Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου

of 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Searching for Ingmar Bergman main

Μπέργκμαν: Ενας Αιώνας (Searching for Ingmar Bergman) της Μαργκαρέτε φον Τρότα

Τον χειμώνα του 1960, η Μαργκαρέτε φον Τρότα έχει ήδη έρθει από το Βερολίνο στο εξίσου κρύο και μουντό Παρίσι για να σπουδάσει γλώσσες. Γάλλοι συμφοιτητές της την πειθαναγκάζουν να έρθει παρέα σ’ ένα σινεμά που προβάλλει ταινίες «τέχνης». Εκεί, η 18χρονη κοπέλα θα παρακολουθήσει άναυδη την «Έβδομη Σφραγίδα» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν. Εμπειρία σημαδιακή, που θα της ανοίξει την πύλη στον κόσμο της κινηματογραφικής τέχνης και θα καθορίσει τη μετέπειτα πορεία της ως ηθοποιού αρχικά και δημιουργού από το 1975.

Η Μαργκαρέτε φον Τρότα αφιερώνει στον Ινγκμαρ Μπέργκμαν μια προσωπογραφία τρυφερότερη ίσως του υποκειμένου της, πάντως σύνθετη όπως θα του ταίριαζε. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Προβάλλεται στις 23.45 στην ΕΡΤ 2

imitation game 607

Το Παιχνίδι της Μίμησης (The Imitation Game) του Μόρτεν Τίλντουμ

Το χειμώνα του 1952, οι Βρετανικές αρχές εισέβαλαν στο σπίτι του μαθηματικού κι αναλυτή, Αλαν Τιούρινγκ και τον συνέλαβαν για «απρεπή συμπεριφορά», μία κατηγορία που αργότερα θα οδηγούσε στην καταδίκη του με την κατηγορία της ομοφυλοφιλίας. Ωστόσο, κανένας δεν γνώριζε πως επρόκειτο για ένα πρωτοπόρο και ιδιοφυή επιστήμονα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, είχε καθοδηγήσει με επιτυχία μια ομάδα επιστημόνων κι «έσπασε» τον κώδικα της περίφημης Γερμανικής μηχανής, Enigma. Ενα πορτραίτο ενός σπουδαίου και περίπλοκου ανθρώπου, στον οποίο εκατομμύρια άνθρωποι οφείλουν τη ζωή τους.

Ο Νορβηγός Μόρτεν Τίλντουμ («Κυνηγοί Κεφαλών») μεταφέρει στο σινεμά το διάσημο βιβλίο του Αντριου Χότζες: «Αλαν Τιούρινγκ: Το Αίνιγμα» και δίνει στον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς τον ρόλο-εισιτήριο για τα Οσκαρ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 01.30 στον Alpha

mother! 607

μητέρα! (mother!) του Ντάρεν Αρονόφσκι

Ενα ζευγάρι ζει ήρεμο κι ευτυχισμένο στο απομονωμένο, τεράστιο σπίτι του μέχρι τη στιγμή που απρόσκλητοι και παράξενοι επισκέπτες, ένας άντρας και μια γυναίκα κάνουν αναπάντεχα την εμφάνισή τους και ο εφιάλτης ξεκινά… Το σπίτι αρχίζει να καταρρέει, σταγόνες αίματος εμφανίζονται και οι λέξεις «Δολοφόνε!» και «Τρελός» προϊδεάζουν για κάτι πιο σκοτεινό από ένα μυστικό θαμμένο στο υπόγεια. Η γυναίκα αναγκάζεται να αναθεωρήσει όσα πιστεύει για την αγάπη, την αφοσίωση και τη θυσία… και το τέλος πλησιάζει.

Η ταινία του Ντάρεν Αρονόφσκι είναι ένα εξωφρενικό genre movie για τις βαθιές αγωνίες της ανθρωπότητας: την ζωή, τον θάνατο, την δημιουργία, την μητρότητα, την θρησκεία, τους άλλους και κυρίως τις γρατζουνιές στο καινούριο παρκέ! Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Σκάι

legally blonde 607

Η Εκδίκηση της Ξανθιάς (Legally Blonde) του Ρόμπερτ Λούκετιτς

Η Ελ, μια φαινομενικά ελαφρόμυαλη ξανθιά, βάζει πείσμα να περάσει στην Νομική του Χάρβαρντ όταν ο αγαπημένος της, ο οποίος έχει πολιτικές φιλοδοξίες, την παρατά γιατί θεωρεί ότι δεν του ταιριάζει μια σύζυγος χαμηλού πνευματικού επιπέδου. Παρά τις αντίξοες συνθήκες και την αρχική εχθρότητα των συμφοιτητών της, η Ελ καταφέρνει να εντυπωσιάσει με την εξυπνάδα της και με τους ευγενικούς της τρόπους!

Η κλασική πλέον κωμωδία του Ρόμπερτ Λούκετιτς από το 2001 με την αξεπέραστη ερμηνεία της Ρις Γουίδερσπουν. Κάθε φορά που τη βλέπεις παραμένει το ίδιο απολαυστικά απενοχοποιημένη.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open

as good as it gets

Καλύτερα Δεν Γίνεται (As Good As it Gets) του Τζέιμς Λ. Μπρουκς

Ο Μέλβιν Γιούνταλ είναι ένας πετυχημένος συγγραφέας και ζει στη Νέα Υόρκη. Υποφέρει από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή που μαζί με την αντικοινωνική του συμπεριφορά, εκνευρίζει τους γείτονές του και όλους όσους έρχονται σε επαφή μαζί του. Τρώει πρωινό στο ίδιο τραπέζι, στο ίδιο εστιατόριο κάθε μέρα χρησιμοποιώντας πλαστικά μαχαιροπίρουνα τα οποία φέρνει μαζί του εξαιτίας της μικροβιοφοβίας του. Η μόνη σερβιτόρα που τον ανέχεται είναι η Κάρολ Κόνελι. Μια μέρα, ο γείτονάς του Σάιμον Μπίσοπ, ένας ομοφυλόφιλος ζωγράφος, δέχεται επίθεση. Ο Μέλβιν αναγκάζεται να πάρει υπό την προστασία του, τον σκύλο του Βερντέλ όσο καιρό ο Σάιμον θα νοσηλεύεται. Αν και στην αρχή βρίσκει το σκύλο ανυπόφορο, στη συνέχεια δένεται μαζί του και ταυτόχρονα παίρνει όλο και περισσότερη προσοχή από την Κάρολ. Όταν η Κάρολ αποφασίζει να πάρει μια δουλειά που να βρίσκεται πιο κοντά στο σπίτι της ώστε να περνάει περισσότερη ώρα με το γιο της που πάσχει από άσθμα, ο Μέλβιν κανονίζει να πληρώσει τα ιατρικά έξοδα του γιου της. Φοβούμενη ότι η Κάρολ χρωστάει στον Μέλβιν κάτι, παίρνει το τραίνο με προορισμό το διαμέρισμά του στη μέση της νύχτας για να του ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να κοιμηθεί μαζί του.

Επτά υποψηφιότητες για Οσκαρ, δίκαια Οσκαρ στον Τζακ Νίκολσον και την Ελεν Χαντ, μια αγνή feelgood ταινία για όλα όσα μας κάνουν καλύτερους...

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Novalife

Τετάρτη 04.45 607

Τετάρτη 04:45 του Αλέξη Αλεξίου

Αθήνα, Χειμώνας 2010. Ο Στέλιος Δημητρακόπουλος έχει 32 ώρες πριν χάσει τα πάντα. Από το τζαζ μπαρ που με πολύ κόπο διατηρεί σε λειτουργία εδώ και χρόνια, μέχρι την ίδια του την οικογένεια. Ο Ρουμάνος γκάνγκστερ που του έχει δανείσει χρήματα, απαιτεί να εξοφληθεί το χρέος τώρα. Ο μεσολαβητής και πρώην φίλος του Στέλιου, τον υποχρεώνει σε διάφορα παράνομα θελήματα. Η σύζυγος σκέφτεται σοβαρά να τον εγκαταλείψει και ένας ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου, χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες, σηκώνει επιτέλους το ανάστημα του. Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, ο χρόνος τρέχει, και το έλατο στο σπίτι του Στέλιου πρέπει να στολιστεί.

Επτά χρόνια μετά την «Ιστορία 52», ο Αλέξης Αλεξίου επιστρέφει με ένα ακόμη ατόφιο κομμάτι σινεμά που διασχίζει την παράδοση του νουάρ μετατρέποντας την ελληνική κρίση σε ένα απολαυστικό για τα μάτια και τις αισθήσεις εφιάλτη μέσα στην πραγματικότητα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

Ο Ανθρωπος με τις Απαντήσεις

«Ο Ανθρωπος με τις Απαντήσεις» (2022) του Στέλιου Καμμίτση

Ο Βίκτωρας είναι ένας πρώην πρωταθλητής καταδύσεων. Ζει μόνος του, δουλεύοντας περιστασιακά σε ένα εργαστήρι επίπλων και φροντίζοντας την άρρωστη γιαγιά του. Ο θάνατος της θα τον κάνει να πάρει την απόφαση να ξεκινήσει ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο προκειμένου να επισκεφθεί τη μητέρα του κάπου στη Βαυαρία, εκεί όπου η τελευταία έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια μια καινούρια οικογένεια και μια ολοκαίνουρια ζωή. Ο Βίκτωρας ίσως δεν το γνωρίζει αλλά αυτό το ταξίδι θα είναι κάτι σαν τη βουτιά στο νερό από ψηλά που πλέον δεν τολμά να κάνει εδώ και καιρό, αφού το σώμα του μοιάζει πλέον ασταθές, η αυτοπεποίθηση του είναι τραυματισμένη, η ενηλικίωση του ταυτόχρονα πρωθύστερη και καθυστερημένη. Συνειδητοποιώντας την ελευθερία αλλά και τον εγκλωβισμό που σημαίνει το να μπορείς να φεύγεις από κάπου χωρίς να λείπεις σε κανέναν, θα αρχίσει δειλά να αναζητά απαντήσεις. Εχει όσο χρόνο θέλει, όσο δηλαδή μπορεί να κρατήσει αυτό το ταξίδι που δεν γνωρίζει κανείς ότι κάνει. Αυτό όμως που πρέπει να βρει σίγουρα είναι τις σωστές ερωτήσεις. Αυτές θα έρθουν στη μορφή του Ματίας, ενός Γερμανού που θα γνωρίσει στο πλοίο για το Μπάρι. Ο Ματίας θα γίνει συνοδηγός στο ταξίδι, στην αρχή με μια συμφωνία να μοιράσουν τα έξοδα, στη συνέχεια επειδή είναι φανερό πως θέλει να βρίσκεται συνέχεια δίπλα στον Βίκτωρα.

Ενα road movie queer αυτογνωσίας, δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Στέλιου Καμμίτση μετά τα «Κωλόπαιδα». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.