Buzz

Ο Ρέιφ Φάινς και η Ζιλιέτ Μπινός έρχονται στην Ελλάδα την άνοιξη για τα γυρίσματα του «The Return»

of 10

Η ταινία θα είναι η μεταφορά του έπους του Ομήρου «Οδύσσεια» στη μεγάλη οθόνη από τον σκηνοθέτη Ουμπέρτο Παζολίνι.

Ο Ρέιφ Φάινς και η Ζιλιέτ Μπινός έρχονται στην Ελλάδα την άνοιξη για τα γυρίσματα του «The Return»

Η «Οδύσσεια» είναι ίσως ένα από τα λίγα αρχαία κλασικά έργα το οποίο έχει μεταφερθεί αρκετές φορές στη μεγάλη οθόνη. Και τώρα, ο Ιταλός σκηνοθέτης Ουμπέρτο Παζολίνι, ο οποίος πρόσφατα μας έδωσε το υπέροχο «Για Πάντα Κοντά σου», ετοιμάζεται να δώσει κι αυτός την δική του σκηνοθετική ματιά στο έπος του Ομήρου.

Η ταινία θα έχει τίτλο «The Return» και το σενάριο έχουν αναλάβει οι Τζον Κόλι («Master & Commander») και Εντουαρντ Μποντ («Blow-Up»), η οποία θα είναι μια πιο ωμή μεταφορά του έργου του Ομήρου. Αυτό όμως που προκαλεί πραγματικό ενδιαφέρον είναι το πως στην ταινία θα πρωταγωνιστούν οι Ρέιφ Φάινς και Ζιλιέτ Μπινός, στους ρόλους του Οδυσσέα και της Πηνελόπης αντίστοιχα, καθώς οι δυο τους έχουν να συνεργαστούν από το 1996 στον «Αγγλο Ασθενή» του Αντονι Μινγκέλα.

Η παραγωγή της ταινίας θα ξεκινήσει την άνοιξη στην Ελλάδα, με τα γυρίσματα να παίρνουν μέρος στην Κέρκυρα και σε περιοχές της Πελοποννήσου, πριν αυτά μεταφερθούν στην Ιταλία.

Διαβάστε ακόμα: Παγκόσμια πρεμιέρα για το «Inside» του Βασίλη Κατσούπη στη Berlinale 2023

ralph juliette

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της ταινίας μετά από 20 χρόνια μακριά, ο Οδυσσέας (Φάινς) ξεβράζεται στις όχθες της Ιθάκης, ταραγμένος και αγνώριστος. Ο Βασιλιάς επιτέλους επέστρεψε στο σπίτι του, αλλά πολλά έχουν αλλάξει στο βασίλειό του από τότε που έφυγε για να πολεμήσει στον Τρωικό πόλεμο. Η αγαπημένη του σύζυγος Πηνελόπη (Μπινός) είναι τώρα φυλακισμένη στο ίδιο της το σπίτι, κυνηγημένη από τους πολλούς φιλόδοξους μνηστήρες της για να επιλέξει έναν νέο σύζυγο, έναν νέο βασιλιά. Ο γιος τους Τηλέμαχος, που μεγάλωσε χωρίς πατέρα, βρίσκεται αντιμέτωπος με τον θάνατο στα χέρια των μνηστήρων, που τον βλέπουν ως εμπόδιο στην ανελέητη καταδίωξη της Πηνελόπης και του βασιλείου. Αλλα έχει αλλάξει και ο Οδυσσέας. Πληγωμένος από την εμπειρία του στον πόλεμο, δεν είναι πλέον ο ισχυρός πολεμιστής που θυμάται ο λαός του. Αλλά αναγκάζεται να αντιμετωπίσει το παρελθόν του για να ξαναβρεί τη δύναμη που χρειάζεται για να σώσει την οικογένειά του και να κερδίσει ξανά την αγάπη που έχασε.

Ο Παζολίνι δήλωσε για την ταινία πως «νιώθω εξαιρετικά τυχερός που μπορώ να ζωντανέψω τον κόσμο του Ομήρου μέσω του μεγάλου ταλέντου της Ζιλιέτ και του Ρέιφ, των οποίων η ισχυρή παρουσία στην οθόνη συνδυάζεται με την τόλμη που φέρνουν στη δουλειά τους.»

Πρόκειται για μια συμπαραγωγή μεταξύ της Ιταλίας, της Ελλάδας με τους Κωνσταντίνο Κοντοβράκη και τον Γιώργο Καρναβά από την Heretic, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας.