Buzz

«Heat 2»: Ναι, ο Μάικλ Μαν έγραψε το sequel!

of 10

Οχι ως κινηματογραφικό σενάριο όμως. Αν θέλουμε να μάθουμε τι συνέβη στους ήρωες μετά το τέλος της ταινίας θα διαβάσουμε το βιβλίο του.

«Heat 2»: Ναι, ο Μάικλ Μαν έγραψε το sequel!

Είναι μία από τις αγαπημένες ταινίες των 90ς και ένα από τα κλασικά πλέον νουάρ αστυνομικά. Το «Heat» (1995) του Μάικλ Μαν έχει γράψει τη δική του ιστορία που θα μπορούσε να αρχίζει και να σταματάει στην αριστοτεχνικά στημένη σκηνή ενός diner των παραδρόμων του Λος Αντζελες. Οταν οι δυο αντι-ήρωες συναντιούνται σε ένα παιχνίδι γάτας ποντικιού και δύο τιτάνιοι ηθοποιοί κάθονται για πρώτη φορά απέναντι στο κινηματογραφικό τραπέζι.

Πολλοί μπορεί να έχουμε αναρωτηθεί αν θα θέλαμε να μάθουμε τι συνέβη μετά τους τίτλους τέλους, ή αν ορισμένα αριστουργήματα θα πρέπει να μένουν εκεί που τα αφήσαμε, απείραχτα. Φαίνεται όμως πως κι ο ίδιος ο Μάικλ Μαν δεν έχει τελειώσει με αυτή την ταινία.

Θυμηθείτε κι αυτό: Οι Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Αλ Πατσίνο μιλούν αποκλειστικά στο Flix: «Ο "Ιρλανδός" είναι μια ταινία με superheroes»

heat GIF

Σήμερα ανακοινώθηκε ότι έχει συνυπογράψει (μαζί με την Μεγκ Γκάρντινερ) το «Heat 2» - το sequel της ιστορίας, αλλά για να το εκδώσουν ως μυθιστόρημα.

Η ιστορία του δεύτερου μέρους θα κυκλώνει την υπόθεση της ταινίας. Δε θα ακολουθεί μόνο τις ζωές των χαρακτήρων, του Βίνσεντ Χάνα, διευθυντή της αστυνομίας του Λος Αντζελες (Αλ Πατσίνο) και του δαιμόνιου ληστή Νιλ ΜακΚόλι (Ντε Νίρο), μετά το διαβόητο φινάλε, αλλά θα πιάσει τις ιστορίες τους κι από πριν. Συγκεκριμένα, το βιβλίο ξεκινά την επόμενη μέρα των γεγονότων που είδαμε στην μεγάλη οθόνη, με τον Κρις Σιχέρλις (Βαλ Κίλμερ), μέλος της συμμορίας του ΜακΚόλι , να προσπαθεί να δραπετεύσει από το LA και μετά θα μεταφερθεί 6 χρόνια πριν για να αφηγηθεί πώς στήθηκε η συμμορία. Εκεί θα δούμε και τα πρώτα βήματα του ΜακΚόλι στο εγκληματικό περιθώριο. Ο χρόνος θα κάνει και πάλι ένα άλμα μπροστά, όπου ο Μαν θα μάς συστήσει και νέους χαρακτήρες του υπόκοσμου - τόσο στην Καλιφόρνια, όσο και στο Μεξικό, ακολουθώντας τα κυκλώματα της Ν. Αμερικής και των καρτέλ ναρκωτικών.

Δείτε κι αυτό: 20 χρόνια από το «Heat»: οι Μάικλ Μαν, Αλ Πατσίνο & Ρόμπερτ Ντε Νίρο μιλούν για την ταινία στον Κρίστοφερ Νόλαν

HEAT GIF

Γιατί όμως καθυστέρησε τόσο; Εδώ και 7 χρόνια, φήμες τον ήθελαν να δουλεύει για το πρότζεκτ...

«Είχα πάντα σκοπό να εξελίξω τις ιστορίες, αλλά να προσθέσω κι άλλες που προκύπτουν από τον πυρήνα του "Heat"» δήλωσε ο Μαν. «Υπάρχει γόνιμο έδαφος για πλούσιες ιστορίες από το παρελθόν, αλλά και ιδέες για την εξέλιξη της ζωής τους. Αργησα γιατί πάντα μου αρέσει η έρευνα. Κάθομαι και γράφω εφόσον έχω πρώτα εξερευνήσει τον κόσμο των ηρώων και των ιστοριών μου - την κουλτούρα των ανθρώπων, τις συνήθειες, τον τρόπο που μιλούν και χειρονομούν. Μόνο έτσι γράφεις αυθεντικούς χαρακτήρες, κάτι που το κοινό το διαισθάνεται άμεσα...»

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στις 9 Αυγούστου και θα είναι το ντεμπούτο του Μάικλ Μαν στον κόσμο της αστυνομικής λογοτεχνίας.