Buzz

Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

στα 10

Από την συνάντηση του Flix με την Αντέλ Εξαρχόπουλος, τη μεγάλη αποκάλυψη του 66ου Φεστιβάλ Καννών μέχρι το τοπίο στο ελληνικό σινεμά που διαγράφεται ζοφερό και από το στριπτίζ της Τζένιφερ Ανιστον μέχρι το ξέφερνο κέφι του «Fast & Furious 6», διαβάστε όλα όσα συνέβησαν την εβδομάδα που μας πέρασε.

Flix Team
Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

To Φεστιβάλ Καννών συνεχίσε να μονοπωλεί το ενδιαφέρον και στην εβδομάδα που ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Μαΐου, με τις προβολές πολυαναμενόμενων ταινιών, όπως το «Only God Forgives» του Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν (διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix), του «All is Lost» του Τζ. Σι. Τσάντορ με έναν συγκλονιστικό Ρόμπερτ Ρέντφορντ σε μια ταινία χωρίς ίχνος διαλόγου (διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix), το «Behind the Candelabra» του Στίβεν Σόντερμπεργκ με τον ρόλο ζωής του Μάικλ Ντάγκλας ως Λιμπεράτσε (διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix), το «Nebraska» του Αλεξάντερ Πέιν (διαβάστε τη γνώμη του Flix εδώ), το «Venus in Fur» του Ρομάν Πολάνσκι (διαβάστε τη γνώμη του Flix εδώ) και φυσικά το όπως αποδείχτηκε υπέροχο «Only Lovers Left Alive» του Τζιμ Τζάρμους (διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix).

Διαβάστε εδώ όλα όσα συνέβησαν στο 66ο Φεστιβάλ Καννών το δεκαήμερο που προηγήθηκε στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.

2

Το πρόσωπο της εβδομάδας (και ίσως και της χρονιάς): Το 66ο Φεστιβάλ Καννών δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς την Αντέλ Εξαρχόπουλος, που εκτός από την μεγάλη αποκάλυψη της διοργάνωσης έγινε αυτόματα το φαβορί για το βραβείο γυναικείας ερμηνείας συμπαρασύροντας και την υπέροχη ταινία του Αμπντελατίφ Κεσίς «La Vie d' Adele» ως αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον Χρυσό Φοίνικα. Ελληνικής καταγωγής, αλλά χωρίς να ξέρει λέξη ελληνικά, η Εξαρχόπουλος βρέθηκε ξαφνικά στο επίκεντρο όλων των συζητήσεων, έγινε το πρώτο νέο σε όλα τα πολιτιστικά ένθετα και sites και ανακηρύχθηκε μέσα σε τρεις μόλις ώρες (όσες διαρκεί η ταινία) στο μεγάλο αστέρι του παγκόσμιου σινεμά. Το Flix λάτρεψε την ταινία (διαβάστε τη γνώμη μας εδώ) και συνάντησε την Αντέλ Εξαρχόπουλος, συνειδητοποιώντας πως πίσω από το ταλαντούχο κορίτσι κρύβεται μια συνειδητοποιημένη ηθοποιός που χαίρεται με την επιτυχία της, αλλά γνωρίζει πως ο δρόμος για την κορυφή απαιτεί αργά και προσεκτικά βήματα (διαβάστε εδώ ένα απόσπασμα από όσα μας είπε).

2

Η συνέντευξη που έκανε άνω κάτω το ελληνικό σινεμά: Ο σκηνοθέτης και εκδότης Γιάννης Σολδάτος έδωσε μια συνέντευξη στην Ελευθεροτυπία ως άτυπος σύμβουλος του Υφυπουργού Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα σημειώνοντας τις προτάσεις του για την αλλαγή σκηνικού στο τοπίο του ελληνικού σινεμά. Ανάμεσα σε αυτές τις προτάσεις (διαβάστε εδώ αναλυτικά όσα δήλωσε) ήταν η κατάργηση του νόμου Γερουλάνου, το κλείσιμο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και η βαλκανοποίηση του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Ακολούθησε μια επίσημη ανακοίνωση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (διαβάστε την εδώ) και ένας αναβρασμός στους κόλπους του ελληνικού σινεμά για το ποιο ακριβώς θα είναι το μέλλον του ελληνικού σινεμά. Γενικώς έχουμε μείνει άφωνοι...

2 Ο Πολ Γουόκερ στο «Fast & Furious 6»

Οι ταινίες της εβδομάδας; Η φτωχή κινηματογραφική εβδομάδα κυριεύεται από το ξέφρενο fun του «Fast & Furious 6» (διαβάστε τη γνώμη του Flix εδώ) και από τρεις μύθους του παγκόσμιου σινεμά (Αλ Πατσίνο, Κρίστοφερ Γουόκεν, Αλαν Αρκιν) σε μια ταινία («Νομοταγείς Τύποι» - διαβάστε τη γνώμη του Flix εδώ) πιο «λίγη» από τους ίδιους. Για δεύτερη εβδομάδα συνεχίζεται και στο Αστυ το Ταινιοράμα 2013 (βρείτε το πλήρες πρόγραμμα προβολών εδώ) με τρεις κλασικές ταινίες καθημερινά. Τα θερινά όμως άρχισαν να ανοίγουν και έτσι πριν πάτε σινεμά συμβουλευτείτε ημέρες και ώρων προβολών σε όλη την Ελλάδα στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix.

2

To τρέιλερ της εβδομάδας: Είδαμε πολλά τρέιλερ αυτές τις μέρες. Το τελευταίο πριν την έξοδο του στο σινεμά του «Man of Steel» (δείτε το εδώ), ένα ακόμη για τον «Wolverine» του Τζέιμς Μάνγκολντ (δείτε το εδώ) και ένα ακόμη - φασαριόζικο - για το «The Lone Ranger» του Γκορ Βερμπίνσκι (δείτε το εδώ). Αυτό όμως που έκλεψε την παράσταση ήταν το τρέιλερ του «We're the Millers» (δείτε το εδώ), μιας κοινότοπης κωμωδίας με τον Τζέισον Σουντείκις, που όμως διαθέτει την Τζένιφερ Ανιστον στο ρόλο μιας υπέροχης στρίπερ που βγαίνει από τα ρούχα της για το καλό της «οικογένειας».

2

Το τραγούδι της εβδομάδας: Είναι φυσικά το «I Could' ve Been Your Girl» της Ζόι Ντεσανέλ από το Volume 3. των She & Him, συνοδευόμενο από ένα ζαχαρωτό βίντεο κλιπ σκηνοθετημένο από την ίδια την Ντεσανέλ. Είναι δυνατόν οποιοσδήποτε να μην τη θέλει για το κορίτσι του; Δείτε το βίντεο εδώ.

2 The Smell of Us του Λαρι Κλαρκ

Τα σημαντικά πράγματα που μάθαμε αυτήν την εβδομάδα: