Buzz

Ο Μάικλ Μαν ετοιμάζει το πρίκουελ του «Heat». Σε βιβλίο

στα 10

Michael Mann Books ονομάζεται το νέο εγχείρημα του σπουδαίου Αμερικανού σκηνοθέτη. Κι ο νέος εκδοτικός οίκος θα λανσαριστεί με κάτι πολύ δικό του.

Ο Μάικλ Μαν ετοιμάζει το πρίκουελ του «Heat». Σε βιβλίο

Για έναν σκηνοθέτη του διαμετρήματός του, τα τελευταία χρόνια ο Μάικλ Μαν κινείται αμήχανα. Η τηλεοπτική σειρά του, το «Luck», κόπηκε πριν την ώρα της, η τελευταία του ταινία, το «Blackhat», ήταν μια κριτική και εισπρακτική αποτυχία, η νέα του ταινία, η βιογραφία του Εντσο Φεράρι, την οποία περιμένουμε με ενθουσιασμό, έχασε πριν λίγο καιρό τον πρωταγωνιστή της, Κρίστιαν Μπέιλ. Κι έτσι ο Μάικλ Μαν αποφάσισε ν' ανοιχτεί σε άλλα πεδία, που ίσως του φέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια.

Διαβάστε ακόμη: Ο Κρίστιαν Μπέιλ βγαίνει από τη Ferrari του Μάικλ Μαν λόγω... ειδικού βάρους

Το νέο εγχείρημα του σκηνοθέτη είναι ένας εκδοτικός οίκος, με το σαφές όνομα Michael Mann Books και το πρώτο βιβλίο που θα κυκλοφορήσει θα είναι ένα πρίκουελ του «Heat», της αξεπέραστης ταινίας του Μαν του 1995, που έφερε για πρώτη φορά στην ίδια οθόνη τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο και τον Αλ Πατσίνο. Στην προετοιμασία του για εκείνη την ταινία, ο Μάικλ Μαν δούλεψε για πάνω από μια δεκαετία, συλλέγοντας πληροφορίες, γνωρίζοντας ανθρώπους από την πλευρά του νόμου κι από την απέναντι, ερευνώντας τις πραγματικές προσωπικότητες του ντετέκτιβ Τσακ Ανταμσον και του καταδιωκόμενου Νιλ ΜακΚόλεϊ, στους οποίους χαλαρά βασίστηκαν οι ρόλοι του Αλ Πατσίνο (Βίνσεντ Χάνα στην ταινία) και του Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Από όλο αυτό το υλικό του Μάικλ Μαν, ο κατά τα άλλα σεναριογράφος (των σίκουελ του «Avatar» μεταξύ άλλων), Σέιν Σαλέρνο, θα γράψει το βιβλίο για τα νεανικά χρόνια του Χάνα και του ΜακΚόλεϊ και για όλες εκείνες τις ιστορίες που τους οδήγησαν σε μια εμβληματική συνάντηση, χρόνια αργότερα, σ' ένα diner. Επιπλέον, αυτό και άλλα από τα βιβλία που θα εκδοθούν από τη Michael Mann Books, θα διασκευαστούν στη συνέχεια και για την τηλεόραση και για το σινεμά.

Διαβάστε ακόμη: Σκορσέζε, Ντε Νίρο, Πατσίνο. Η συνεργασία του αιώνα είναι γεγονός!

Δείτε παρακάτω τη σκηνή του diner από το «Heat», για να μπείτε στη σωστή διάθεση: