Industry

Απολύσεις και στη Warner

στα 10

Μετά τη Disney που ανακοίνωσε μέσα στην εβδομάδα την απόλυση 250 υπαλλήλων της παγκοσμίως, στην λίστα με τους κολοσσούς που αντιμετωπίζουν την οικονομική κρίση με απολύσεις προσωπικού προστίθεται και η Warner Bros. που απέλυσε 50 υπαλήλλους της από το τμήμα του Home Entertainment.

Απολύσεις και στη Warner

Οι απολύσεις στη Warner Bros. αντιστοιχούν στο 1% του εργατικού δυναμικού της και αφορούν κυρίως τα τμήματα του Home Entertainement και των πωλήσεων.

«Σαν μέρος της συνεχούς εξέλιξης της επιχειρηματικής μας δύναμης, η Warner Bros. θα προχωρήσει σε περιορισμένη μείωση προσπωικού», ήταν η επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε από την εταιρία η οποία φρόντισε να προσθέσει πως «Ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων και των θέσεων που θα επηρεαστούν από αυτές τις απολύσεις αφορούν ένα πολύ μικρό ποσοστό του τοπικού μας εργατικού δυναμικού».

Με βασική αιτία την πτώση των πωλήσεων των τμημάτων Home Entertainment, πολλά μεγάλα στούντιο προχωρούν σε αναδιοργάνωση των δυνάμεων τους. Πρώτα ξεκίνησε η Disney (με απολύσεις 250 ατόμων), ενώ ακολούθησαν η Lionsgate με 10 απολύσεις και η Fox με 12 απολύσεις στο τμήμα Home Entertainment και 10 απολύσεις στο τμήμα ΙΤ.