Buzz

Οχι πια σεξ, μόνο ειδικά εφέ: το «Nymphomaniac» από τη μέση και κάτω

στα 10

Σε αποκλειστικό ρεπορτάζ για το Hollywood Reporter, η παραγωγός του «Nymphomaniac» του Λαρς φον Τρίερ αποκάλυψε τους λόγους για τους οποίους η ταινία δεν θα προβληθεί σε κανένα φεστιβάλ αλλά θα βγει κατευθείαν στις δανέζικες αίθουσες τα Χριστούγεννα του 2013.

Οχι πια σεξ, μόνο ειδικά εφέ: το «Nymphomaniac» από τη μέση και κάτω

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο Hollywood Reporter, η παραγωγός του «Nymphomaniac» Λουίζ Βεσθ, λίγες μόνο ημέρες μετά την αποκάλυψη της φωτογραφίας που έφερε την ταινία και ξανά στο προσκήνιο (λες και είχε φύγει ποτέ; - διαβάστε περισσότερα εδώ), ο Τρίερ δεν βρίσκεται στις Κάννες γιατί πολύ απλά η ταινία δεν είναι έτοιμη.

Και δεν είναι έτοιμη γιατί μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας θα πρέπει να γίνει επεξεργασία στο post - production ώστε να ενωθούν οι σκηνές με τους ηθοποιούς της ταινίας και τους αντικαταστάτες τους στις hardcore ερωτικές σκηνές: «Γυρίσαμε τις σκηνές με τους ηθοποιούς να προσποιούνται ότι κάνουν σεξ και μετά τους αντικαταστάτες τους που έκαναν πραγματικά σεξ. Πάνω από τη μέση θα είναι οι ηθοποιοί και κάτω από τη μέση θα είναι οι αντικαταστάτες τους.»

2

Για τον ίδιο λόγο η ταινία δεν θα βρίσκεται ούτε στα επερχόμενα Φεστιβάλ της Βενετίας και του Τορόντο, αλλά είναι προγραμματισμένο να βγει κατευθείαν στις δανέζικες αίθουσες τα Χριστούγεννα.

Η Βεσθ επιβεβαιώσε επίσης πως η ταινία είναι χωρισμένη σε δύο μέρη, που όμως θα ολοκληρωθούν μαζί ως γύρισμα και post - production και πως ο Τρίερ έχει χρησιμοποιήσει γραφικά με λέξεις και σύμβολα που παρεμβαίνουν στην εικόνα, ενώ ευχήθηκε ο Τρίερ να αλλάξει γνώμη και να μην επιμείνει να μην ξαναδώσει ποτέ καμία συνέντευξη (πράγμα που ήρθε σαν αποτέλεσμα του χαρακτηρισμού του ως «persona non grata» στο Φεστιβαλ των Καννών του 2011), αφού όπως δηλώνει: «Υπάρχουν τόσα πολλά για να μιλήσεις για αυτήν την ταινία. Ο Τρίερ έχει βάλει τα πάντα. Είναι μια ταινία για τη θρησκεία, για το Θεό, για τη φιλοσοφία.»

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Nymphomaniac».