Buzz

Ο «Δεσμώτης του Ιλίγγου» θα γίνει remake με τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

of 10

Από όπου και να το πιάσει κανείς, όλα λάθος...

Ο «Δεσμώτης του Ιλίγγου» θα γίνει remake με τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Ακούγεται πολύ τον τελευταίο καιρό ότι κάθε ταινία δεν χρειάζεται και σίκουελ. Επίσης σε αυτό άνετα μπορεί να προστεθεί πως κάθε ταινία δεν χρειάζεται και κάποιο remake.

Μέσα σε αυτή την λογική λοιπόν σίγουρα δεν μπορούμε να δούμε και με την καλύτερη διάθεση τα νέα ότι η ταινία του Αλφρεντ Χίτσκοκ «Ο Δεσμώτης του Ιλίγγου» (Vertigo) ετοιμάζεται για το κινηματογραφικό του remake. Οπως και να το κάνουμε, κάποιες ταινίες δεν τις αγγίζεις.

Τα νέα έφερε στο φως το Deadline το οποίο αναφέρει πως η Paramount σκοπεύει να κάνει remake το αριστούργημα του Χίτσκοκ με τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ να πρωταγωνιστήσει στον ρόλο του Σκοτ Φέργκιουσον, τον οποίο αρχικά είχε παίξει ο Τζέιμς Στιούαρτ, και να αναλάβει την παραγωγή μαζί με την σύζυγό του Σούζαν Ντάουνι και το στούντιο τους Team Downey. Το σενάριο θα αναλάβει ο Στίβεν Νάιτ της σειράς «Peaky Blinders», αλλά και της πιο πρόσφατης ταινίας «Star Wars» μετά και την αποχώρηση του Ντέιμον Λίντελοφ. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το ποιος θα σκηνοθετήσει την ταινία.

Διαβάστε ακόμα: Ο Τοντ Φιλντ είπε πως μάλλον το «Tár» ήταν η τελευταία του ταινία

Vertigo 60 MAIN

Η ταινία του Χίτσκοκ βασίζεται στο βιβλίο «D’entre les morts» του Τόμας Ναρσεζάκ, στο οποίο ένας αστυνομικός του Σαν Φρανσίσκο, ο Σκοτ Φέργκιουσον, φεύγει από το Σώμα λόγω της υψοφοβίας του. Ενας παλιός του φίλος και εφοπλιστής, τον προσλαμβάνει για να παρακολουθεί την νευρωτική, με τάσεις αυτοκτονίας, γυναίκα του, Μαντλέν. Ο αστυνομικός την ερωτεύεται, αλλά αδυνατεί να την σώσει όταν αυτή επιχειρεί ένα πήδημα θανάτου από... ψηλά. Καιρό μετά, κι ενώ προσπαθεί να ξεφύγει από τις εμμονές του, θα ξανασυναντήσει την νεκρή του αγάπη στο πρόσωπο της μελαχρινής Τζούντι.

Οταν κυκλοφόρησε το 1958 η ταινία δεν πήρε την αποδοχή που έχει σήμερα τόσο από το κοινό όσο και από τους κριτικούς. Τα εισιτήρια που έκοψε την εποχή εκείνη ήταν ελάχιστα και η ταινία κέρδισε μόλις δυο υποψηφιότητες για Οσκαρ (Σκηνικών και Ηχου). Με το καιρό όλα αυτά φυσικά άλλαξαν και η ταινία πλέον θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα όχι μόνο του Χίτσκοκ αλλά και του σινεμά, με το περιοδικό Sight & Sound να την τοποθετεί το 2012 στην κορυφή των καλύτερων ταινιών όλων των εποχών, πέφτοντας στην δεύτερη θέση μόλις πέρσι.

Δεν θα είναι η πρώτη φορά που μια ταινία του Χίτσκοκ όμως γίνεται remake. Το 1998 κυκλοφόρησε η ταινία «Σιωπηλός Μάρτυρα» με τον Κρίστοφερ Ριβ και το «Ενας Τέλειος Φόνος» με τον Μάικλ Ντάγκλας, remake της ταινίας «Dial M for Murder». Φυσικά κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει και το «Ψυχώ» του Γκας Βαν Σαντ και το πόσο καλά πήγε κι αυτό…

robert downey junior