Άποψη

Το καλοκαιρινό mixtape του Flix #19 | «Pony» από το «Magic Mike XXL»

στα 10

Για κάθε μία μέρα του Ιουλίου, το Flix επιλέγει ένα τραγούδι από το jukebox των πιο αγαπημένων καλοκαιρινών κινηματογραφικών αναμνήσεων.

Το καλοκαιρινό mixtape του Flix #19 | «Pony» από το «Magic Mike XXL»

Το «Magic Mike XXL» θα ήταν καλοκαιρινή ταινία ακόμα κι αν η δράση της δεν ήταν τοποθετημένη γύρω από έναν εορτασμό της 4ης Ιουλίου. Η μεγάλη αποχώρηση -και ταυτόχρονα μεγάλη δύναμη- του φιλμ βρίσκεται στον τρόπο με τον οποίο διατηρεί το στυλ και την κίνηση του πρωτότυπου έργου του Στίβεν Σόντερμπεργκ, αλλά στη θέση του οικονομικού άγχους τοποθετεί μια μη-ιστορία μιας παρέας αντρών που χορεύουν μέχρι όλα να φτιάξουν.

Λίγες ταινίες του σύγχρονου σινεμά μοιάζουν να έχουν λιγότερες έγνοιες από το αριστούργημα κίνησης και ρυθμού του Γκρέγκορι Τζέικομπς, και μέσα από ένα μπαράζ σκηνών ανθολογίας μια από εκείνες που επανέρχεται συχνά ως αγαπημένη είναι και μια από τις πιο εμβληματικές ως προς τι συμβολίζει η ταινία, μια σκηνή απολύτως χαρακτηριστική του χώρου που το «XXL» καταλαμβάνει. Είναι o Μάικ «Μάτζικ Μάικ» Λέιν του Τσάνινγκ Τέιτουμ, αναποφάσιστος ακόμα για το αν θα επιστρέψει σε αυτή την ζωή που κάποτε άφησε πίσω για να νοικοκυρευτεί.

Magic Mike xxl


To καλοκαιρινό mixtape του Flix:


Magic mike xxl

Το δίλημμα λήγει τη στιγμή που ακούει στο Spotify το «Pony» του Ginuwine, ένα κομμάτι διάσημο τόσο για το στάτους του ως κλασικό σεξουαλικά εμφανές χιτ των ‘90s, όσο και -εσωτερικά, στον κόσμο του φιλμ- κάτι που ο ίδιος χαρακτήρες είχε χορέψει στην πρώτη ταινία. Ο Μάικ αφήνει το ρυθμό να τον παρασύρει, με τον Τέιτουμ και το αδιανόητο χάρισμά του να χορεύει μόνος του στο γκαράζ σαν μια αόρατη δύναμη να τον ελέγχει, σαν ο ίδιος να μη μπορεί πια να σκεφτεί με λογική, και ασφάλεια.

Oπως διακριτικά λένε κι οι στίχοι,

If you're horny, let's do it
Ride it, my pony
My saddle's waiting
Come and jump on it

Φυσικά θα επιστρέψει στον κόσμο που άφησε πίσω, στο πλαίσιο μιας απελευθερωτικής αφήγησης, όπου άνθρωποι κάθε χρώματος ή σχήματος έχουν το ίδιο δικαίωμα στη σεξουαλική επιθυμία, όπου οι γυναίκες είναι βασίλισσες και οι άντρες ακομπλεξάριστοι πρίγκιπες, κι όπου κάθε επεισόδιο (μέσα από τους δικούς του χρωματικούς, μουσικούς, ρυθμικούς κώδικες) οδηγεί προς, well, την ανεξαρτησία- ό,τι εκλαμβάνεται δηλαδή ως ανεξαρτησία σε ένα οικονομικό σύστημα δίχως διέξοδο. Με τα ουρλιαχτά έκστασης για ηχητικό χαλί και τη βροχή δολαρίων οπτικό. Και στη μέση όλων, μόνο κίνηση και έλξη.

Δείτε εδώ το «Pony» όπως το χορεύει ο Τσάνινγκ Τέιτουμ στο «Magic Mike XXL»...


...και στο πρώτο «Magic Mike».


Για λίγο καλοκαιράκι ακόμα, ο Τζο Μανγκανιέλο χορεύει το «I Want It That Way»


Και ο Τσάνινγκ Τέιτουμ με τον Twitch χορεύουν την τελική σύνθεση κομματιών στο σόου.



Διαβάστε και δείτε ακόμη:


Magic Mike XXL 607 Poster