Buzz

Η τελευταία ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο φαίνεται πως θα έχει τίτλο «The Movie Critic»

of 10

Και θα βασίζεται στην ζωή της διαβόητης κριτικού κινηματογράφου Πωλίν Κάελ.

Η τελευταία ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο φαίνεται πως θα έχει τίτλο «The Movie Critic»

Εδώ και χρόνια ακούμε και διαβάζουμε διάφορα για το ποια θα είναι η δέκατη και, κατά τα ίδια λεγόμενα του Κουέντιν Ταραντίνο, η τελευταία του ταινία. Πολλές είναι εκείνες οι ταινίες που ακούστηκαν, από το «Kill Bill Vol. 3» μέχρι και ένα σπαγγέτι γουέστερν κωμωδία… Αλλά τελικά φαίνεται πως ο ίδιος βρήκε το πρότζεκτ εκείνο με το οποίο θα ασχοληθεί και μάλιστα πιο σύντομα από ό,τι περιμέναμε.

Σύμφωνα με το The Hollywood Reporter ο Ταραντίνο έχει γράψει ήδη το σενάριο της ταινίας με τίτλο «The Movie Critic», η οποία βασίζεται σε μια γυναίκα κριτικό κινηματογράφου, και ετοιμάζεται να την σκηνοθετήσει φέτος το φθινόπωρο. Μπορεί το σενάριο να παραμένει επτασφράγιστο μυστικό, αλλά το άρθρο αναφέρει πως αυτή η γυναίκα κριτικός κινηματογράφου δεν θα είναι καμία άλλη από την Πωλίν Κάελ και θα διαδραματίζεται την δεκαετία του ’70 στο Λος Αντζελες.

Διαβάστε ακόμα: Ο Κουέντιν Ταραντίνο δεν θα σκηνοθετούσε ποτέ μια ταινία της Marvel

quentin tarantino

Η Κάελ ήταν μια διαβόητα αυστηρή κινηματογράφου, γνωστή για τις μάχες της με μοντέρ και σκηνοθέτες χωρίς να υποχωρεί ποτέ από καυγά, η οποία έγραφε στο New Yorker από το 1968 ως το 1991, και θωρείται μια από τις πιο σπουδαίες αρθρογράφους στο χώρο της όλων των εποχών. Η Κάελ ήταν δοκιμιογράφος και μυθιστοριογράφος και αναμφισβήτητα έχει επηρεάσει δραματικά τα κινηματογραφικά βιβλία που έγραψε πρόσφατα ο Ταραντίνο, όπως το βιβλίο του «Cinema Speculation». Ο Ταραντίνο ήταν επίσης ένας από τους ομιλητές του ντοκιμαντέρ του 2018 «What She Said: The Art of Pauline Kael».

Με το meta Χόλιγουντ στοιχείο να βρίσκεται διάχυτο στις ιστορίες των τελευταίων του ταινιών, δεν αποκλείεται αυτό να είναι και ο καλύτερος τρόπος για τον Ταραντίνο πει αντίο στο Χόλιγουντ και να αποσυρθεί από την βιομηχανία. Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχει κάποιο στούντιο το οποίο θα αναλάβει την παραγωγή της ταινίας αυτής, πόσο μάλλον ένα παράθυρο περιόδου για την κυκλοφορία της στις αίθουσες.