Buzz

Τέλος το «Flashmob» για τον Μίκαελ Χάνεκε

στα 10

Ο σκηνοθέτης δηλώνει ότι εγκαταλείπει τα σχέδια για την επόμενη ταινία του. Αλλά έχει ήδη μια άλλη στα σκαριά.

Τέλος το «Flashmob» για τον Μίκαελ Χάνεκε

Ενώ όλοι ήλπιζαν πως το «Flashmob» θα ξεκινούσε σύντομα γυρίσματα – ο Χάνεκε σύμφωνα με πληροφορίες περίμενε καιρό την υποψήφια πρωταγωνίστριά του να βρει τον απαραίτητο χρόνο- ο σκηνοθέτης ανακοίνωσε μόλις στο «Le Parisien», ότι το φιλμ δεν υπάρχει πια στα μελλοντικά του σχέδια. «Είχα ένα φιλμ στο στάδιο της προετοιμασίας, αλλά αποφάσισα να το εγκαταλείψω για πολλούς λόγους που δεν θα ήθελα να συζητήσω» λέει ο Αυστριακός σκηνοθέτης.

Το φιλμ θα ήταν η ιστορία μιας ομάδας ανθρώπων που συναντιούνται μέσα από το internet για να οργανώσουν ένα flashmob, το οποίο θα λάμβανε χώρα στο τέλος του φιλμ. Τώρα ούτε το flashmob ούτε φυσικά η ταινία θα γίνουν ποτέ, παρά το γεγονός ότι η ματιά του Χάνεκε πάνω στην κουλτούρα του internet και των social media.

Ομως ακόμη κι αν αυτό το φιλμ είναι παρελθόν, ένα άλλο υπάρχει ήδη στο μυαλό του, το οποίο θα γυριστεί όπως και η τελευταία του ταινία «Amour», στην Γαλλία, στην οποία ο Χάνεκε, όπως δηλώνει να επισκεφθεί σύντομα για να ξεκινήσει την προετοιμασία του φιλμ.

Περιμένουμε με ανυπομονησία κι ελπίζουμε αυτή τη φορά τα σχέδιά του να προχωρήσουν με μεγαλύτερη ταχύτητα, καθώς μετράμε ήδη τρία χρόνια χωρίς μια δόση από το υπέροχα πικρό και ακαταμάχητο σινεμά του.

μίκαελ χάνεκε 607  photo: maurice haas

Διαβάστε περισσότερα για το «Flashmob»

Περισσότερος Μίκαελ Χάνεκε: