Buzz

Ο Ρόμπερτ Εγκερς ετοιμάζει νέα ταινία βασισμένη στην περίοδο της Βασίλισσας Ελισάβετ

of 10

Ο σκηνοθέτης του «Ανθρώπου απ' τον Βορρά» δηλώνει ευθαρσώς ότι δεν τον ενδιαφέρει καθόλου η σύγχρονη εποχή.

Ο Ρόμπερτ Εγκερς ετοιμάζει νέα ταινία βασισμένη στην περίοδο της Βασίλισσας Ελισάβετ

Ο Ρόμπερτ Εγκερς είναι ένας σκηνοθέτης ο οποίος με κάθε του ταινία μας ταξιδεύει σε μια διαφορετική χρονική περίοδο της ιστορίας, με την πιο πρόσφατή του «Ο Ανθρωπος απ’ τον Βορρά», η οποία μάλιστα κυκλοφόρησε στις αίθουσες την εβδομάδα που μας πέρασε, να μας πηγαίνει στην εποχή των Βίκινγκς και να μας δίνει την πιο mainstream και αιματοβαμμένη ταινία του μέχρι στιγμής.

Αλλά για τον Εγκερς φαίνεται πως αυτό το ταξίδι στον χρόνο είναι κάτι που του ταιριάζει και, σύμφωνα με τον ίδιο, η επόμενη του ταινία θα μας μεταφέρει στην Αγγλία στην περίοδο της Βασίλισσας Ελισάβετ, χωρίς όμως να δίνει λεπτομέρειες για το εάν η ταινία θα ανήκει σε κάποιο κινηματογραφικό είδος. «Το The New Yorker είπε πως γράφω ένα σενάριο το οποίο εξελίσσεται στην περίοδο της Βασίλισσας Ελισάβετ. Αλλά έχω γράψει κάθε είδους πράγματα που δεν έχουν γίνει. Και θα γράψω πολλά άλλα που θα γίνουν και δεν θα γίνουν. Εννοώ, πως κάθε χρονική περίοδος με ενδιαφέρει εκτός από αυτή που ζούμε», ανέφερε ο Εγκερς στην συνέντευξή του στο GQ.

Διαβάστε ακόμα: Ο Ρόμπερτ Εγκερς «δεν αντέχει» να βλέπει το «The Witch»

elizabeth

«Μπορώ να σας πως πάντως πως η γυναίκα μου έχει βαρεθεί να ακούει μουσική στο σπίτι από την εποχή των οίκων των Τυδώρ και Στιούαρτ», συνέχισε ο Εγκερς. «Αν έκανα μια σύγχρονη ταινία; Απλώς δεν είναι ενδιαφέρον. Για οποιονδήποτε λόγο, απλά δεν με εμπνέει. Και δεν μπορείς να κάνεις κάτι που δεν σε εμπνέει.»

Πάντως, μετά και την τελευταία του εμπειρία από τον «Ανθρωπο απ’ τον Βορρά», σίγουρα ο Εγκερες ενδιαφέρεται να κάνει μια ακόμα ανεξάρτητη ταινία. «Αυτή τη στιγμή, θέλω οπωσδήποτε να κάνω κάτι μικρότερο, όπου δεν θα είναι τόσο επώδυνο, θέλω να έχω τον πλήρη έλεγχο. Υπάρχουν πάντα σημειώσεις από τα στούντιο. Πάντα θα υπάρχουν. Υπήρχαν και στο “The Witch”. Δεν είχα τόσο γκρίζα μαλλιά όταν τελειώσαμε τα γυρίσματα. Είναι όλα από το post-production αυτής της ταινίας.»

«Ο Ανθρωπος απ’ τον Βορρά» - με director's cut που δεν ανήκει στον Εγκερς - συνεχίζεται να παίζεται στις αίθουσες.