Buzz

O Μπενίτσιο ντελ Τόρο, ο Τιμ Ρόμπινς, η Ολγκα Κιριλένκο και η Μελανί Τιερί, έχουν «A Perfect Day»

στα 10

Μετά την προβολή του στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών στις Κάννες, το φιλμ του Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα, μας δείχνει το πρώτο του τρέιλερ.

O Μπενίτσιο ντελ Τόρο, ο Τιμ Ρόμπινς, η Ολγκα Κιριλένκο και η Μελανί Τιερί, έχουν «A Perfect Day»

Θυμάστε το όνομά του από τις «Δευτέρες Λιακάδα», μια ταινία που ακόμη κι αν έχουν περάσει χρόνια, μένει στη μνήμη, κάτι που φιλοδοξεί να κάνει και το «A Perfect Day», η πρώτη αγγλόφωνη δουλειά του Αρανόα.

Τοποθετημένη «κάπου στα Βαλκάνια» το 1995, ακολουθεί τις ιστορίες δυο ανδρών που δουλεύουν σε μια ΜΚΟ και μιας νεαρής συναδέλφου τους στην πρώτη της αποστολή. Στο κέντρο της ταινίας βρίσκεται ο χαρακτήρας του Μπενίτσιο Ντελ Τόρο, Μαμπρού, ο οποίος σε μια εβδομάδα θα εγκαταλείψει την εμπόλεμη ζώνη για να παντρευτεί επιτέλους την κοπέλα του.

a perfect day 607

Μόνο που σε μια εβδομάδα πολλά μπορούν να συμβούν: Οπως για παράδειγμα η επίσκεψη μιας διοικητικής υπαλλήλου που έρχεται να κρίνει αν η αποστολή τους έχει νόημα, μια γυναίκα με την οποία ο Μαμπρού είχε μια όχι ακριβώς επαγγελματική σχέση, την τελευταία φορά που συναντήθηκαν.

Ή ίσως το γεγονός ότι έχουν μόνο εικοσιτέσσερις ώρες για να βγάλουν από το πηγάδι ενός χωριού το πτώμα ενός άντρα πριν το νερό μολυνθεί και, πουθενά στα τριγύρω χωριά δεν μπορούν να βρουν αρκετό σκοινί.

Και μέσα σε όλα, ο Μπαμπρού θα πάρει υπό την προστασία του ένα πιτσιρίκι που ψάχνει τους γονείς του, ενώ οι δρόμοι της περιοχής είναι σπαρμένοι με νεκρές αγελάδες, που ίσως να είναι παγιδευμένες με νάρκες.

a perfect day 607

Το φιλμ του Αρανόα, είναι η σπάνια εκείνη ταινία για τον πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία που δεν βυθίζεται στο δράμα, αλλά προτιμά να ακολουθήσει μια πιο αστεία οδό δίχως όμως να αποφεύγει την αλήθεια, η την πιο σκοτεινή πλευρά των γεγονότων.

Είναι σαφές όμως ότι πρόκειται για ένα φιλμ που απευθύνεται στο μεγάλο κοινό και με το καστ που έχει, δεν είναι καθόλου απίθανο να το φέρει στις αίθουσες.

Δείτε το τρέιλερ πιο κάτω.

a perfect day 607


Διαβάστε ακόμη: