Φεστιβάλ / Βραβεία

Η Ακαδημία δεν θα αποσύρει την υποψηφιότητα της Αντρεα Ράιζμπορο

of 10

Η Ακαδημία αποφάσισε να μην ακυρώσει την υποψηφιότητα της Ράιζμπορο αλλά, όπως ανακοίνωσε, θα επιπλήξει τους υπεύθυνους για όσα έγιναν.

Η Ακαδημία δεν θα αποσύρει την υποψηφιότητα της Αντρεα Ράιζμπορο

Μετά από μια, ομολογουμένως, περίεργη εβδομάδα για τα Οσκαρ, η Ακαδημία αποφάσισε να δώσει ένα τέλος σε όλη τη διαμάχη που προκάλεσε η αναπάντεχη υποψηφιότητα Α’ Γυναικείου Ρόλου της Αντρεα Ράιζμπορο για την ταινία «Οσα Φέρνει η Ζωή» («To Leslie») μετά από συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ για ό,τι συνέβη.

Η διοίκηση της Ακαδημίας έστειλε ένα σημείωμα στα μέλη λέγοντας ότι δεν θα ληφθούν μέτρα στη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά θα συνεχίσουν να διευκρινίζουν τους κανονισμούς σε αυτήν την εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Οι περισσότεροι δεν πίστεψαν ποτέ ότι η Ακαδημία θα ακύρωνε την υποψηφιότητα της Ράιζμπορο.

Διαβάστε ακόμα: Βραβεία Οσκαρ 2023: Οι υποψήφιοι αντιδρούν!

to leslie

Η δήλωση της Ακαδημίας αναφέρει:

Με βάση τις ανησυχίες που εμφανίστηκαν την περασμένη εβδομάδα σχετικά με την καμπάνια των βραβείων για την ταινία «Οσα Φέρνει η Ζωή», η Ακαδημία ξεκίνησε μια έρευνα των τακτικών εκστρατείας της ταινίας. Η Ακαδημία έχει πλέον αποφασίσει ότι η εν λόγω δραστηριότητα δεν έφτασε σε τέτοιο σημείο έτσι ώστε να ακυρωθεί η υποψηφιότητα της ταινίας. Ωστόσο, ανακαλύψαμε τις τακτικές εκστρατείας προβολής στα διάφορα μέσα κοινωνική δικτύωσης που προκάλεσαν ανησυχία. Αυτές οι τακτικές αντιμετωπίζονται και θα ενημερώσουμε απευθείας τους υπεύθυνους.

Ο σκοπός των κανονισμών εκστρατείας της Ακαδημίας είναι να διασφαλίσει μια δίκαιη και ηθική διαδικασία απονομής βραβείων - αυτές είναι οι βασικές αξίες της Ακαδημίας. Δεδομένης αυτής της αναθεώρησης, είναι προφανές ότι τα στοιχεία των κανονισμών πρέπει να διευκρινιστούν για να συμβάλουν στη δημιουργία ενός καλύτερου πλαισίου για μια αμερόληπτη εκστρατεία με σεβασμό και χωρίς αποκλεισμούς. Αυτές οι αλλαγές θα γίνουν μετά από αυτόν τον κύκλο βραβείων και θα κοινοποιηθούν στα μέλη μας. Η Ακαδημία προσπαθεί να δημιουργήσει ένα περιβάλλον όπου οι ψήφοι βασίζονται αποκλειστικά στα καλλιτεχνικά και τεχνικά πλεονεκτήματα των επιλέξιμων ταινιών και επιτευγμάτων.

Διαβάστε ακόμα: Oscars 2023: Οι υποψηφιότητες του Σωματείου Αμερικάνων Σεναριογράφων για τα καλύτερα κινηματογραφικά σενάρια

to leslie

Ο συμπρωταγωνιστής της Ράιζμπορο στην ταινία, Μάρκ Μάρον, στο podcast του «WTF with Marc Maron», αναφέρθηκε σε όλο αυτόν τον χαμό που προκάλεσε η υποψηφιότητα της ηθοποιού και μίλησε, όχι με τα καλύτερα λόγια, για την Ακαδημία. «Προφανώς η Ακαδημία Κινηματογράφων και Επιστημών, ή ό,τι άλλο γαμημένο αποκαλείται, αποφάσισε να διερευνήσει την εκστρατεία της Αντρεα Ράιζμπορο για να πάρει την υποψηφιότητα για Οσκαρ. Επειδή υποθέτω ότι απειλεί τόσο το σύστημά τους που εξαγοράζονται εντελώς από εταιρικά συμφέροντα με τη μορφή στούντιο. Εκατομμύρια δολάρια χορηγούνται σε μήνες διαφημιστικών καμπανιών, δημοσιότητας, προβολών από μεγάλες εταιρικές οντότητες ψυχαγωγίας και η Αντρεα υποστηρίχθηκε από τους συναδέλφους της μέσω μιας εκστρατείας, η οποία προωθήθηκε από λίγους ηθοποιούς. Η Ακαδημία λέει πως πρέπει να ρίξουμε μια ματιά σε αυτό. Αυτός δεν είναι ο τρόπος που υποτίθεται ότι λειτουργεί. Οι ανεξάρτητοι καλλιτέχνες δεν αξίζουν την προσοχή της Ακαδημίας αν δεν δούμε πώς λειτουργεί ακριβώς. Οπότε θα το εξετάσουν όλο αυτό.»

Ακόμα και η Κριστίνα Ρίτσι χαρακτήρισε την Ακαδημία ελιτιστές και πως όλο αυτό θα «αμαυρώσει τις υποψηφιότητες», ακόμα και αν δεν βρεθεί τίποτα.