Buzz

Ο Τοντ Φιλντ είπε πως μάλλον το «Tár» ήταν η τελευταία του ταινία

στα 10

Αν και ο Φιλντ δήλωσε πως οι ταινίες του αντλούν πολύ από την ενέργειά του, παραδέχτηκε πως είναι «πιθανό» να επαναξιολογήσει αυτές τις δηλώσεις αργότερα.

Ο Τοντ Φιλντ είπε πως μάλλον το «Tár» ήταν η τελευταία του ταινία

Το «Tár» του Τοντ Φιλντ, το οποίο μπορεί να μην κέρδισε κάποια από τις 6 υποψηφιότητες του για Οσκαρ φέτος, αγαπήθηκε αρκετά από το κοινό και από τους κριτικούς. Αλλά παρόλη αυτή την επιτυχία φαίνεται πως η ταινία αυτή για τον Φιλντ θα είναι μάλλον η τελευταία του.

Αυτό δήλωσε ο ίδιος σε μια συνέντευξή του στο Cinema Scope όπου, μιλώντας για τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε σε κάθε του ταινία, είπε πως πλέον δεν έχει την ενέργεια να κάνει άλλη. «Υπάρχει μια πραγματική πρόκληση για τη δημιουργία μιας ταινίας οποιουδήποτε μεγέθους. Δεν είναι για τους αδύναμους. Μακάρι να μπορούσα να κάνω διαφορετικά πράγματα γιατί έτσι μάλλον δεν θα έκανα περισσότερες ταινίες. Μου παίρνει πολύ ενέργεια για να κάνω μια ταινία. Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να κάνω κάποια άλλη.»

Οταν ρωτήθηκε για το εάν το «Tár» ήταν η τελευταία του ταινία απάντησε πως «ναι, το πιστεύω… Δεν το είχα σκεφτεί μέχρι τώρα. Είναι πολύ πιθανό». Ο Φιλντ παραδέχεται ότι είναι «πιθανό» να επαναξιολογήσει αυτές τις δηλώσεις αργότερα, όταν θα έχει περισσότερο χρόνο να επεξεργαστεί τα πάντα. Ωστόσο, οι λόγοι που δίνει για να μην κάνει άλλες ταινίες οφείλονται κυρίως στην ενέργεια που αντλεί από εκείνον, δημιουργικά και σωματικά.

Διαβάστε ακόμα: Σε ένα εναλλακτικό σύμπαν η Λίντια Ταρ ήταν μαθήτρια του Λέοναρντ Μπερνστάιν

tar

Αυτό δεν πάει να πει πως θα σταματήσει να σκηνοθετεί ή να γράφει σενάρια μια και ανέφερε πως θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τον σεναριογράφο Τζόναθαν Φράζεν και πως θα συνεχίσει να σκηνοθετεί διαφημιστικά σποτ μιας και δεν «χρειάζεται να επενδύσει πολλά από εκείνον σε αυτά.» Αλλά για τις ταινίες είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα.

«Αλλά αν κάτι είναι πραγματικά δικό σας και έχει πραγματικά σημασία - και καλύτερα να έχει σημασία, για το χρόνο που χρειάζεται για να γυρίσετε μια ταινία - πρέπει να του τα δώσετε όλα. Και καθώς μεγαλώνεις, συνειδητοποιείς πόσο πολύτιμος είναι ο χρόνος. Δεν είμαι στα είκοσι ή στα τριάντα μου πια — θα γίνω 60 σε ενάμιση χρόνο. Αρχίζεις να σκέφτεσαι αυτά τα πράγματα.»

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την συνέντευξη του Τοντ Φιλντ στο Cinema Scope εδώ.