Το «Call Me by Your Name», η νέα ταινία του Λούκα Γκουαντανίνο που, μετά την ελληνική πρώτη της στις Νύχτες Πρεμιέρας, θα βγει στις αίθουσες στις 8 Φεβρουαρίου του 2018, είναι, χωρίς πολλά λόγια, μία από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς. Κι αν η δική μας θεωρία (και του Κομφούκιου επίσης) είναι πως κάτι ήδη καλό, δεν το πειράζεις, ο Γκουαντανίνο, με τη χαρακτηριστικά πληθωρική του φύση, θέλει να πει κι άλλα για την ιστορία τού Ελιο, τού Ολιβερ και του αξέχαστου έρωτά τους.
Δείτε ακόμη: Ο Αρμι Χάμερ χορεύει στους ρυθμούς διαφόρων τραγουδιών στο «Call Me by Your Name»
Μιλώντας στο πλαίσιο τής πρεμιέρας τού «Call Me by Your Name» στο Φεστιβάλ του Λονδίνου, ο Γκουαντανίνο εξήγησε πως θέλει να γράψει και να σκηνοθετήσει μια σειρά από σίκουελ της ταινίας, με πρώτο «ραντεβού» σε τρία χρόνια, ακολουθώντας τις ηλικίες των ηρώων που υποδύονται ο Τιμοτέ Σαλαμέ και ο Αρμι Χάμερ, κατά το πρότυπο του Τζέσι και της Σελίν στην τριλογία που ξεκίνησε ο Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ το 1995 με το «Before Sunrise».
Εξήγησε ο Γκουαντανίνο: «Θέλω να κάνω ένα σίκουελ γιατί ο Τιμοτέ Σαλαμέ, ο Αρμι Χάμερ, ο Μάικλ Στούλμπαργκ, η Αμίρα Κασάρ, η Εστέρ Γκαρέλ, είναι όλοι τους διαμάντια. Η υφή τής ταινίας που διαμορφώσαμε μαζί, είναι πολύ συνεπής. Δημιουργήσαμε έναν τόπο πειστικό στον κόσμο. Είναι νέοι, αλλά μεγαλώνουν. Αν ταυτίσω την ηλικία τού Ελιο στην ταινία, με την ηλικία τού Τιμοτέ, σε τρία χρόνια ο Τιμοτέ θα είναι 25, όσο θα ήταν κι ο Ελιο στο χρονικό πλαίσιο όπου θα εκτυλίσσεται η δεύτερη ιστορία.»
Διαβάστε ακόμη: Ο Τζέιμς Αϊβορι ήθελε περισσότερο ανδρικό γυμνό στο «Call Me by Your Name»
Ο Αντρέ Ασιμάν, ο συγγραφέας τού ομότιτλου βιβλίου στο οποίο βασίστηκε η ταινία, έχει συμπεριλάβει στο μυθιστόρημα έναν επίλογο που ξετυλίγεται 15 χρόνια μετά τη δράση, αλλά ο Γκουαντανίνο δεν προσδιορίζει ότι θέλει να τον ακολουθήσει. Αντίθετα, περιγράφει όσα φαίνονται στον ίδιο ενδιαφέροντα: «Η δεύτερη ταινία θα συμβαίνει, πια, στη δεκαετία τού 1990. Αυτή είναι η εποχή τής πτώσης του κομμουνισμού και τής αρχής τής νέας τάξης πραγμάτων και τού "Τέλους τής Ιστορίας" που διατύπωσε ο Φράνσις Φουκουγιάμα. Είναι η αρχή τής εποχής Μπερλουσκόνι στην Ιταλία, ο καιρός του πολέμου τού Ιράκ.» Παρότι δεν ξέρουμε κατά πόσο ο Λούκα Γκουαντανίνο μιλά σοβαρά για τα σίκουελ τού «Call Me by Your Name», ή απλώς παίζει με την προώθηση του φιλμ του, να σημειώσουμε εδώ σεμνά, ότι κάποια πράγματα είναι καλό να τ' αφήνεις όπως τελειώνουν, ειδικά όταν έχουν ένα φινάλε τόσο ακαταμάχητο, όσο αυτής της ταινίας.
Διαβάστε ακόμη:
- Ο Αρμι Χάμερ χορεύει στους ρυθμούς διαφόρων τραγουδιών στο «Call Me by Your Name»
- Ο Τζέιμς Αϊβορι ήθελε περισσότερο ανδρικό γυμνό στο «Call Me by Your Name»
- Ο Αρμι Χάμερ παραλίγο να απορρίψει τον ρόλο του στο «Call Me by Your Name»
- Το πρώτο τρέιλερ για το «Call Me by Your Name» είναι ένα κομψοτέχνημα ρομαντικής προσμονής
- Βερολίνο 2017: Το «Call Me by Your Name» είναι κάτι παραπάνω από ένα καλοκαιρινό ρομάντζο
- Το «Call me by your Name» του Λούκα Γκουαντανίνο είναι το success story του φετινού Sundance
- Ο Αρμι Χάμερ πρωταγωνιστεί στο «Call me by your Name» του Λούκα Γκουαντανίνο