Φεστιβάλ / Βραβεία

H «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη μπαίνει στην κούρσα του Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας

of 10

Ακριβώς όπως αναμενόταν, η «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη είναι η επίσημη υποβολή της Ελλάδας για το φετινό Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

H «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη μπαίνει στην κούρσα του Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας

Αν και θα ήταν πιο λογικό να μαθαίναμε τα νέα από την ίδια την πηγή του Υπουργείου Πολιτισμού και της επιτροπής που την επέλεξε, το νέο το διαβάσαμε μόλις στο Screen International που επιβεβαιώνει αυτό που γνωρίζαμε: η «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη - Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στα Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου - είναι η επίσημη υποβολή της Ελλάδας για το φετινό Οσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Με καταληκτική ημερομηνία την 1η Οκτωβρίου του 2014, οι χώρες υποβάλλουν τις συμμετοχές τους στην Ακαδημία, η οποία μέσα στον Οκτώβριο θα αποφασίσει ποιες από αυτές πληρούν τις προϋποθέσεις για να μπουν στην τελική λίστα από την οποία θα προκύψει η λίστα των εννιά φιναλίστ τον Ιανουάριο του 2015 και στα τέλη του ίδιου μήνα η τελική πεντάδα του Οσκαρ Καλύτερης Ξένόγλωσσης Ταινίας.

Δείτε εδώ ποιες χώρες έχουν υποβάλλει μέχρι στιγμής τις συμμετοχές τους για το φετινό Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Η διαδικασία φυσικά δεν είναι καθόλου απλή ή εύκολη, αφού από τη στιγμή που η Ακαδημία εγκρίνει τους τίτλους που πληρούν τις προϋποθέσεις ξεκινάει η καμπάνια προώθησης της κάθε ταινίας, έτσι ώστε αυτή να ξεχωρίσει ανάμεσα στις υπόλοιπες και να καταφέρει να φτάσει στην τελική εννιάδα ή και πεντάδα. Η τελευταία φορά που ελληνική ταινία βρέθηκε στην πεντάδα των υποψήφιων ταινιών για το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας ήταν το 2010 ο «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου.

Η «Μικρά Αγγλία», εκτός από τη μεγάλη εισπρακτική επιτυχία εντός συνόρων με 360.000 εισιτήρια, διαθέτει αρκετά από τα χαρακτηριστικά που συγκινούν μέσα στα χρόνια τα μέλη της Ακαδημίας (ταινία εποχής, love story, προσεγμένη παραγωγή, επικές διαστάσεις) και άρα δεν αποκλείεται - με τη σωστή υποστήριξη και από την πλευρά του ελληνικού κράτους που συνήθως αδιαφορεί παντελώς για τη συγκεκριμένη διαδικασία προβολής της χώρας - να κερδίσει πόντους ανάμεσα στους ανταγωνιστές της.

Διαβάστε ακόμη: