Buzz

Ο Μαρκ Φόρστερ θα σκηνοθετήσει την κινηματογραφική μεταφορά του «A Man Called Ove»

of 10

Το best seller του Φρέντρικ Μπάκμαν ετοιμάζεται για την αμερικάνικη κινηματογραφική μεταφορά του με πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς.

Ο Μαρκ Φόρστερ θα σκηνοθετήσει την κινηματογραφική μεταφορά του «A Man Called Ove»

Το best seller του Φρέντρικ Μπάκμαν με τίτλο «A Man Called Ove», που έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 30 χώρες ετοιμάζεται για την Χολιγουντιανή μεταφορά του.

Σύμφωνα με το Deadline ο Μαρκ Φόρστερ, ο σκηνοθέτης των ταινιών «Monster’s Ball», «Kite Runner», «Finding Neverland» και «World War Z», ανάμεσα σε άλλες, θα σκηνοθετήσει την ταινία με τον Τομ Χανκς να πρωταγωνιστεί στον ομότιτλο ρόλο. Το σενάριο θα το γράψει ο Ντέιβιν Μαγκί γνωστός από τις δουλειές του στο «Life Of Pi» και «Mary Poppins Returns» ενώ τα γυρίσματα αναμένονται να ξεκινήσουν μέσα στον χρόνο.

Διαβάστε ακόμα: Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ θα ενσαρκώσει τον «Weird Al» Γιάνκοβιτς

A Man Called Ove Σκηνή από την ταινία του Χάνες Χολμ.

Πρόκειται για την ιστορία του Oβε, ο οποίος είναι ένας 59χρονος γκρινιάρης, εριστικός, καταθλιπτικός τύπος. Eχει αυστηρές αρχές, σιδερένια πειθαρχία και ελάχιστη κατανόηση, πιστεύει ότι περιβάλλεται από ηλίθιους και δεν διστάζει να τους το πει κατάμουτρα. Παλιότερα ήταν ο διαχειριστής ενός οικισμού με όμορφα σπιτάκια και λιθόστρωτα μονοπάτια, αλλά όχι πια: οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες τον καθαίρεσαν – εκείνος όμως δεν το παίρνει απόφαση και φυσικά το θεωρεί ύψιστη προδοσία εκ μέρους τους. Γι’ αυτό και όταν δεν προσπαθεί ανεπιτυχώς να αυτοκτονήσει, ο Oβε περνάει τη μέρα του παρακολουθώντας τους γείτονές του, μαλώνοντας και κάνοντάς τους συνεχώς υποδείξεις. Κανείς δεν τον αντέχει και τον αποκαλούν «ο γείτονας από την κόλαση», αλλά αυτό που κανείς δεν γνωρίζει είναι ότι πίσω από τη δύστροπη συμπεριφορά κρύβεται μια συγκινητική ιστορία. Oταν όμως στο διπλανό σπίτι μετακομίζει μια καινούργια και φασαριόζικη οικογένεια με παιδιά, που κατά λάθος χαλάνε το γραμματοκιβώτιο του Όβε, τα πράγματα θα αλλάξουν. Oχι μόνο για τον οικισμό, αλλά και τον ίδιο τον Oβε, που έκπληκτος θα δημιουργήσει μια αναπάντεχη και τρυφερή φιλία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο βιβλίο του Μπάκμαν γίνεται ταινία. Το 2016 μεταφέρθηκε για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη από τον Σουηδό σκηνοθέτη Χάνες Χολμ («Διακοπές στην Ελλάδα») και κατάφερε να σπάσει τα ρεκόρ στα ταμεία της Σουηδίας, μπαίνοντας έτσι στο top-5 των πιο επιτυχημένων ταινιών όλων των εποχών.