Apple TV+ (αλλά και τις υπόλοιπες συνδρομητικές υπηρεσίες που προυσιάσε, για περιοδικά κι εφημερίδες, gaming αλλά και μια πιστωτική κάρτα). Μόνο που στην περίπτωση του video streaming της, μοιάζει να φτάνει με μια σημαντική καθυστέρηση στο παιχνίδι και το ενα δισεκατομμύριο δολάρια που ξοδεύει για πρωτότυπες σειρές, μοιάζει να ωχριά μπροστά στα 15 που θα ξοδέψει το Netflix φέτος ή στην τεράστια βιβλιοθήκη που υπόσχεται να φέρει στους συνδρομητές του το Disney+.

apple TV+ 607

Το Apple TV+ στην διάρκεια της παρουσίασης του έδωσε τον λόγο στους δημιουργούς σε ένα ασπρόμαυρο (πομπώδες) βίντεο για την καλλιτεχνική δημιουργία, αλλά η Apple είδε την μετοχή της να πέφτει κατά 1,5% την ίδια στιγμή υποθέτουμε γιατί τίποτα απ΄όσα υπόσχεται στο πεδίο του streaming δεν ήταν έτοιμο για τους καταναλωτές κι όχι γιατί μοιάζουν βαρετά -ακόμη κι αν οι πληροφορίες μιλούν για content «κατάλληλο για όλη την οικογένεια» στις σειρές της.

Η αλήθεια είναι πως και μόνο το brand name της και το γεγονός ότι αμέτρητοι άνθρωποι ανά τον κόσμο ανήκουν ήδη στο cult της, καθιστούν εξαρχής την Apple σε έναν από τους πιο σοβαρούς παίκτες στο πεδίο του streaming αλλά μένει να δούμε πόσο αξιοπρόσεκτος ανταγωνιστής θα είναι στους ήδη πρωτοπόρους όταν η υπηρεσία της (αλλά και η τιμή της) αποκαλυφθεί το φθινόπωρο.

Δείτε ακόμη:

Tags: apple, netflix