Με μόλις πέντε γυναίκες σκηνοθέτες ανάμεσα στις 22 διεκδικητές του Χρυσού Φοίνικα, το Φεστιβάλ των Κάννών δεν είναι σίγουρο ότι εκπροσωπεί πραγματικά τη σύγχρονη κινηματογραφική δημιουργία.
Με φόντο τη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ’80 και τη βαριά σκιά της επιδημίας του AIDS, η νέα ταινία του Αϊρα Σακς φέρνει τον Ράμι Μάλεκ σε μία από τις πιο απαιτητικές και συναισθηματικά φορτισμένες ερμηνείες της πορείας του.
Αφήνουμε έξω τις ταινίες των σκηνοθετών που γνωρίζουμε (και περιμένουμε). Και προσπαθούμε να προβλέψουμε ποιες (λιγότερο ή περισσότερο) «άγνωστες» ταινίες θα γίνουν το talk of the town των φετινών Καννών.
Η νέα ταινία του θρυλικού σκηνοθέτη, με τις Ρούνεϊ και Κέιτ Μάρα, αποσύρθηκε από το Φεστιβάλ Καννών όταν δεν εξασφάλισε θέση στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα.
Μία από τις πιο ιδιαίτερες κινηματογραφικές προτάσεις που ετοιμάζονται να τραβήξουν τα βλέμματα στις Κάννες είναι ένα φιλόδοξο, ποιητικό και βαθιά αμερικανικό love story που υπογράφει Μπεν Ζάιτλιν.
Το Φεστιβάλ Καννών ανακοίνωσε το φετινό πρόγραμμα του Cinéma de Plage, με τον Κεν Λόουτς να επιστρέφει στο φεστιβάλ ύστερα από τρία χρόνια για μια ειδική προβολή του «Γη και Ελευθερία».
Μεγάλη στιγμή για το ελληνικό σινεμά, η «Εύα», η πιο σπουδαία ταινία της Ελληνίδας σκηνοθέτη που αγνοήθηκε από την Ιστορία, δικαιώνεται 70 χρόνια μετά, με την προβολή της στο τμήμα κλασικών ταινιών του Φεστιβάλ Καννών.
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός και ακτιβίστρια Τζούλιαν Μουρ θα λάβει μία από τις σημαντικότερες διακρίσεις του Φεστιβάλ Καννών για τη συμβολή της στον κινηματογράφο και την ενίσχυση της παρουσίας των γυναικών στην τέχνη.
Το Φεστιβάλ Καννών ανεβάζει στροφές και εμπλουτίζει το πρόγραμμά του με δεκαέξι νέες ταινίες, ανάμεσά τους και ο «Τιτανικός Ωκεανός» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη.
Bετεράνοι δημιουργοί επιστρέφουν με πολυαναμενόμενες ταινίες και πρωτοεμφανιζόμενοι από όλον τον κόσμο δοκιμάζουν την τύχη τους στο μεγαλύτερο φεστιβάλ του κόσμου.
Ο Τζον Τραβόλτα επιστρέφει στο Φεστιβάλ Καννών, αυτή τη φορά όχι ως πρωταγωνιστής αλλά ως δημιουργός, παρουσιάζοντας την πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα.
Εντελώς γαλλικό άνοιγμα για τις Κάννες ξανά με την 11η μεγάλου μήκους δημιουργία του Πιερ Σαλβαδορί, η οποία σύμφωνα με το τελευταίο «έθιμο» του γαλλικού φεστιβάλ θα κυκλοφορήσει την ίδια ημέρα και στις κινηματογραφικές αίθουσες σε ολόκληρη τη Γαλλία.