Γυρίσματα

«Monday»: ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλος χαρίζει στο Flix το ημερολόγιο των γυρισμάτων

of 10

O Αργύρης Παπαδημητρόπουλος μοιράζεται μαζί μας πώς έστησε 5 Δευτέρες γυρίσματος. Δείτε παρασκηνιακές φωτογραφίες, αλλά και τις προσωπικές του σημειώσεις πάνω στο σενάριο.

«Monday»: ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλος χαρίζει στο Flix το ημερολόγιο των γυρισμάτων

Μπορεί το πάθος ενός Σαββατοκύριακου να αντέξει την πραγματικότητα της αναπόφευκτης Δευτέρας; Κι αν κανείς αναγάγει αυτόν τον συμβολισμό σε μια σχέση: υπέροχο όταν όλα είναι καινούργια και ενθουσιώδη και παθιασμένα, αλλά τι συμβαίνει ανάμεσα σ' ένα ζευγάρι όταν ξημερώσουν οι δυσκολίες της καθημερινότητας;

Ο Μίκι κι η Κλόι, δύο Αμερικανοί που ζουν ο καθένας για τους δικούς του λόγους στην σύγχρονη Αθήνα, θα το ανακαλύψουν και θα μάς επιτρέψουν να το ανακαλύψουμε κι εμείς μαζί τους. Μέσα από την πάντα ειλικρινή ματιά του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου και μέσα από το σινεμά του που λούζει την εικόνα με φως, ενέργεια, έρωτα, ξέφρενα πάρτι, αλλά δεν κοιτά αλλού όταν έρχεται η ώρα του συναισθηματικού hangover.

monday

monday 607

Tην Πέμπτη, 24 Ιουνίου, το «Monday» ετοιμάζεται να συναντήσει και το ελληνικό κοινό στα θερινά, σε διανομή από την Tulip.

Σήμερα, ο Αργύρης Παπδημητρόπουλος επιτρέπει στους αναγνώστες του Flix να περάσουν πίσω από τις κάμερες: με ένα ημερολόγιο των γυρισμάτων (από Δευτέρα σε Δευτέρα), τις σημειώσεις του πάνω στην δική του κόπια στο σενάριο και παρασκηνιακές φωτογραφίες.

Δείτε και το βίντεο από τα γυρίσματα με αποκλειστικές συνεντεύξεις των Σεμπάστιαν Σταν & Ντενίζ Γκαφ: Οι εραστές του «Monday» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου σε αποκλειστικές συνεντεύξεις στην κάμερα του Flix

Monday calendar 2

monday 607

Monday calendar 3

Monday 27 Ιουνίου 2018
DAY 01

Η πρώτη μέρα φυσικά είναι Δευτέρα. Οχι γιατί η ταινία λέγεται Monday, αλλά γιατί έτσι συμβαίνει στις περισσότερες παραγωγές. Το όρντινο είναι στις 6.30 στο Ζούμπερι. Ο Χρήστος Καραμάνης ήταν πολύ αυστηρός με την ώρα που πρέπει να τραβηχτεί το συγκεκριμένο μονοπλάνο της σκηνής 5 σε σχέση με την θέση του ήλιου και οποιαδήποτε καθυστέρηση θα κάνει τα πράγματα να μην ξεκινήσουν καλά.

Ο νόμος του Μέρφυ όμως νικάει τον Χρήστο και δυο ατυχίες μας κάνουν να ξεκινήσουμε με ανησυχία. Ο Καραμάνης όμως θα νικήσει -γιατί το καλό νικάει πάντα- και τελευταία στιγμή με ένα ταξί από αθήνα, θα λυθεί το πρόβλημα και θα τραβήξουμε το πλάνο όπως πρέπει. Η ταινία ξεκινάει και όλοι είναι χαρούμενοι. Θα συνεχίσουμε με car to bike πλάνα για τις σκηνές που επιστρέφουν στην πόλη και θα φτάσουμε στην ώρα μας στα Τουρκοβούνια όπου κάνουμε break και συνεχίζουμε με το αστυνομικό τμήμα που έφτιαξε η Αλίκη μέσα στα γραφεία του συλλόγου των κατοίκων του οικισμού. Ραπ στις 5.30 με αγκαλιές και χειροκροτήματα. Μια γρήγορη μπίρα εκεί κοντά γιατί την επόμενη έχουμε δύσκολο πρωινό όρντινο.

Δείτε κι αυτό: Αργά ή γρήγορα ξημερώνει Δευτέρα. Τρέιλερ για το «Monday» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου

Monday calendar 4

Monday calendar 5

Monday calendar 6

Monday 17 Σεπτεμβρίου 2018
DAY 13

Εχουμε πια γυρίσει από την Αντίπαρο και η ομάδα έχει δέσει απόλυτα. Ο Σεμπάστιαν και η Ντενίζ έχουν μπει απόλυτα στο κλίμα, έχουν καταλάβει ότι όταν κάνουμε πάρτι, είτε για εμάς είτε για το γύρισμα το εννοούμε και το απολαμβάνουν τρελά.

Θα επιστρέψουμε στο σπίτι-ντεκόρ στην Φωκίωνος και θα τραβήξουμε την σκηνή του pointless party. Μερικοί από τους καλύτερους Ελληνες ηθοποιούς πλαισιώνουν το πρωταγωνιστικό ζευγάρι και κάποιοι εκλεκτοί φίλοι κάνουν μπούγιο από πίσω. Χαμός. Το γενικό όρντινο είναι στις 19.00, αλλά το beauty department ξεκινάει νωρίτερα για να ετοιμάσει τον κόσμο για το πάρτυ. Highlight της ημέρας ο αυτοσχεδιαστικός διάλογος μεταξύ δυο βρετανών και ο τσαμπουκάς της Σοφίας με τον Γρηγόρη.

Δυο σκηνές που με κάνουν να γελάω κάθε φορά που βλέπω την ταινία.

Monday calendar 7

Monday calendar 8

Monday calendar 9

Monday 24 Σεπτεμβρίου 2018
DAY 18

Το όρντινο είναι σε ένα υπέροχο σπίτι στην Σαρωνίδα στις 16.00, αλλά η παραγωγή έχει πάει πολύ νωρίτερα για να στήσει. Φυσάει πολύ και με την Φένια μιλάμε από το πρωί στα τηλέφωνα για να αποφασίσουμε αν θα κάνουμε το γύρισμα ή θα το αναβάλλουμε. Νικάει το ένστικτο και προχωράμε.

Μια παλιά φίλη της Κλόε παντρεύεται και ο Μίκυ θα γνωρίσει κάποιους από τους φίλους της για πρώτη φορά. Η Iντρα Κέιν τραγουδάει και όλοι χορεύουν. Η σκηνές που έχουμε να γυρίσουμε είναι πολλές και υπάρχει άγχος, αλλά όλα πάνε καλά. Δεκάδες φίλοι είχαν έρθει για να βοηθήσουν φορώντας τα καλά τους και μέσα σε αυτούς και οι γονείς μου. Είναι σαν να έχουμε πάει όλοι σε γάμο παρέα, αφού το συνεργείο έχει μπλεχτεί με τους ηθοποιούς και τον κόσμο και χορεύουμε παρέα.

Ο Λέανδρος στον ήχο με κοιτάει απειλητικά. Αγαπιόμαστε όμως και ξέρει ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά. Το πάρτι τελειώνει και ο Λέανδρος σαν μαέστρος ζητάει από τον κόσμο να κάνει off όλους τους ήχους που καβάλαγαν με την μουσική. Oλα καλά, αύριο έχουμε πάλι γύρισμα στον ίδιο χώρο.

Monday calendar 10

Monday calendar 11

Monday calendar 12

Monday 8 Οκτωβρίου 2018
DAY 20

Τελευταία μέρα του καλοκαιρινού σετ. Οι ηθοποιοί θα φύγουν για τις χώρες τους και εμείς θα κάνουμε προετοιμασία των χειμερινών γυρισμάτων και θα ξεκουραστούμε μέχρι να ξαναέρθουν για να συνεχίσουμε. Γύρισμα στο αεροδρόμιο, μια χαρά ιδέα για την ημέρα του αποχωρισμού.

Τα γυρίσματα στα αεροδρόμια όμως δεν είναι ποτέ εύκολα. Ποτέ δεν μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις, οι αναγγελίες από τα μεγάφωνα δεν σταματάνε επειδή εσύ γυρίζεις την ταινία σου, οι άνθρωποι δεν σταματάνε για να μην σου χαλάσουν το πλάνο γιατί θεωρούν την πτήση που θα χάσουν πιο σημαντική (μα είναι δυνατόν;) και το να βγεις έξω να κάνεις ένα τσιγάρο να ηρεμήσεις είναι μαραθώνιος και σπριντ μαζί.

Οι σκηνές γυρίζονται γρήγορα, ο Σεμπάστιαν κατεβαίνει από το μηχανάκι του Πυρπασόπουλου και τρέχει σαν τρελός, η κάμερα τον ακολουθεί με νεύρο και τελικά όλα γίνονται στην ώρα τους και ακόμα νωρίτερα. Κάνουμε αγκαλιές και δίνουμε ραντεβού για τα τέλη Νοεμβρίου.

Monday calendar 13

Monday calendar 14

Monday calendar 24

Monday 19 Νοεμβρίου 2018
DAY 27

Επιστροφή στην βάση μας μετά από 40 μέρες. Στο σπίτι του Μίκυ στην Φωκίωνος. Το κλίμα έχει αλλάξει, τα δέντρα έξω από το σπίτι έχουν χάσει τα φύλλα τους και νυχτώνει νωρίς. Η Φωκίωνος έχει μια περίεργη ησυχία σε σχέση με αυτό που είχαμε μάθει το καλοκαίρι και οι σκηνές που έχουμε να γυρίσουμε είναι πιο moody. Oλα ταιριάζουν τέλεια. Η Κλόε και ο Μίκυ είναι αρπαγμένοι, έχει χαλάσει και ο νεροχύτης και ο Μίκυ προσπαθώντας να τον φτιάξει τα κάνει χειρότερα. Το βράδυ γυρνάμε και μια σκηνή που η Κλόε κλαίει στο κρεβάτι.

Ο χειμώνας μπήκε μελαγχολικά, αλλά δεν μας πειράζει γιατί ξέρουμε ότι σε λίγες μέρες θα τραβάμε την σκηνή της καταδίωξης και θα γίνει χαμός.

Σιγά σιγά αποχαιρετούμε τον χώρο που μας φιλοξένησε για τόσο καιρό και που έφτιαξε η Αλίκη από το μηδέν. Κάθε δωμάτιο που τραβάμε αρχίζει μετά να ξεστήνεται και όλοι παζαρεύουμε τα φανταστικά προπς. Μπορώ να κρατήσω το πορσελάνινο τιγράκι; Να πάρω αυτή την αφίσα; Τελικά φεύγω με την neon μπανάνα την οποία ποτέ δεν συνέδεσα στο σπίτι μου και ίσως έπρεπε να την έχω αφήσει στον Καραμάνη που την γλυκοκοιτούσε. Χρήστο, όποτε θέλεις έλα να την πάρεις...

Monday calendar 17

Monday shooting 607 3

Monday shooting 607 2

Monday shooting 607 1

Monday | Σκηνοθεσία: Αργύρης Παπαδημητρόπουλος | Σενάριο: Rob Hayes & Αργύρης Παπαδημητρόπουλος | Παραγωγοί: Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος, Brian Kavanaugh-Jones, Damian Jones, Deanna Barillari, Αργύρης Παπαδημητρόπουλος | Executive Producers: Fred Berger, Φένια Κοσοβίτσα | Παραγωγή: Faliro House Productions, Automatik, DJ Films, Blonde | Πρωταγωνιστούν: Denise Gough, Sebastian Stan | Με τους: Γιώργο Πυρπασόπουλο, Dominique Tipper, Έλλη Τρίγγου, Ανδρέα Κωνσταντίνου | Διευθυντής Φωτογραφίας: Χρήστος Καραμάνης, GSC | Σκηνογράφος: Αλίκη Κούβακα | Ενδυματολόγος: Μάρλι Αλειφέρη | Μοντάζ: Ναπολέων Στρατογιαννάκης | Μουσική: Αλέξης Γράψας | Ήχος: Λέανδρος Ντούνης


Monday calendar 18

Ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλος μάς επιτρέπει να κρυφοκοιτάξουμε τις σημειώσεις του

Monday calendar 19

Monday calendar 20

Monday calendar 22

Monday calendar 21

Διαβάστε περισσότερα:

Monday Poster 607