Buzz

Δείτε σπάνιο υλικό από τα γυρίσματα του «Λόρενς της Αραβίας»

στα 10

Το βρετανικό Huntley Film Archives ανακάλυψε σπάνιο υλικό από το 1961 και τα γυρίσματα στην έρημο του αριστουργηματικού έπους του Ντέιβιντ Λιν «Ο Λόρενς της Αραβίας». Δείτε το...

Δείτε σπάνιο υλικό από τα γυρίσματα του «Λόρενς της Αραβίας»

Ποιος δε θα ήθελα να ήταν μία μύγα στον τοίχο. Ή, μάλλον, μία μύγα στην πλάτη καμήλας στην έρημο και να παρακολουθεί τον Ντέβιντ Λιν να δίνει οδηγίες στον Πίτερ Ο' Τουλ, πρωταγωνιστή του σ' ένα από τα πιο εμβληματικά αριστουργήματα της μεγάλης οθόνης. Ο βρετανός δημοσιογράφος Λούνταβιτς Κένεντι βρέθηκε εκεί και κατέγραψε σ' ένα βίντεο που ανακάλυψαν τα Huntley Film Archives (και έφερε στο φως της δημοσιότητας το Cinephilia & Beyond) τις συζητήσεις του Λιν με τον Ο' Τουλ αλλά και τον παραγωγό Σαμ Σπίγκελ στα επικά γυρίσματα στην έρημο της Μέσης Ανατολής.

Μπορεί το βίντεο να μην έχει την καλύτερη ποιότητα (ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι το πολεμικό, αλλά κυρίως υπαρξιακό, αριστούργημα, είναι γυρισμένο σε αστραφτερό Panavision) αλλά η ευκαιρία που μας δίνει να κρυφοκοιτάξουμε τους κινηματογραφικούς ημίθεους από την κλειδαρότρυπα είναι ανεκτίμητης αξίας.

Δείτε το...

.

Διαβάστε ακόμα: