Buzz

Ο Μάρτιν Σκορσέζε λάτρεψε το «Pearl» του Τι Γουέστ

of 10

Και έγραψε μια κριτική στην οποία μιλάει με εξαιρετικά λόγια για την ταινία.

Ο Μάρτιν Σκορσέζε λάτρεψε το «Pearl» του Τι Γουέστ

Η ταινία «Pearl» του Τι Γούεστ, το πρίκουελ της ταινίας του «X», έκανε την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ της Βενετίας παίρνοντας κάποιες αρκετά καλές κριτικές, πριν ξεκινήσει να παίζεται στις κινηματογραφικές αίθουσες της Αμερικής. Και φαίνεται πως η ταινία του δεν εντυπωσίασε μόνο κοινό και κριτικούς αλλά και τον ίδιο τον Μάρτιν Σκορσέζε.

Σύμφωνα με το /Film, ο Σκορσέζε έστειλε μια κριτική του για την ταινία στο στούντιο A24 χαρακτηρίζοντάς την «άγρια, μαγευτική, βαθιά ενοχλητική».

Διαβάστε ακόμα: Πρώτο τρέιλερ του «Pearl» του Τι Γουέστ με τη Μία Γκοθ

pearl

«Οι ταινίες του Τι Γουέστ έχουν ένα είδος ενέργειας που είναι τόσο σπάνιο αυτές τις μέρες, που τροφοδοτείται από μια αγνή, αμείωτη αγάπη για τον κινηματογράφο. Το νιώθεις σε κάθε καρέ. Το πρίκουελ του «X» που έγινε σε ένα εκ διαμέτρου αντίθετο κινηματογραφικό μητρώο (σκεφτείτε τα έγχρωμα μελοδράματα cinemascope της δεκαετίας του '50), το «Pearl» δημιουργεί 102 άγρια, μαγευτικά, βαθιά - και εννοώ βαθιά - ανησυχητικά λεπτά. Ο Γουέστ και η μούσα και δημιουργική του σύντροφος Μία Γκοθ ξέρουν πραγματικά πώς να παίζουν με το κοινό τους… πριν ρίξουν το μαχαίρι στο στήθος μας και αρχίσουν να το στρίβουν. Ημουν ενθουσιασμένος, μετά ταράχτηκα, μετά τόσο ταραγμένος που δυσκολεύτηκα να κοιμηθώ. Αλλά δεν μπορούσα να σταματήσω να παρακολουθώ.»

Ο Γουέστ γύριζε, μυστικά, ταυτόχρονα την ταινία μαζί με το «X» η οποία εξελίσσεται στην δεκαετία του ’50 και αποτελεί το origin story της Περλ, της ηλικιωμένης γυναίκας, η οποία είχε αρχίσει να σκοτώνει τα μέλη του συνεργείου στην πρώτη ταινία. Μάλιστα ο Γουέστ δεν σταματά εκεί και ήδη ετοιμάζεται να ξεκινήσει τα γυρίσματα της τρίτης ταινία με τίτλο «MaXXXine» ακολουθεί τη Μαξίν, τη μοναδική επιζήσασα από το μακελειό στην ταινία «X», την οποία ερμηνεύει η Μία Γκοθ, στο ταξίδι της να γίνει διάσημη στο Χόλιγουντ τη δεκαετία του ΄80, ολοκληρώνοντας έτσι την τριλογία - αστραπή – του.