Buzz

Ο Κρίστιαν Μπέιλ βγαίνει από τη Ferrari του Μάικλ Μαν λόγω... ειδικού βάρους

στα 10

Κουράστηκε ο Κρίστιαν Μπέιλ τ' ανεβοκατεβάσματα στο βάρος του για χάρη των υπέροχων ρόλων του κι έτσι, ξαφνικά, αποχωρεί από τη «Ferrari», αφήνοντας τον Μάικλ Μαν στα κρύα του λουτρού.

Ο Κρίστιαν Μπέιλ βγαίνει από τη Ferrari του Μάικλ Μαν λόγω... ειδικού βάρους

Δεν έχουν περάσει τρεις μήνες απ' όταν γράφαμε ότι «Η ταινία - όνειρο ζωής του Μάικλ Μαν, η ιστορία του Εντσο Φεράρι, έχει budget, ημερομηνία αρχής γυρισμάτων και ριψοκίνδυνο πρωταγωνιστή». Δυστυχώς τώρα δεν έχει το ένα και βασικότερο από τα τρία. Μπορεί ο Μάικλ Μαν να έχει να κάνει αληθινά καλή ταινία από το «Public Enemies» του 2009 - το τηλεοπτικό «Luck» που αγαπήσαμε είχε πρόωρο deadline και το «Blackhat» ήταν κυρίως απόλαυση για τα μάτια - αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι ο ένας από τους σπουδαιότερους σκηνοθέτες της εποχής μας, ιδανικός για να μεταφέρει στην οθόνη «αντρικές» ιστορίες με μεγαλείο, μελαγχολία, ένταση και στιλ. Και τέτοια είναι η ιστορία του Εντσο Φεράρι, την οποία ο Μάικλ Μαν προετοιμάζει εδώ και 15 χρόνια, μάλιστα αρχικά παρέα με τον Σίντνεϊ Πόλακ πριν εκείνος πεθάνει το 2008.

Διαβάστε ακόμη: Ο Κρίστιαν Μπέιλ έρχεται με τη Ferrari του Μάικλ Μαν

Το σενάριο για τη ζωή του Εντσο Φεράρι, του ανθρώπου που όχι μόνο ίδρυσε τη Ferrari αλλά και εμπνεύστηκε και δρομολόγησε τους αγώνες της Φόρμουλα 1, θα βασιστεί στη βιογραφία που έγραψε το 1991 ο Μπροκ Γιέιτς, με τίτλο «Enzo Ferrari: The Man, the Cars, the Races». Το βιβλίο έχει ήδη διασκευαστεί δυο φορές για πρότζεκτ που δεν προχώρησαν, μια από τον Τρόι Κένεντι Μάρτιν του «The Italian Job» και μια από τον Ντέιβιντ Ρέιφιλντ του «Out of Africa» και ο Μάικλ Μαν θα συνδυάσει και τα δυο σενάρια. Η βιογραφία του Εντσο Φεράρι βρισκόταν ήδη στα σκαριά από το 2004, με σκηνοθέτη τότε τον Σίντνεϊ Πόλακ και πρωταγωνιστή τον Αλ Πατσίνο. Παράλληλα, φημολογείται μια ακόμα ταινία με θέμα τη ζωή και τις περιπέτειες του Φεράρι, με παραγωγό τον Τζιάνι Μποτσάκι, προσωπικό φωτογράφο της Ελίζαμπεθ Τέιλορ και του Ρίτσαρντ Μπέρτον το πάλαι ποτέ, με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, η οποία όμως το πιθανότερο είναι ότι θα μείνει στη σφαίρα της φαντασίας.

Διαβάστε ακόμη: Από το 2011 ο Μάικλ Μαν αναζητούσε να κάνει μια ταινία για το Le Mans με πρωταγωνιστή τον Μπραντ Πιτ

Από την άλλη πλευρά, ο Κρίστιαν Μπέιλ είναι γνωστός όχι μόνο για το ταλέντο του και την παρορμητική, ενίοτε βίαιη προσωπικότητά του, αλλά και για την «ευκολία» με την οποία υποβάλλει τον εαυτό του σε αυξομειώσεις βάρους για τους ρόλους του. Θυμηθείτε παρακάτω:

κρίστιαν μπέιλ 607

Στον πιο πρόσφατο ρόλο του, εκείνον του Μάικλ Μπέρι στο «The Big Short», για τον οποίο ο Κρίστιαν Μπέιλ βρίσκεται υποψήφιος για Οσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου, ο ηθοποιός εμφανίστηκε εφηβικά λεπτός. Για το «Ferrari», αντίθετα, όπου θα χρειαζόταν να υποδυθεί τον Εντσο Φεράρι στην ηλικία των 59 χρόνων, θα έπρεπε ξανά να βαρύνει. Κι ο Κρίστιαν Μπέιλ αποφάσισε να βάλει μια προσωρινή, έστω, τελεία, επικαλούμενος ανησυχία για την υγεία του και να πει αντίο στον Μάικλ Μαν, ο οποίος, με ημερομηνία έναρξης γυρισμάτων του «Ferrari» τον Απρίλιο, ξεκινά τώρα αγώνα ταχύτητας για να βρει νέο πρωταγωνιστή. Φυσικά κάτι μας λέει ότι δεν θα δυσκολευτεί.

Διαβάστε ακόμη: Oscars 2016 - Υποψηφιότητες, φαβορί και απουσίες