Buzz

Η Ανα ντε Αρμας πιστεύει πως δεν χρειαζόμαστε έναν θηλυκό Τζέιμς Μποντ

στα 10

Αλλά πιστεύει πως χρειαζόμαστε πιο πιο ουσιαστικούς ρόλους για τις γυναίκες στο σύμπαν του Μποντ.

Η Ανα ντε Αρμας πιστεύει πως δεν χρειαζόμαστε έναν θηλυκό Τζέιμς Μποντ

Τα τελευταία χρόνια γίνονται ολοένα και περισσότερες εκείνες οι φωνές που θέλουν έναν θηλυκό Τζέιμς Μποντ. Η ίδια η παραγωγός της ταινίας, Μπάρμπαρα Μπρόκολι, έχει δηλώσει αρκετές φορές πως κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται να γίνει, λέγοντας μάλιστα πως «ο Μποντ είναι άνδρας, είναι αρσενικός χαρακτήρας. Εχει γραφτεί ως άνδρας και νομίζω πως καλύτερα είναι να παραμείνει ως έχει», και μαζί της συμφωνεί και ο τελευταίος Μποντ, Ντάνιελ Κρεγκ. Τώρα και το Bond girl, Ανα ντε Αρμας, όπου τα δεκαπέντε περίπου λεπτά εμφάνισης στο «No Time to Die» ήταν μερικά από τα πιο αξιομνημόνευτα της ταινίας, έρχεται να δηλώσει πως «δεν χρειαζόμαστε έναν θηλυκό Μποντ».

Μιλώντας στο Entertainment Weekly η ηθοποιός απάντησε σε ερώτηση για το ποιος πιστεύει ότι μπορεί να αντικαταστήσει τον Κρεγκ στην επόμενη Τζέιμς Μποντ ταινία, κι αν αυτός ο κάποιος θα μπορούσε να είναι μια γυναίκα. «Δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανάγκη να κλέψεις τον χαρακτήρα κάποιου άλλου, ξέρεις, για να δείξεις κάτι. Αυτό είναι ένα μυθιστόρημα και μας οδηγεί σε αυτόν τον κόσμο του Τζέιμς Μποντ και σε αυτήν τη φαντασίωση αυτού του σύμπαντος όπου βρίσκεται. Με άλλα λόγια, αν ο Μποντ γινόταν γυναίκα, κάτι θα χανόταν στη μετάφραση με τον χαρακτήρα να πηγαίνει από άνδρας σε γυναίκα.»

Διαβάστε ακόμα: Η Μπάρμπαρα Μπρόκολι λέει πως ο νέος Τζέιμς Μποντ είναι τουλάχιστον δυο χρόνια μακριά

no time to die main

Αντίθετα, η ντε Αρμας ζητά κάτι άλλο: πιο ουσιαστικούς ρόλους για τις γυναίκες στο σύμπαν του Μποντ. «Αυτό που θα ήθελα είναι ότι οι γυναικείοι ρόλοι στις ταινίες του Μποντ, παρόλο που ο Μποντ θα συνεχίσει να είναι άντρας, να ζωντανεύουν με διαφορετικό τρόπο. Να τους δοθεί πιο ουσιαστικός ρόλος και αναγνώριση. Αυτό πιστεύω πως θα είναι πιο ενδιαφέρον από το να ανατρέπουμε πράγματα».

Αυτό που προτείνει η ντε Αρμας ακούγεται πιο συμαντικό, αλλά θα δούμε αν οι παραγωγοί του franchise αποφασίσουν να δώσουν στους γυναικείους χαρακτήρες του κάτι παραπάνω από στην ουσία να είναι ένα απλό eye candy.