Buzz

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 28 Ιουλίου

of 10

Σημειώστε πόσες και ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 28 Ιουλίου.

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 28 Ιουλίου

Αλόγιστη έξοδος δεκάδων ταινιών εν μέσω ισχυρού θέρους με την εικόνα να θυμίζει «ο σώζων εαυτόν σωθήτω».

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας - και στα θερινά!

eiffel

Αϊφελ (Eiffel) του Μαρτάν Μπουρμπουλόν

Μετά τη συμμετοχή του στο Αγαλμα της Ελευθερίας, ο διάσημος μηχανικός Γκιστάβ Άιφελ πιέζεται από τη γαλλική κυβέρνηση να δημιουργήσει κάτι θεαματικό για την Παγκόσμια Έκθεση του 1889 στο Παρίσι, ενώ ο ίδιος θέλει απλά να σχεδιάσει το μετρό της πόλης.Ξαφνικά, όλα αλλάζουν όταν ο Άιφελ συναντά μιαμυστηριώδη γυναίκα από το παρελθόν.Το ανομολόγητο πάθος τους θα ξυπνήσει ξανά και θα τονεμπνεύσει να αλλάξει για πάντα τον Παριζιάνικο ουρανό.

H ερωτική ιστορία πίσω από τη δημιουργία του εμβλήματος του Παρισιού.

murina

Τελευταίο Καλοκαίρι (Murina) της Αντονέτα Αλαμάτ Κουσιτζάνοβιτς

Στην ταινία, η 17χρονη Τζούλια περνά το καλοκαίρι της με τους γονείς της, βουτώντας και ψαρεύοντας χέλια. Πρόκειται για μία δραστηριότητα που έμαθε από πολύ νωρίς στο πλάι του πατέρα της, αποκτώντας έτσι μία εξαιρετική και σχεδόν λυτρωτική σχέση με τη θάλασσα. Ωστόσο, ο πατέρας της είναι ένα αρκετά αυταρχικό άτομο που δεν της αφήνει πολλές ελευθερίες στην καθημερινότητά της. Στο προσκήνιο έρχεται ξαφνικά ο Χαβιέρ, ένας παλιός φίλος του πατέρα που έχει προθυμοποιηθεί να αγοράσει το κτήμα τους ώστε να φτιάξει κάποιο πολυτελές resort. Η φιλική και ευγενική στάση του Javier είναι αυτή που κάνει την Τζούλια να αισθανθεί άνετα κοντά του και να καταλάβει για άλλη μία φορά πόσο σκληρός είναι ο πατέρας της μαζί της, αλλά και με τους υπόλοιπους γενικότερα. Η Τζούλια ονειρεύεται την ελευθερία της, την ανεξαρτησία της και όλα εκείνα για τα οποία της μιλά ο Javier θέλοντας να ανοίξει τους ορίζοντες της. Όλο αυτό όμως είναι εμφανές σε όλους και δημιουργεί τις αντίστοιχες εντάσεις και συγκρούσες με φόντο το ζεστό καλοκαίρι της Κροατίας.

Η κροάτικη ταινία που κέρδισε τη Χρυσή Κάμερα στο Φεστιβάλ Καννών 2021. Επίσημη συμμετοχή στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών.

on the edge

Στα Ακρα (On the Edge) του Τζιορντάνο Τζεντερλίνι

O Λεό, ένας οδηγός μετρό, καθώς οδηγεί προσεγγίζοντας τον επόμενο σταθμό, βλέπει ένα νεαρό άντρα σε ένταση, στην άκρη της πλατφόρμας. Λίγο πριν αυτός πέσει στις γραμμές, αναγνωρίζει στο πρόσωπό του τον γιο του. Καθώς ο Λεό, δεν είχε συναντήσει το παιδί του για χρόνια, ανακαλύπτει πως ο νεαρός ήταν μπλεγμένος σε μια αιματηρή ληστεία, και αποφασίζει να ακολουθήσει τα ίχνη του.

Θρίλερ για γερά νεύρα παραγωγής Βελγίου, Γαλλίας, Ισπανίας.

Amira

Αμιρά (Amira) του Μοχάμεντ Ντιάμπ

Η Αμίρα, μια 17χρονη Παλαιστίνια, ήρθε στον κόσμο χάρη στο σπέρμα που είχε φυγαδεύσει ο φυλακισμένος πατέρας της, Ναγουάρ, από το κελί του εγκλεισμού του. Η αγάπη και η στοργή των ανθρώπων του περιβάλλοντός τους την αποζημιώνουν -και με το παραπάνω- για την απουσία του πατέρα. Αλλά, όταν αποκαλύπτεται πως ο Ναγουάρ είναι στείρος, η Αμίρα χάνει τη γη κάτω απ’ τα πόδια της.

To πορτρέτο μιας γυναίκας βασισμένη σε αληθινά γεγονότα που εκτυλίσσονται στις ισραηλινές φυλακές για Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους.

mais

Η Πανσιόν (Maison de Retraite) του Τομά Γκιλού

Για να αποφύγει τη φυλακή, ο 30άρης Μιλάν,αναγκάζεται να εκτελέσει 300 ώρεςκοινωφελούς εργασίας σε έναν οίκο ευγηρίας. Οι πρώτες του εβδομάδες είναι μιαπραγματική κόλαση! Γρήγορα όμως υιοθετείται από συνταξιούχους, ιδιαίτερα από μιαομάδα 7 αχώριστων που του διδάσκουν, ο καθένας με τον τρόπο του, το όραμά του για τηζωή. Με τις εβδομάδες, ο Μίλαν ανακαλύπτει ότι το ίδρυμα εκμεταλλεύεται την ευπάθειατων κατοίκων του. Τότε αποφασίζει να οργανώσει μια μεγάλη απόδραση, αλλά ταπροβλήματά του δεν έχουν τέλος...

H ζωή... αλλιώς σε έναν οίκο ευγηρίας.

oss 117

Μυστικός Πράκτορας OSS 117: Από την Αφρική με Αγάπη (OSS 117: From Africa with Love) του Νικολά Μπεντός

Βρισκόμαστε στο 1981. O ΟSS 117, είναι ξανά κοντά μας. Σε αυτή την αποστολή – πιο δύσκολη, πιο επικίνδυνη και πιο καυτή από ποτέ! – βρίσκεται στη Αφρική, με σκοπό να προστατέψει έναν πρόεδρο από επαναστάτες, και αναγκάζεται για πρώτη φορά να συνεργαστεί με τον νέο και πολλά υποσχόμενο πράκτορα OSS 1001. Αντικαταστάτης, συνεργάτης ή ανταγωνιστής; Η τρίτη ταινία στις μυστικές περιπέτειες του κατασκόπου OSS 117.

Ο διάσημος Γάλλος πράκτορας OSS 117 επιστρέφει με νέα περιπέτεια.

east of eden

Ανατολικά της Εδέμ (East of Eden) του Ελία Καζάν

Βρισκόμαστε στο 1917. Ενώ στην Ευρώπη ξεσπά ο Α ́ Παγκόσμιος Πόλεμος, στην κοιλάδα Σαλίνας της Καλιφόρνια ο παρορμητικός Καλ (Τζέιμς Ντιν), ένα δυστυχισμένο αγόρι, προσπαθεί να κερδίσει τη συμπάθεια και την αγάπη του πατέρα του, ενός ψυχρού κι ενάρετου γαιοκτήμονα. Αυτός όμως ξεχωρίζει ολοφάνερα τον μεγαλύτερό του γιο, τον πράο και υπάκουο, Αρον. Τα παιδιά, με διαμετρικά αντίθετους χαρακτήρες, έχουν μεγαλώσει χωρίς τη μητέρα τους, για την οποία το μόνο που γνωρίζουν είναι πως έχει πεθάνει με αποτέλεσμα να την έχουν εξιδανικεύσει. Μετά από ένα καυγά, ο Καλ θα καταφύγει στο Μοντερέι όπου έκπληκτος θα πληροφορηθεί ότι η μητέρα του όχι μόνο ζει αλλά διατηρεί κι ένα διάσημο Οίκο Ανοχής. Επιστρέφοντας με ένα πολύτιμο δώρο για τονπατέρα του εισπράττει την απόρριψη από εκείνον ενώ πληγώνεται βαθειά από την ανακοίνωση του αρραβώνα του αδελφού του με την αγαπημένη του, Αμπρα. Από εκεί και πέρα, η σχέση με τον πατέρα και τον αδερφό του θα αρχίσει να επιδεινώνεται όλο και περισσότερο με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

To κλασικό φιλμ του Ελία Καζάν, βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Τζον Στάινμπεκ με τον Τζέιμς Ντιν. Σε επανέκδοση με νέες κόπιες.

the battle of the sexes

Δολοφόνος για Γέλια (The Battle of the Sexes) του Τσαρλς Κράιτον

Ενας λογιστάκος, o Mάρτιν προκειμένου να να διασώσει μια παραδοσιακή υφαντουργία από την μανία της μνηστής του νέου ιδιοκτήτη να την εκσυγχρονίσει, αποφασίζει να την δολοφονήσει.

Από ένα διήγημα του Τζέιμς Θέρμπερ, μια ακόμη ευκαιρία για τον Πίτερ Σέλερς να ξεδιπλώσει το αλάνθαστο κωμικό του timing υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Τσαρλς Κράιτον του «Η Συμμορία των Εντιμότατων» και «Ενα Ψάρι που το Ελεγαν Γουάντα». Σε επανέκδοση με νέες ψηφιακές κόπιες.

Jalsaghar

Το Μουσικό Δωμάτιο (Jalsaghar) του Σατγιαζίτ Ρέι

Η μεγαλύτερη χαρά ενός έκπτωτου αριστοκράτη είναι το δωμάτιο μουσικής όπου ανά τα χρόνια έχει φιλοξενήσει πολυτελείς συναυλίες - και πλέον είναι μια σκιά του παρελθόντος εαυτού του.

Αναπαράσταση της σύγκρουσης ανάμεσα στην παράδοση και τον μοντερνισμό, και μια επίδειξη μερικών από τους πιο δημοφιλείς Ινδούς μουσικούς της εποχής. Μια από τις πιο θρυλικές ταινίες του Σατγιαζίτ Ρέι σε επανέκδοση.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας - και στα θερινά!