Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 18 Ιουλίου

of 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 18 Ιουλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


8 Femmes

8 Γυναίκες (8 Femmes) του Φρανσουά Οζόν

Ένας πλούσιος βιομήχανος βρίσκεται δολοφονημένος στο σπίτι του, ενώ η οικογένειά του συγκεντρώνεται για τις γιορτές. Το σπίτι είναι απομονωμένο μέσα σε χιονοθύελλα και οι τηλεφωνικές γραμμές έχουν κοπεί. Οκτώ γυναίκες είναι οι πιθανές δολοφόνοι του: Η υπολογιστική σύζυγός του, οι δύο άτακτες κόρες του, η ανακατώστρα πεθερά του, η νευρωτική κουνιάδα του, η σέξι αδελφή του, η πιστή οικογενειακή μαγείρισσα και η νέα καμαριέρα. Κάθε γυναίκα είναι ύποπτη. Κάθε μία έχει ένα κίνητρο. Όμορφες, θυελλώδεις, έξυπνες, αισθησιακές και επικίνδυνες... Μία από αυτές είναι ένοχη.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στην ΕΡΤ 3

signs

Οιωνός (Signs) του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Μετά το θάνατο της γυναίκας του σε τροχαίο, ένας πάστορας επιστρέφει στην αγροτική ζωή, στην επαρχία Μπακς της Πενσυλβάνια. Μαζί του έχει τα δυο μικρά παιδιά του καθώς και τον αδερφό του. Οταν τεράστιοι γεωμετρικοί σχηματισμοί, ακτίνας 150 μέτρων, εμφανίζονται μέσα στα χωράφια του προσπαθεί να βρει μια εξήγηση για αυτό το ανεξήγητο φαινόμενο και η πίστη του δοκιμάζεται.

Ο σκηνοθέτης της «6ης Αίσθησης» συνεχίζει να εξερευνά με μεγάλη φαντασία τα είδη του σινεμά για να μάς αποκαλύπτει τι συμβαίνει στη ζωή και μέσα μας.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στο ΣΚΑΪ

a beautiful day in the neighbourhood 607

Ενας Υπέροχος Γείτονας (A Beautiful Day in the Neighborhood) της Μάριελ Χέλερ

Νέα Υόρκη, 1998. Στον κυνικό ερευνητή δημοσιογράφο του Esquire Λόιντ Βόγκελ (βραβευμένο για τα πορτρέτα που έχει κάνει πάνω σ' έναν βιαστή κι έναν γιατρό παράνομων αμβλώσεων) ανατίθεται να γράψει ένα κομμάτι για τον «Κο Ρότζερς», τον τηλεοπτικό «Παραμυθά» της Αμερικής, που, από το 1968 έως το 2001, είχε την παιδική τηλεοπτική εκπομπή «Mister Rogers' Neighborhood». Οικοδεσπότης, μουσικός, μαριονετίστας (Πρεσβυτεριανός ιερέας επίσης) χρησιμοποιούσε όλα τα ταλέντα του για να συνομιλήσει με τα παιδιά στο σπίτι. Οχι απλώς να τα ψυχαγωγήσει, αλλά να τα καθοδηγήσει, μέσω των ιστοριών, των τραγουδιών και των παραμυθιών του, προς την ενηλικίωσή τους. Επώδυνα θέματα όπως ο φόβος, το bullying, το διαζύγιο των γονιών, η οργή, η ζήλια, η αρρώστια περνούσαν μέσα από το φίλτρο της πραότητάς του, του μειλίχιου χαμόγελού του και η καθησυχαστική φωνή του διείσδυε στα αμερικανικά σπίτια και τις καρδιές των παιδιών σαν βάλσαμο.

Γενιές και γενιές μεγάλωσαν με τον «Κο Ρότζερς». Ποιος όμως ήταν πραγματικά ο Φρεντ Ρότζερς; Η Χέλερ κατασκευάζει ένα κινηματογραφικό exposé που δεν αποκαλύπτει τον άνθρωπο πίσω από την τηλεοπτική περσόνα. Αποκαλύπτει πολλά περισσότερα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.20 στο Mega

the edge of tomorrow

Στα Ορια του Αύριο (Edge of Tomorrow) του Νταγκ Λάιμαν

Στο κοντινό μέλλον, μία εξωγήινη φυλή έχει καταλάβει τη Γη και είναι αδύνατον να νικηθεί από οποιαδήποτε ανθρώπινη στρατιωτική δύναμη. Ο Γουίλιαμ Κέιτζ είναι αξιωματικός του στρατού, χωρίς όμως να έχει πολεμήσει, μέχρι τη μέρα που θα συμμετάσχει σε κάτι που μοιάζει με αποστολή αυτοκτονίας. Αφού σκοτώνεται μέσα σε δευτερόλεπτα, ο Κέιτζ βρίσκει τον εαυτό του σε μια ανεξήγητη δίνη στο χρόνο, που τον αναγκάζει να ζήσει την ίδια βίαιη μάχη, πολεμώντας και πεθαίνοντας ξανά... και ξανά. Αλλά σε κάθε μάχη, ο Κέιτζ είναι ικανός να προσεγγίσει τους εχθρούς του με ιδιαίτερη δεξιότητα, αφού βελτιώνει την απόδοσή του χάρη στις συμβουλές της πολεμίστριας Ειδικών Δυνάμεων, Ρίτα Βρατάσκι. Καθώς ο Κέιτζ και η Ρίτα αναλαμβάνουν να πολεμήσουν τους εξωγήινους, η κάθε επανάληψη τούς φέρνει ένα βήμα πιο μπροστά στην εξέλιξη της μάχης.

Μια περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας που έχει τα εφέ και την δράση που θες κι ένα δυο πράγματα στα οποία πιθανότατα δεν ελπίζεις πια από τα blockbuster... Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open

life as we know it

Η Ζωή Οπως την Ξέρουμε (Life as We Know it) του Γκρεγκ Μπερλάντι

Μια γυναίκα κι ένας άντρας, single και οι δυο, αναλαμβάνουν την ανατροφή ενός μωρού, όταν κοινός τους φίλος πεθαίνει ξαφνικά σε ατύχημα.

Η ταινία προβάλλεται στη 01.00 στο Open

The Last Voyage of the Demeter

Demeter: Η Αφύπνιση του Κακού (The Last Voyage of the Demeter) του Αντρέ Οβερνταλ

Η ιστορία τοποθετείται στη ρωσική σκούνα, Demeter, που ναυλώθηκε για να μεταφέρει ιδιωτικό φορτίο – είκοσι τέσσερα ασημάδευτα κιβώτια – από τα Καρπάθια Ορη στο Λονδίνο. Η ταινία αφηγείται τα περίεργα γεγονότα που έπληξαν το καταραμένο πλήρωμα όσο προσπαθούσαν να επιβιώσουν στο ωκεάνιο ταξίδι τους, κυνηγημένοι κάθε νύχτα από μια τρομακτική παρουσία. Oταν το πλοίο έφτασε τελικά στον προορισμό του ήταν ρημαγμένο χωρίς ίχνος του πληρώματος.

Ενα μόνο κεφάλαιο του «Δράκουλα» του Μπραμ Στόκερ γίνεται μια ταινία μυστηρίου και τρόμου που κερδίζει σε ατμόσφαιρα, όχι όμως και σε ουσία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Cosmote Cinema 2

Kings of the world

Βασιλιάδες του Κόσμου (Kings of the World) της Λάουρα Μόρα

Ο Ρα, ένας φτωχός έφηβος, λαμβάνει ένα πολυαναμενόμενο γράμμα. Η κυβέρνηση της Κολομβίας του έχει στείλει ένα πιστοποιητικό που κατοχυρώνει το ιδιοκτησιακό του δικαίωμα του στη γη των προγόνων του, την οποία είχαν υφαρπάξει παραστρατιωτικές ομάδες από την οικογένειά του δεκαετίες νωρίτερα. Μεθυσμένος από την προοπτική του να αποκτήσει επιτέλους ένα σπίτι, μαζεύει την οικογένεια που έχει ο ίδιος επιλέξει: πέντε αγόρια που ψάχνουν παλιοσίδερα στους δρόμους του Μεντεγίν. Μαζί ξεκινούν ένα ταξίδι ζωής σε ένα τοπίο όπου τα καταπράσινα δάση και η πυκνή ομίχλη κρύβουν μια πανδημία διάχυτης βίας. Πέντε μικροί βασιλιάδες χωρίς βασίλειο, πέντε παιδιά χωρίς στέγη και χωρίς κανέναν ενήλικα να τους ψάχνει, σε αναζήτηση της δικής τους Γης της Επαγγελίας, ξεκινούν μία άγρια περιπλάνηση στο πουθενά -όπου όλα μπορούν να συμβούν. «Να προσέχετε και να συμπεριφέρεστε σωστά», τους συμβουλεύει μία γυναίκα, «ώστε να είστε οι τελευταίοι που θα σκοτώσουν»…

Χρυσό Κοχύλι Καλύτερης Ταινίας στο Σαν Σεμπαστιάν και επίσημη οσκαρική πρόταση της Κολομβίας για μια ταινία δρόμου που δένει επιδέξια αισθητική και περιεχόμενο, αλλά προδίδεται από τους άνισους αφηγηματικούς της ρυθμούς. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

dodo

Dodo του Πάνου Χ. Κούτρα

Η απροσδόκητη εμφάνιση ενός Ντόντο στο κτήμα της οικογένειας Καρακώστα, 300 χρόνια μετά την εξαφάνιση του από τον πλανήτη, δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει η οικογένεια. Σε δύο ημέρες θα γίνει εκεί ο γάμος της κόρης τους Σοφίας με τον Άρη, κληρονόμο μίας πλούσιας οικογένειας, και όλα πρέπει να λειτουργήσουν στην εντέλεια. Γνωρίζουν καλά πως αυτή είναι η τελευταία τους ευκαιρία να σωθούν από τη χρεοκοπία, την απόλυτη έλλειψη ρευστού και την ελεύθερη πτώση τους στην ταξική πυραμίδα της χώρας. Ό,τι όμως είναι προορισμένο να πάει στραβά, θα πάει.

H πέμπτη μεγάλου μήκους ταινία του Πάνου Χ. Κούτρα είναι η ανθρώπινη τραγικωμωδία του μέλλοντος. Ελαφριά σαν πούπουλο και βαριά σαν την ανθρώπινη συνείδηση. Επίσημη συμμετοχή στο 75ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

the bear

The Bear Season 3

Στην σειρά πρωταγωνιστεί ο Τζέρεμι Αλεν Γουάιτ στον ρόλο του Κάρμι, ενός νεαρού πολλά υποσχόμενου σεφ, ο οποίος επιστρέφει στο Σικάγο μετά τον θάνατο του αδερφού του για να ανανεώσει το οικογενειακό του εστιατόριο. Φυσικά η σειρά είναι πολλά περισσότερα από ένα «εφιάλτης στην κουζίνα», γεμάτη από υπέροχους χαρακτήρες και μια ιστορία για την οικογένεια, τη φιλία, τις σχέσεις και τις εμμονές.

Η τρίτη σεζόν είναι διαθέσιμη στο Disney+