Buzz

Το νέο trailer του «1917» το επιβεβαιώνει: όλα τα Οσκαρ στους Σαμ Μέντες & Ρότζερ Ντίκινς

στα 10

Ακολουθώντας στα χνάρια της «Δουνκέρκης» και της «Διάσωσης του Στρατιώτη Ράιαν», ο Σαμ Μέντες και ο διευθυντής φωτογραφίας Ρότζερ Ντίκινς μάς αφήνουν εκτεθειμένους στο μέτωπο του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Δείτε το νέο trailer!

Το νέο trailer του «1917» το επιβεβαιώνει: όλα τα Οσκαρ στους Σαμ Μέντες & Ρότζερ Ντίκινς

Ο Σαμ Μέντες επιστρέφει (4 ολόκληρα χρόνια από τη στιγμή που παραιτήθηκε από το σύμπαν του Τζέιμς Μποντ) με θόρυβο. Με μία επική πολεμική ταινία που υπόσχεται να αφήσει το στίγμα της και να μείνει αυτόματα κλασική. Τουλάχιστον αυτό υποδηλώνουν όλα όσα έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα: τόσο το πρώτο trailer (κάντε scroll down), όσο και το βίντεο από τα γυρίσματα όπου ο Μέντες μάς εξηγεί γιατί ακολούθησε τη λογική των μονοπλάνων.

Το «1917» εξελίσσεται κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου κι ακολουθεί μία μέρα στη ζωή δύο στρατιωτών, του Σκόφιλντ και του Μπλέικ. Δεν είναι μία τυχαία μέρα. Είναι η μέρα που αναλαμβάνουν την αποστολή να διασχίσουν το εχθρικό μέτωπο και να παραδώσουν ένα μήνυμα που θα σώσει 1600 ζωές - ανάμεσα στις οποίες και τον αδελφό του Μπλέικ.

1917 607 1

Στους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε τον Τζορτζ ΜακΚέι («Captain Fantastic») και τον Ντιν-Τσαρλς Τσάπμαν («Game of Thrones»), ενώ τους πλαισιώνουν οι Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Μαρκ Στρονγκ, Ρίτσαρντ Μάντεν, Κόλιν Φερθ, Αντριου Σκοτ και πολλοί άλλοι.

Διαβάστε αναλυτικά: «1917»: Eίναι το (αντι)πολεμικό έπος του Σαμ Μέντες ένα δίωρο μονοπλάνο;

Ο Μέντες έχει συγκεντρώσει μερικούς από τους καλύτερους επαγγελματίες του χώρου. Στην ομάδα του είναι: ο Λι Σμιθ (μοντέρ της «Δουνκέρκης»), ο Ντένις Γκάσνερ (production designer του «Revolutionary Road»), ο Τόμας Νιούμαν (ο οσκαρικός συνθέτης του «American Beauty)») και, φυσικά, ο θρυλικός διευθυντής φωτογραδίας Ρότζερ Ντίκινς - υπεύθυνος για το συγκλονιστικό αποτέλεσμα που θα δείτε όταν πατήσετε το play στο trailer.

Διαβάστε κι αυτό: Η επέλαση των Βρετανών. Το «1917» του Σαμ Μέντες έχει ένα άκρως εντυπωσιακό καστ

1917 607 2

1917 607 3

Από τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ («Σταυροί στο Μέτωπο») μέχρι τον Στίβεν Σπίλμπεργκ («Η Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν») και του Κρίστοφερ Νόλαν («Δουνκέρκη»), λίγοι σκηνοθέτες απέφυγαν τον κούφιο επικό εντυπωσιασμό και ελάχιστοι φωτογράφοι κατάφεραν να μάς βυθίσουν πραγματικά στο κλειστοφοβικό σύμπαν των χαρακωμάτων και τον τρόμο του παγιδευμένου στρατιώτη.

Προσθέστε και το «1917» στις (αντι) πολεμικές ταινίες που θα μείνουν αυτόματα κλασικές. Ευχόμαστε, αντίθετα με την αδικημένη «Δουνκέρκη», να διανύσει οι Μέντες/Ντίκινς να διανύσουν το ανταγωνιστικό μέτωπο των βραβείων με επιτυχία και να καταλήξουν με το χρυσό.

Η αμερικανική πρεμιέρα του «1917» έχει προγραμματιστεί για τις 25 Δεκεμβρίου, ενώ στην Ελλάδα θα το δούμε Ιανουάριο του 2020

Δείτε το νέο trailer (και θαυμάστε τι κάνει ο Ντίκινς με το φως):


Θυμηθείτε το πρώτο trailer που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι:


Διαβάστε περισσότερα: