Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2013: Μία είναι η Αντέλ και μιλάει στο Flix

στα 10

Η αποκάλυψη του φετινού φεστιβάλ Καννών, η Αντέλ Εξαρχόπουλος, δεν είναι μόνο δροσερή, σέξι και καλή ηθοποιός. Είναι κι ένα προσγειωμένο κορίτσι που ξέρει τι θέλει και πώς να το αποκτήσει, κερδίζοντας φίλους στο δρόμο.

Κάννες 2013: Μία είναι η Αντέλ και μιλάει στο Flix

Από τη δημοσιογραφική προβολή του «La Vie d’ Adele» του Αμπντελατίφ Κεσίς και μετά, όλοι στο Φεστιβάλ Καννών μιλούν και γράφουν για την Αντέλ Εξαρχόπουλος, την ηθοποιό που ξαφνικά έδωσε νόημα και αφορμή για συζητήσεις σ’ ένα ως τότε επίπεδο Φεστιβάλ.

Με ελληνική καταγωγή αλλά χωρίς σχέση με την Ελλάδα (διαβάστε εδώ περισσότερα για την καταγωγή και την πορεία της) , τη γλώσσα ή τον τόπο, η Αντέλ Εξαρχόπουλος φωτογραφήθηκε, χειροκροτήθηκε, εκφράστηκε, σκανδάλισε, αγκάλιασε κι αγκαλιάστηκε.

Μέσα σ’ όλο αυτό τον μιντιακό κυκεώνα, η Αντέλ Εξαρχόπουλος μίλησε στο Flix κι άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «La Vie d’ Adele»

Διαβάστε τι ειπώθηκε στη συνέντευξη Τύπου του «La Vie d’ Adele»

2 H Αντέλ Εξαρχόπουλος (αριστερά) μαζί με τον σκηνοθέτη της, Αμπντελατίφ Κεσίς και τη συμπρωταγωνίστριά της, Λέα Σειντού.

Η Αντέλ Εξαρχόπουλος είναι τώρα 19 χρόνων, ψηλή και… τσουπωτή, χαριτωμένη αλλά και δυναμική, καπνίζει αρειμανίως και ξέρει ευγενικά να βάζει τον οποιονδήποτε στη θέση του, αν χρειαστεί. Ισχυρίζεται ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι μέσα σε λίγες μέρες έγινε αντικείμενο διεθνούς συζήτησης. «Χαίρομαι όμως αν συνέβη όντως αυτό. Είμαι ηθοποιός, μ’ αρέσει η αναγνώριση φυσικά και μου είναι χρήσιμη. Απλώς δε θέλω να βιαστώ σε τίποτα. Θέλω να πάρω τα πράγματα με το μαλακό, να διαβάσω καινούρια σενάρια πριν αποφασίσω τι θα κάνω μετά. Μου άρεσε που έκανα μια τόσο σωματική, ερωτική ταινία, δεν έχω κανένα πρόβλημα με το γυμνό, αν γίνεται σε σωστές συνθήκες γυρίσματος. Αλλά δε θέλω να το ξανακάνω αμέσως. Θέλω να κάνω κάτι όσο γίνεται πιο διαφορετικό, πριν επιστρέψω σε κάτι ανάλογο. Θέλω να κάνω τα πάντα, από ταινίες με υπερήρωες μέχρι ταινίες μεγάλων δημιουργών. Αλλά χωρίς να βιάζομαι.»

2

Αισθάνθηκε μεγάλη αμηχανία στη χθεσινοβραδινή επίσημη προβολή της ταινίας της, μας εξομολογήθηκε. «Ο Αμπντέλ προσπαθούσε να με ηρεμήσει. Μου έλεγε, μην ανησυχείς, χαλάρωσε, συγκεντρώσου στο φιλμ, μην προσέχεις τίποτε άλλο. Και ήθελα να του πω, τι μου λες τώρα, είναι ο μπαμπάς μου στην αίθουσα!»

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη με την Αντέλ Εξαρχόπουλος όταν το «La Vie d’ Adele» βγει στις ελληνικές αίθουσες από τη Strada Films.

Μάθετε τα πάντα για το 66ο Φεστιβάλ Καννών, στο ειδικό τμήμα του Flix.gr που ανανεώνεται συνεχώς.