Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου

of 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


jurassic park the lost world

Jurassic Park: Ο Χαμένος Kόσμος (Jurassic Park: The Lost World) του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Εχουν περάσει τέσσερα χρόνια από την καταστροφή του πάρκου με τους δεινοσαύρους και ο ιδιοκτήτης και εμπνευστής του, Τζον Χάμοντ, αποκαλύπτει ότι υπάρχει και δεύτερο νησί με δεινόσαυρους! Οργανώνει λοιπόν μία αποστολή για τη διάσωση του Χαμένου Κόσμου με αρχηγό τον Ίαν Μάλκολμ, ενώ την ίδια στιγμή, ο ανιψιός του Χάμοντ, Πίτερ Λάντλοου, ηγείται της δικής του ομάδας, που στόχο έχει να αιχμαλωτίσουν τους δεινόσαυρους και να τους μεταφέρουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι δύο αντίπαλες ομάδες σύντομα θα αναγκαστούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν την οργισμένη προϊστορική αντεπίθεση.

Η ταινία προβάλλεται στις 12.15 στο Star

field of dreams

Ο Ξυπόλητος Τζο (Field Of Dreams) του Φιλ Άλντεν Ρόμπινσον

Ένας αγρότης από την Άιοβα, ο Ρέι Κινσέλα, ακούει μια απόκοσμη φωνή μέσα στα καλαμπόκια του, που του λέει «εάν το χτίσεις, αυτός θα έρθει». Αυτός αντιλαμβάνεται το μήνυμα ως προς το να χτίσει ένα γήπεδο του μπέιζμπολ στη φάρμα του. Όταν τελικά το γήπεδο είναι έτοιμο, εμφανίζονται τα φαντάσματα των παλιών παικτών της ομάδας του Σικάγο που είχαν αποκλειστεί το 1919 από το πρωτάθλημα. Ακόμα όμως ο Ρέι δεν έχει πλήρως αντιληφθεί τη σημασία όλων αυτών, κι ενώ οι φωνές συνεχίζονται, αυτός αποζητά έναν ερημίτη συγγραφέα που ίσως μπορεί να του αποκωδικοποιήσει τα μηνύματα.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.15 στον ΑΝΤ1

1326342112.jpg

Το Αλογο του Πολέμου (War Horse) του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Ο Αλμπερτ είναι δεκατεσσάρων χρόνων. Ζει σε μια φάρμα με τη βιοπαλαιστή μητέρα του και τον μέθυσο, επιπόλαιο πατέρα του. Οταν ο πατέρας του Αλμπερτ αγοράσει ένα πανάκριβο, υπέροχο πουλάρι, ο Αλμπερτ θ’ αναλάβει να το εκπαιδεύσει αλλά και να βρει τρόπο ώστε το ζώο να βοηθήσει στο βιοπορισμό τους. Το άλογο, ο Τζόι και ο Αλμπερτ θα γίνουν αχώριστοι φίλοι. Μόνο που όταν η σοδειά της οικογένειας αγροτών πάει κατά διαβόλου και ο Πρώτος Παγκόσμιος ξεσπάσει, ο πατέρας του Αλμπερτ θα πουλήσει το άλογο στο Βρετανικό Στρατό. Κι εκεί θα ξεκινήσει μια οδύσσεια για τον Τζόι που θ’ αλλάξει χέρια και χώρες και στρατόπεδα, αλλά θα κρατήσει σταθερή την αγάπη του για τον Αλμπερτ, σταθερότερη από την αγάπη του ανθρώπου για τον άνθρωπο.

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ αποτυπώνει τις καλύτερες στιγμές του Τζον Φορντ, σε μια ταινία που παρότι παλιομοδίτικη και άρρυθμη, συγκινεί με το εικαστικό μεγαλείο, την ιδεολογική αθωότητα και την πεισματική απόφαση του σκηνοθέτη της, να μείνει για πάντα παιδί. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.40 στον Alpha

the kingsman

Kingsman: Η Μυστική Υπηρεσία (Kingsman: The Secret Service) του Μάθιου Βον

Oταν ο πατέρας του πεντάχρονου Γκάρι “Έγκσι” Ανουίν θυσιάσει τη ζωή του, εν ώρα υπηρεσίας, κατά τη διάρκεια μιας απόρρητης στρατιωτικής άσκησης, η οικογένειά του θα λάβει ένα ασυνήθιστο μετάλλιο. Το μετάλλιο αυτό συνοδεύεται από έναν τηλεφωνικό αριθμό τον οποίον ο Έγκσι και η οικογένειά του θα πρέπει να καλέσουν μόνο όταν χρειαστούν κάποια πολύ σημαντική χάρη. Δεκαεφτά χρόνια αργότερα, ο νεαρός αλητάκος που παράτησε πλέον το σχολείο και ζει με τη μητέρα του βρίσκεται σε αδιέξοδο. Μετά τη σύλληψή του από την αστυνομία, για επικίνδυνη οδήγηση με κλεμμένο αυτοκίνητο, αποφασίζει να χρησιμοποιήσει το μετάλλιό του προκειμένου να καταφέρει να βγει από τη φυλακή. Έτσι θα έρθει, για πρώτη φορά στη ζωή του, ενώπιος ενωπίω με τον Χάρι Χάρτ (Κόλιν Φερθ), έναν γλυκύτατο τζέντλεμαν και απόλυτα κομψό κατάσκοπο που σπεύδει να τον απελευθερώσει επειδή τυγχάνει να χρωστάει, ο ίδιος, τη ζωή του στον σπουδαίο πατέρα του.

Ξεχάστε τις βαρετές κατασκοπικές περιπέτειες. Ο Μάθιου Βον του «Kick-Ass» παραδίδει μια απενοχοποιημένα απολαυστική κινηματογραφική διασκευή του κόμικ του Μάρκ Μίλαρ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.50 στο Star

Room 607

Το Δωμάτιο (Room) του Λένι Εϊμπραμσον

O Tζακ έχει τα γενέθλιά του. Η Μαμά του, λίγο πιο δίπλα, φτιάχνει την τούρτα του. Εκείνος μουρμουρίζει, ζωγραφίζει, εκείνη αγωνιά να πετύχει κάτι στο γλάσο που να μοιάζει εορταστικό. Δεν τα καταφέρνει πολύ καλά. Κάτι δεν μοιάζει σωστό στην εικόνα. Κάτι περίεργο συμβαίνει αλλά δε θα το ανακαλύψουμε αμέσως καθώς μέσα από το βλέμμα και την αντίληψη του μικρού αγοριού όλα είναι στη θέση τους. Ολα βρίσκονται μέσα σ' ένα Δωμάτιο: η Καρέκλα, το Τραπέζι, η Γούρνα, ο Φωταγωγός, η Μαμά του που τον αγαπά και τον φροντίζει και του λέει ιστορίες και παίζει μαζί του. Η Μαμά που έχει δημιουργήσει ένα ολόκληρο σύμπαν σε 10 τετραγωνικά μέτρα για να μην υποφέρει το παιδί της. Για να μην τρομάξει. Για να τον προφυλάξει από την απάνθρωπη πραγματικότητα. Η Μαμά που τον κλείνει προστατευτικά στην Ντουλάπα, το κρεβατάκι του, όταν ο Γέρο-Νικ, ο απαγωγέας της, ανοίγει την πόρτα ασφαλείας της καλύβας για τη βραδινή του επίσκεψη. Ο Τζακ έχει τα γενέθλιά του. Και η Μαμά του ξέρει ότι έχει έρθει η ώρα να του πει την αλήθεια. Να τον κάνει συνωμότη της στην απόδρασή τους. Ο Τζακ πρέπει να μάθει ότι υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος εκεί έξω. Κι αυτό θα είναι το ίδιο επώδυνο κι εξίσου τρομαχτικό και για τους δύο. Οπως κάθε κόψιμο του ομφάλιου λώρου...

Ο Ιρλανδός Λένι Εϊμπραμσον κατασκευάζει κάτι αξιοθαύμαστα περισσότερο από μία ταινία-δωματίου, εστιάζει στους εκπληκτικούς ηθοποιούς του και οδήγησε την πρωταγωνίστριά του, Μπρι Λάρσον, στο Οσκαρ της. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 02.40 στον Alpha

Miss Peregrine's Home for Peculiar Children 607

Μις Πέρεγκριν Στέγη για Ασυνήθιστα Παιδιά (Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children) του Τιμ Μπάρτον

Ενα μεγάλο, γοτθικό κτίσμα στις ακτές της Ουαλίας, στέκεται όρθιο σαν ένα άδειο κουφάρι, κατεστραμμένο από τους γερμανικούς βομβαρδισμούς του Δεύτερου Παγκόσμιου. Τουλάχιστον έτσι μοιάζει όταν ο έφηβος Τζέικ και ο πατέρας του το επισκέπτονται, στο σήμερα. Οταν όμως ο Τζέικ πηγαίνει εκεί μόνος του για μια ριψοκίνδυνη αλλά επιτακτική εξερεύνηση, το κτίσμα ξαναπαίρνει ζωή: ο χρόνος επιστρέφει στις 3 Σεπτεμβρίου του 1943 και το ιδιόμορφο οικοτροφείο, με τον πλούσιο κήπο, γεμίζει από παιδιά. Παράξενα παιδιά, το καθένα με διαφορετικές υπερφυσικές ικανότητες, που ζουν κάτω από την επίβλεψη της αλλόκοτης και συναρπαστικής Μις Πέρεγκριν, με τα μαύρα ρούχα και την πίπα. Ολα μοιάζουν ακριβώς όπως τα περιέγραψε στον Τζέικ ο αγαπημένος του παππούς πριν βρεθεί μυστηριωδώς δολοφονημένος: τακτικός επισκέπτης του σπιτιού πριν καταταγεί στην αεροπορία στον πόλεμο. Οταν βραδιάζει και πλησιάζει η ώρα του βομβαρδισμού, η Μις Πέρεγκριν σταματά το χρόνο, ξαναγυρίζει το ρολόι της στο πρωί και η μέρα ξαναξετυλίγεται, με ασφάλεια και χαρά.

Μόνο ο Τιμ Μπάρτον θα μπορούσε να διασκευάσει το best-seller του Ράνσομ Ριγκς, αφιερωμένο σε όλους όσους νιώθουν διαφορετικοί. Αλλά θα μπορούσε και καλύτερα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 16.20 στο Cosmote Cinema 1

Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς 607 6

Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς του Γιάννη Οικονομίδη

Το γουέστερν γίνεται ίστερν, καθώς ο θρασύδειλος Ηρακλής, επαρχιώτης επιχειρηματίας, σχεδιάζει να εκδικηθεί τη γυναίκα του Ολγα που τον κερατώνει με τον Μάνο, πρώην λαϊκό τροβαδούρο και νυν ιδιοκτήτη τοπικού σκυλάδικου. Για την τιμή όχι μόνο του ανδρισμού του, αλλά και του σακ βουαγιάζ με το εκατομμύριο που αφαίρεσε η μοιχαλίδα από τις κρυψώνες στο σπίτι. Οι μαμάδες εκατέρωθεν μπλέκουν μανιπουλαριστικά στη βεντέτα, το ίδιο και τυχοδιώκτες, απατεώνες και παράγοντες τοπικοί, μαζί και εκτελεστές εισαγόμενοι. Είναι αμφίβολο αν έστω κι ένας θα ξεφύγει από τον μύλο των προδοσιών και των αναμετρήσεων.

Οι άντρες δεν υπάρχουν πια στην μαύρη, πικρή… κωμωδία του Γιάννη Οικονομίδη, ενός από τους Ελληνες σκηνοθέτες που επιμένουν σε ένα σινεμά με χαρακτήρα και ταυτότητα. Διαβάστε την κριτική του Flix εδώ.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ERTFlix

athena

Athena του Ρομέν Γαβράς

Απλώνοντας την δράση στην (φανταστική αλλά φτιαγμένη από αληθινά στοιχεία της Γαλλικής κοινωνίας) συνοικία της Αθηνά, που δεν παίρνει τυχαία το όνομά της από την αρχαία θεά της Σοφίας αλλά και του πολέμου, το φιλμ του Γαβράς είναι σε ίσες δόσεις η ιστορία τριών αδερφών που πενθούν το νεκρό νεαρότερο μέλος της οικογένειάς τους, η ιστορία μιας πόλης που βλέπει την δομή και την οργάνωσή της να παίρνει φωτιά από τις σπίθες των ρωγμών της και, εν τέλει, η ιστορία μιας ολόκληρης κοινωνίας την οποία καταπίνει η οργή της, σε έναν εμφύλιο πόλεμο που σαφώς έχει λόγο ύπαρξης αλλά και προορισμό να τα γκρεμίσει όλα για να τα ξαναχτίσει – ίσως καλύτερα – όλα από την αρχή.

Πιστός στην δύναμη της εικόνας και διατηρώντας την φόρα της ορμής και της οπτικής του ευρεσιτεχνίας, ο Ρομέν Γαρβάς του «Αθηνά» στήνει εντυπωσιακά μια σύγχρονη τραγωδία που δεν μειώνει στιγμή την έντασή και την ταχύτητά της. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς