Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 22 Ιανουαρίου

of 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 22 Ιανουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


split main

Διχασμένος (Split) του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

O Κέβιν, ένας νεαρός πάσχει από διασχιστική διαταραχή προσωπικότητας με αποτέλεσμα να έχει 23 διαφορετικές και τελείως διακριτές μεταξύ τους προσωπικότητες. Οταν μια από τις 23 προσωπικότητές του κυριαρχεί, απάγει και φυλακίζει σε ένα σκοτεινό, υπόγειο δωμάτιο, τρία νεαρά κορίτσια και τότε, μια 24η, κρυμμένη προσωπικότητα, όμοια με τέρας, ετοιμάζεται να ξεπροβάλλει και έτσι να κλείσει τον κύκλο της απόλυτης παράνοιας.

H προηγούμενη ταινία του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν, ένα απολαυστικό θρίλερ χάρη στη θεαματική ερμηνεία (ή μήπως ερμηνείες;) του Τζέιμς ΜακΑβόι! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.30 στον ΑΝΤ1

λιποτάκτης

Ο Λιποτάκτης των Γιώργου Κόρρα, Χρήστου Βούπουρα

Μια ομοφυλοφιλική σχέση, στην ελληνική επαρχία του 1980, μέσα από τα μάτια του Χρήστου. Ερχόμενος από την Αθήνα, μαζί με τον Μανώλη που έχει λιποτακτήσει από τον στρατό, νιώθει ότι τα γεγονότα και οι άνθρωποι τον γοητεύουν και τον απωθούν ταυτόχρονα. Στο μεταξύ, με αφορμή την επιστροφή στο πατρικό του, ο Μανώλης, επανεντάσσεται σιγά σιγά σε έναν κοινωνικό περίγυρο παραδομένο στον εύκολο πλουτισμό, την υποκρισία και την εμπορευματοποίηση. Η ιστορία μιας επώδυνης σχέσης, στηριγμένη στην ωμότητα των διαλόγων και τη ρεαλιστική απεικόνιση ενός κυνικού επαρχιακού μικρόκοσμου.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.30 στην ΕΡΤ 2

Shakespeare in Love 607

Ερωτευμένος Σαίξπηρ (Shakespeare In Love) του Τζον Μάντεν

Ο Σαίξπηρ βρίσκει τη μούσα του, που θα τον εμπνεύσει να γράψει το "Ρωμαίος και Ιουλιέτα", στο πρόσωπο μιας αριστοκράτισσας, αγνοώντας ότι συμμετέχει στο θίασό του μεταμφιεσμεύνη σε άντρα.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.00 στον Alpha

myfff cataracte

Καταρράκτης (Cataracte) των Φοστίν Κρεσπί, Λετισιά ντε Μονταλαμπέρ

Συνδυάζοντας δράμα και εκκεντρική κωμωδία και με φανταστικές ερμηνείες από τους δυο πρωταγωνιστές (και έναν σκύλο!), η ταινία διερευνά το ζήτημα της πρόσβασης σε προνοιακά επιδόματα. (Μικρού μήκους)

H ταινία είναι διαθέσιμη στο MyFrenchFilmFestival

Bella 607 1

Bella της Θέλγιας Πετράκη

Ελλάδα 1986-1987, λίγο πριν την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού, λίγο πριν το τέλος του ψυχρού πολέμου.Στα μάτια της Άνθης η χώρα αλλάζει, ο κόσμος αλλάζει και μαζί τους ο Χρήστος μοιάζει να αλλάζει κι αυτός.

Η υπέροχη μικρού μήκους ταινία της Θέλγιας Πετράκη, πολυβραβευμένη σε Ελλάδα και στον κόσμο.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

μαγνητικά πεδία

Μαγνητικά Πεδία του Γιώργου Γούση

Μια γυναίκα οδηγεί ταραγμένα στην κίνηση της Αθήνας. Στρίβει τελευταία στιγμή προς Κόρινθο, παίρνει αποφασιστικά το δρόμο προς την Πάτρα, μπαίνει σ’ ένα φέρι σιγοτραγουδώντας μελαγχολικά. Ενδιάμεσα, αμήχανα τηλέφωνα - στο παιδί της, στον άντρα της. Ερωτήσεις, δικαιολογίες, ενοχές. Αυτή είναι η Ελενα κι όπως εξηγεί στον Αντώνη, τον άγνωστο άντρα που διασώζει όταν το αυτοκίνητο του μένει στην έξοδο από το φέρι, δεν πάει κάπου συγκεκριμένα. Απλώς, έφυγε. Για πολύ, για λίγο, θα δει. Πήρε το σαραβαλάκι της, τον «Ζορζ», και ξέφυγε - από την Αθήνα, από τη δουλειά, από τη γερασμένη της αντανάκλαση. Εκείνος, που πάει; Και τι είναι αυτό το μεταλλικό κουτί που κουβαλά; Οχι, δεν σοκάρεται που ο Αντώνης της εξομολογείται ότι αυτή είναι η θεία του, ή μάλλον τα λείψανα της που υποσχέθηκε ότι θα τα συνοδεύσει για την ταφή τους στο αγαπημένο της μέρος. Αντιθέτως, η Ελενα βρίσκει βάλσαμο σε αυτή την αποστολή. Ενα συγκινητικό προορισμό και μια περιπέτεια που θα τη βγάλει επιτέλους από το μυαλό της. Ετσι, οι τέσσερις τους, η Ελενα, ο Αντώνης, η θεία κι ο Ζορζ θα ξεκινήσουν μια διαδρομή, ένα ταξίδι δρόμου που οι άγνωστοι νιώθουν ασφαλείς να ανταλλάξουν τις πιο μύχιες σκέψεις τους, να εξομολογηθούν ανασφάλειες, να τολμήσουν μια τρέλα που βγάζει περισσότερο νόημα από την λογική πραγματικότητα που τους περιμένει στην επιστροφή.

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Γιώργου Γούση είναι ένα road movie με προορισμό την καρδιά. 7 υποψηφιότητες για Βραβεία Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

Winona 607

Winona του The Boy (Αλέξανδρος Βούλγαρης)

Ερημική παραλία, τελευταία μέρα καλοκαιριού. Τέσσερα νεαρά κορίτσια, ο σκύλος τους, τα βιβλία, οι μουσικές τους. Ηλιος, βουτιές, κοριτσίστικη οικειότητα, πειράγματα, εξομολογήσεις, τραγούδια, φωτογραφίες, παιχνίδια με κινηματογραφικά τρίβια, υπέροχη μεσημεριανή βαρεμάρα των διακοπών. Κάτι όμως είναι off. Κάτι ρίχνει τη σκιά του στην ηλιόλουστη ανεγνοιασιά. Εχει να κάνει με το σπίτι που τις εποπτεύει από το λόφο; Εκείνο το τζιπ που παραμονεύει πίσω από τις πικροδάφνες; Είναι η μελαγχολία που ελλοχεύει σε κάθε ηλιοβασίλεμα, στο τέλος των καλοκαιριών μας; Ή το αμετάκλητο τέλος της αθωότητας;

Στην πέμπτη του ταινία, ο The Boy μοιράζει στα ίσα την αγάπη του για το σινεμά, τα κορίτσια και το σκοτάδι που κρύβει ο εκτυφλωτικός ήλιος της εφηβείας με ένα τρυφερό «μιούζικαλ» που τραγουδούν τέσσερις από τις πιο σπουδαίες πρωταγωνίστριες της γενιάς τους. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμή για αγορά σε streaming στο viva.gr


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.