Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου

of 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Nahid 1

«Η Ιστορία της Ναχίντ» (Nahid, 2015) της Ιντα Παναχαντέ | ΕΡΤ 2 στις 22.00

Η Ναχίντ, μια νεαρή διαζευγμένη γυναίκα ζει με τον γιο της σε μια μικρή πόλη στο Ιράν, όταν ερωτεύεται έναν άνδρα που θέλει να την παντρευτεί. Ενώ σύμφωνα με τους Ιρανικούς κανόνες σε περίπτωση διαζυγίου την επιμέλεια του παιδιού έχει ο πατέρας, εκείνος την παραχωρεί στη Ναχίντ, με τον όρο ότι δεν θα ξαναπαντρευτεί. Προσπαθώντας να διατηρήσει την κηδεμονία του παιδιού της, αλλά και εκείνον που αγαπά, η Ναχίντ αναγκάζεται να σκεφτεί τον προσωρινό γάμο (Sighe) ως διέξοδο. Παρά το γεγονός ότι η πράξη αυτή είναι νόμιμη, δεν έχει την αποδοχή της κοινωνίας. Ποια μπορεί να είναι η λύση στο πρόβλημά της;

Η πρώτη μεγάλου μήκους της ιρανής Iντα Παναχαντέ ακολουθεί τα χνάρια των κινηματογραφιστών κοινωνικού ρεαλισμού. Ειδικό Βραβείο Ελπιδοφόρου Μέλλοντος στο τμήμα Ενα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ Καννών 2015. Διαβάστε την κριτική του Flix εδώ

Gangster Squad

«Οι Διώκτες Του Εγκλήματος» (The Gangster Squad, 2013) του Ρούμπεν Φλάισερ | Open στις 23.00

Λος Aντζελες, 1949. Ο αδίστακτος μαφιόζος Μίκι Κοέν (Σον Πεν) έχει πάρει τον έλεγχο της πόλης, αποκτώντας περιουσία από ναρκωτικά, όπλα, πορνεία και κάθε στοίχημα που παίζεται στα δυτικά του Σικάγο. Κι όλα αυτά, απολαμβάνοντας την προστασία όχι μόνο των πρωτοπαλίκαρών του, αλλά της αστυνομίας και των πολιτικών που κρατάει στο χέρι. Με τόση δύναμη, είναι εύκολο να τρομοκρατήσει ακόμα και τους πιο γενναίους αστυνομικούς της πιάτσας... εκτός ίσως, από μια μικρή μυστική ομάδα της Αστυνομίας του Λος Άντζελες, με επικεφαλής τον Αστυνόμο Τζον Ο΄Μάρα (Τζος Μπρόλιν) και τον Τζέρι Γούτερς (Ράιαν Γκόσλινγκ), που θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να διαλύσουν τον κόσμο του Κοέν.

Διαβάστε την κριτική του Flix εδώ

Blue Bayou

«Μπλε Βάλτος» (Blue Bayou, 2021) του Τζάστιν Τσον | NovaCinema 1 στις 22.00

Γεννημένος στην Κορέα, ο Αντόνιο υιοθετήθηκε από Αμερικανούς γονείς όταν ήταν πολύ μικρός και μεγάλωσε στη Λουιζιάνα. Τον συναντάμε 30 χρόνια μετά, ερωτευμένο με τη γυναίκα του Κάθι, αλλά και με την εξάχρονη της κόρη από προηγούμενο γάμο, Τζέσι, την οποία μεγαλώνει τρυφερά, αφοσιωμένα, υποδειγματικά. Η Κάθι είναι έγκυος κι η μικρή Τζέσι ζηλεύει: τώρα ο μπαμπάς θα αγαπάει το δικό του μωρό περισσότερο. Και θα την εγκαταλείψει όπως ο πατέρας της. Ο Αντόνιο, πράγματι, θα την εγκαταλείψει. Οχι όμως για λόγους που το μυαλουδάκι της μπορεί να χωρέσει, ή η ενήλικη κοινή λογική και δικαιοσύνη μπορούν να δικαιολογήσουν. Ο Αντόνιο πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα, γιατί η νομοθεσία που ψήφισε η κυβέρνηση Τραμπ για τους DREAMERS (τα παιδιά των μεταναστών) που ακυρώνει την αμερικανική τους υπηκοότητα και τους αναγκάζει σε απέλαση, δεν αναγνωρίζει ούτε τις υιοθεσίες από άλλες χώρες. Κι έτσι ξαφνικά, ένας άνθρωπος με ρίζες, μνήμες, οικογένεια, μέλλον στην Αμερική, πρέπει να επιστρέψει στην Κορέα. Μία χώρα που τον γέννησε, αλλά δεν είναι η πατρίδα του.

Ο Αμερικανοκορεάτης Τζάστιν Τσον («Gook», «Ms Purple») γράφει, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σε μία πολύ προσωπική ταινία για ένα κατεπείγον εθνικό θέμα. Διερευνά όλο το φάσμα των κοινωνικών προβλημάτων που βρήκαν πάτημα κι έκφανση στην Αμερική του Τραμπ: τον ρατσισμό που δεν ξεριζώθηκε ποτέ από τα σπλάχνα της χώρας (σύμβολο η πεθερά του, μία τυπική Αμερικανίδα του Νότου, που δεν εγκρίνει αυτόν τον διαφυλετικό γάμο), τη βία, τη διαφθορά, τον τσαμπουκά του αστυνομικού κράτους (ο πρώην σύζυγος της Κάθι, είναι αστυνομικός), την οικονομική κρίση που δεν σε αφήνει να σηκώσεις τίμιο κεφάλι (ο Αντόνιο παλεύει έτσι κι αλλιώς να στρώσει την επιχείρησή του, όταν έρχεται αντιμέτωπος με τα παράλογα δικαστικά έξοδα της απέλασης). Διαβάστε την κριτική του Flix

Dark Victory

«Το Λυκόφως Μιας Ζωής (Dark Victory, 1939) του Εντμουντ Γκούλντινγκ | Κανάλι της Βουλής στις 23.00

Η εικοσιτριάχρονη Τζούντιθ Τραχέρν (Μπέτι Ντέιβις) εγχειρίζεται προκειμένου να της αφαιρεθεί ένας όγκος που απειλεί τη ζωή της. Μετά την εγχείρηση, ούσα σίγουρη ότι ο καρκίνος δεν πρόκειται να επανεμφανιστεί, κάνει σχέδια για το μέλλον στο πλάι του γιατρού Στιλ (Τζορτζ Μπρεντ) που την εγχείρισε, ο οποίος της έχει αποκρύψει το γεγονός ότι η ασθένεια της είναι καταδικασμένη να υποτροπιάσει. Λίγες μέρες πριν το γάμο με το γιατρό η Τζούντιθ ανακαλύπτει ότι πρόκειται να πεθάνει και νομίζει ότι ο γιατρός μένει μαζί της από οίκτο και τον εγκαταλείπει. Διψασμένη για ζωή τότε προσπαθεί να ρουφήξει κάθε της σταγόνα πριν χαθεί για πάντα κι αρχίζει μια ξέφρενη αναζήτηση ερωτικών απολαύσεων, όταν ένας από τους άνδρες που βρίσκονται στην υπηρεσία της, ο Μάικλ (Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ) τη φέρνει αντιμέτωπη με την αλήθεια και την κάνει να διαπιστώσει ότι εκείνο που πρέπει κανείς να έχει βιώσει πριν χαθεί για πάντα είναι η πραγματική αγάπη. Τότε η Τζούντιθ αποφασίζει να παλέψει για την αγάπη και να φύγει από αυτόν τον κόσμο νικήτρια.

Η ταινία προτάθηκε για Οσκαρ καλύτερης ταινίας, αλλά βρέθηκε αντιμέτωπη με το θρυλικό «Οσα παίρνει ο Ανεμος». Και η ίδια η Τζούντι Ντέιβις έχασε για λίγες ψήφους το Οσκαρ Α Γυναικείου από τη Βίβιαν Λι.

George & Tammy

«George & Tammy» του Εϊμπ Σίλβια | Νέα σειρά της Cosmote TV

Δύο θρύλοι της country μουσικής, η Τάμι Γουανέτ κι ο Τζορτζ Τζόνς υπήρξαν ένα αυτοκαταστροφικό ζευγάρι που βίωσαν μία ταραχώδη, ερωτική σχέση. Καθώς η καριέρα τους εκτοξεύεται στα ύψη και ερωτεύονται παράφορα πρέπει επίσης να αντιμετωπίσουν τον αρνητισμό της δημοσιότητας και την εξάρτηση από τις απαγορευμένες ουσίες.

Η νέα σειρά, διαθέσιμη στην Cosmote TV, βασίζεται στα απομνημονεύματα «The Three of Us: Μεγαλώνοντας με την Τάμι και τον Τζορτζ» που έγραψε η κόρη τους Τζορτζέτ Τζόουνς. Γεννημένη το 1970, η Τζορτζέτ είναι το πρώτο και μοναδικό παιδί του ζευγαριού και έγινε μάρτυρας της αρχής της αγάπης και της φήμης των γονιών της μέχρι που τα είδε όλα να καταρρέουν.

Να θυμίσουμε ότι η μεγαλύτερη επιτυχία της Τάμι, το “Stand By Your Man”, μοιάζει να εξιστορεί τη σχέση της με τον Τζορτζ, αλλά, ειρωνικά, έγινε και το τραγούδι που χαρακτήρισε ολόκληρη την καριέρα της και την έκανε μία από τις μεγαλύτερες country σταρ της χώρας.

Slow Horses

«Slow Horses» | Νέα βρετανική κατασκοπική σειρά, διαθέσιμη στην πλατφόρμα του Apple TV+

Δεν είναι όλοι οι πράκτορες της ΜΙ5, Τζέιμς Μποντ. Υπάρχουν κι αυτοί, που κάπου/κάποτε τα θαλάσσωσαν σε κάτι. Η υπηρεσία τους έχει συγκεντρώσει σε ένα υποβαθμισμένο τμήμα και τους αναθέτει τη βαρετή γραφειοκρατία και τα περισσεύματα των υποθέσεων. Είναι τα «άλογα που σέρνονται». Το αφεντικό τους προσδοκεί να παραιτηθούν, εκείνοι όμως θέλουν να αποδείξουν ότι αξίζουν ακόμα.

Με ένα δυνατό καστ που ηγούνται ο Γκάρι Ολντμαν και η Κρίστιν Σκοτ Τόμας αυτή η σειρά κατασκοπείας βασίζεται στη σειρά best sellers «Slough House» του Μικ Χέρον και αποτελεί την μεγάλη δρματουργική έκπληξη του 2022.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.