Buzz

Η ταινία «Ασπρο Πάτο» του Τόμας Βίντερμπεργκ αποκτά αμερικάνικο remake

στα 10

Αλλη μια βραβευμένη ξενόγλωσση ταινία ετοιμάζεται για το καθιερωμένο αμερικάνικο remake της σε σκηνοθεσία του Κρις Ροκ.

Η ταινία «Ασπρο Πάτο» του Τόμας Βίντερμπεργκ αποκτά αμερικάνικο remake

Τα αμερικάνικα remake ξενόγλωσσων ταινιών δεν έχουν καταφέρει να πείσουν ούτε τους κριτικούς αλλά ούτε και το κοινό, με το ένα μετά το άλλο τις περισσότερες να αποτυγχάνουν στο box office. Υπάρχουν κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις αλλά κάνεις ποτέ δεν τα ζήτησε.

Αλλά να που άλλη μια αγαπημένη και βραβευμένη Ευρωπαϊκή ταινία ετοιμάζεται να περάσει στην αντίπερα όχθη. Η ταινία «Ασπρο Πάτο» του Τόμας Βίντερμπεργκ, η οποία κέρδισε το Οσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας 2021 και κέρδισε και άλλη μια υποψηφιότητα για την σκηνοθεσία του, θα αποκτήσει το αμερικάνικο remake του αυτή την φορά σε σκηνοθεσία του Κρις Ροκ.

Δεν είναι η πρώτη φόρα που ο Ροκ θα σκηνοθετεί μιας και έχει κάνει ταινίες όπως το «Top Five» το 2014, το «Head of State» το 2003 και το 2007 την ταινία «I Think I Love My Wife». Το σενάριο το έχει γράψει ο Στιούαρτ Μπλάμπεργκ, γνωστός από την ταινία «The Kids are All Right» σε παραγωγή του Λεονάρντο Ντι Κάπριο μέσω του στούντιο του Appian Way.

Διαβάστε ακόμα: Τα αδέρφια Κόεν ετοιμάζουν μια ταινία καθαρού τρόμου

druk another round main

Στο «Ασπρο Πάτο» του Βίντερμπεργκ, με έναν εξαιρετικό Μαντς Μίκελσεν, μια ομάδα καθηγητών σχολείου, τέσσερις κολλητοί φίλοι, θέλουν να δοκιμάσουν μια καινούργια προσέγγιση στη ζωή και τη δουλειά: αποφασίζουν να πίνουν σταθερά, μόνο τις εργάσιμες ώρες και να διατηρούν ένα ελαφρύ επίπεδο μέθης σε όλη τη διάρκεια της μέρας. Σκοπός τους, ν' αποδείξουν, όπως ακράδαντα πίστευαν ο Χέμινγουεϊ κι ο Τσέρτσιλ, ότι μια λίγο μεγαλύτερη περιεκτικότητα αλκοόλ στο αίμα, ανοίγει τη σκέψη στον έξω κόσμο, κάνει τα προβλήματα να φαίνονται μικρότερα και αυξάνει τη δημιουργικότητα. Ενα πείραμα που θα αποδειχθεί εξαιρετικά πετυχημένο για μερικούς, αλλά όχι τόσο πετυχημένο για άλλους.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάποιος από το καστ, με φήμες να θέλουν τον Ντι Κάπριο, πέρα από την παραγωγή, να πρωταγωνιστεί κιόλας. Αναμένουμε περισσότερα.