Buzz

100 χρόνια σινεμά μέσα σε 100 σκηνές

στα 10

O Τζέικομπ Σουίνι μέτρησε 100 χρόνια σινεμά και διάλεξε για κάθε χρονιά ένα αντιπροσωπευτικό πλάνο σε ένα βίντεο που διχάζει.

100 χρόνια σινεμά μέσα σε 100 σκηνές

Ενα ταξίδι στα 100 χρόνια σινεμά - το πιο αξιομνημόνευτο πλάνο κάθε χρόνια (σύμφωνα με τη γνώμη μου). Αν και πολλά από αυτά τα πλάνα είναι ανάμεσα στα πιο αναγνωρίσιμα της ιστορίας του σινεμά, άλλα είναι επίσης εμβληματικά. Για παράδειγμα, κάποια πλάνα υπήρξαν πρωτοπόρα ενός στιλ ή όρισαν ένα είδος, ενώ άλλα δοκίμασαν τα όρια της λογοκρισίας και των απαιτήσεων των θεατών. Αν όχι για τίποτα άλλο, αυτό το βίντεο θα ήθελα να είναι μια υπενθύμιση για όλοι αγαπάμε το σινεμά τόσο πολύ.

Δείτε ακόμη: Ενα βίντεο μάς συστήνει τις 10 ομορφότερες ταινίες στην ιστορία του σινεμά

100 Years 100 Shots 607

Το σημείωμα του Τζέικομπ Σουίνι είναι ειλικρινές. Αυτό ωστόσο δεν αναιρεί το γεγονός πως η «γνώμη» του για το ποιο πλάνο ορίζει την κάθε χρονιά ενός αιώνα σινεμά (από το 1915 μέχρι το 2015) είναι σαφώς αμφιλεγόμενη και σε προκαλεί όχι μόνο να διαφωνήσεις, αλλά και να αναζητήσεις ποια θα ήταν η δική σου επιλογή αν σου δινόταν ποτέ η ευκαιρία να είσαι εσύ αυτός που αποφασίζει.

Δείτε το βίντεο «100 Years / 100 Shots» παρακάτω και μαντέψτε σωστά τις ταινίες (χωρίς να κοιτάτε κρυφά στον κατάλογο που υπάρχει κάτω από την περιγραφή του βίντεο στο vimeo):

Δείτε ακόμη: