Άποψη

Cine #MένουμεΣπίτι | Ο Παναγιώτης Πανταζής προτείνει στο Flix μια ταινία για τις μέρες της καραντίνας

στα 10

Το Flix ζητά κάθε μέρα από καλλιτέχνες που αγαπάει να φτιάξουν πρόγραμμα στον κινηματογράφο του σπιτιού μας, με κάτι που θα (ξανα)δούν κι ο ίδιοι τις μέρες της καραντίνας!

Flix Team
Cine #MένουμεΣπίτι | Ο Παναγιώτης Πανταζής προτείνει στο Flix μια ταινία για τις μέρες της καραντίνας

Οι μέρες της καραντίνας θέλουν προσοχή, υπομονή, πεθαρχία και... πολύ σινεμά! Μένουμε σπίτι, φτιάχνουμε ατμόσφαιρα και βλέπουμε ταινίες - ταινίες που πάντα θέλαμε να δούμε και δεν βρήκαμε ποτέ το χρόνο, ταινίες που θα ξαναδούμε γιατί μάς στηρίζουν, μάς φτιάχνουν το κέφι, σκοτώνουν την κακή διάθεση και την κλεισούρα.

Το Flix ζήτησε από σκηνοθέτες, ηθοποιούς, μουσικούς, συγγραφείς να προτείνουν την ταινία που θα βάλουν κι εκείνοι να δουν, όσο μένουν σπίτι. Μπορεί να είναι η αγαπημένη τους, ή αυτή που θεωρούν ότι έχει μεγαλύτερο νόημα να ξαναδούν τώρα, σε αυτή τη χρονική στιγμή, σε αυτή τη συνθήκη.

Δείτε ακόμη:

Ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλος προτείνει «All That Jazz» του Μπομπ Φόσι
Ο Μπάμπης Μακρίδης προτείνει «Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου» του Στίβεν Σπίλμπεργκ
Ο Γιώργος Γούσης προτείνει «Κλίματα Αγάπης» του Νουρί Μπιλγκέ Τζεϊλάν
Ο Αργύρης Ξάφης προτείνει «Old Boy» του Παρκ Τσαν-γουκ
Ο Φοίβος Δεληβοριάς προτείνει «Amarcord» του Φεντερίκο Φελίνι
Η Κάτια Γκουλιώνη προτείνει «Να Ζει Κανείς ή να Μη Ζει» του Ερνστ Λιούμπιτς
Η Ζακλίν Λέντζου προτείνει «Gummo»
Ο ΛΕΞ προτείνει «Repo Man»
Ο Λευτέρης Χαρίτος προτείνει «Ο Γείτονάς μου ο Τότορο» και «Sullivan's Travels»

παναγιώτης πανταζής 607

Τι να δούμε απόψε, λοιπόν, Παναγιώτη Πανταζή;

O Παναγιώτης Πανταζής ζωγραφίζει κόμικς, γράφει μουσικές και γεμίζει τις μέρες μας έμπνευση. Συνεργάτης του περιοδικού 9, δημοσίευσε το πρώτο άλμπουμ του με κόμικς το 2007 (Common Comics #1, Giganto) κι ακολούθησαν άλλες 15 κυκλοφορίες. Από το 2011 έχει κυκλοφορήσει πάνω απο 400 online comic strips σε σειρές στο socomic.gr, ενώ συνεργάστηκε με το περιοδικό Μπλε Κομήτης από το πρώτο τεύχος. Το 2018 κυκλοφόρησε το Στα Μυστικά του Βάλτου της Πηνελόπης Δέλτα, σε σενάριο Γιάννη Ράγκου, από τις εκδόσεις Polaris. Πρόσφατα συνυπέγραψε, μαζί με τους Γιώργο Γούση και Γεωργία Ζάχαρη, το κόμικ Φεστιβάλ για τα 60 χρόνια του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Σε μια παράλληλη ζωή, ακούμε τον Pan Pan με τους Echo Tides και χαζεύουμε όλες τις νέες δουλειές του στο pantazis.space.

Αυτό το διάστημα, ο Παναγιώτης Πανταζής δίνει ένα επιπλέον κίνητρο για να #menoumespiti: Ανεβάζει παλιότερα κομικς του στο gumroad, με 0 ευρώ ή ελεύθερη συνεισφορά, για διάβασμα στο σπίτι!

short skin φιμωμένη αγάπη 607

«Φιμωμένος Ερωτας» («Short Skin», 2014) του Ντούτσιο Κιαρίνι

Εφηβος με φίμωση ντρέπεται για το πουλί του, αγχώνεται ότι αν κάνει περιτομή το πουλί θα γίνει άσχημο, έχει την ευκαιρία να κάνει σεξ, αλλά προτιμάει να το αποφύγει για μην το δείξει. Αυτό δεν είναι εύκολο, γιατι ταυτόχρονα ως έφηβος θέλει να το χώσει όπου βρει. Κυριολεκτικά.

Αυτή είναι μια ιστορία για τον αγώνα ισορροπίας που είναι η εφηβεία. Ισορροπία ανάμεσα στη σχέση του αγοριού με το σώμα του και πώς προσπαθεί να το προστατέψει αλλά και να το κατακτήσει, στη σχέση του με τα κορίτσια που του αρέσουν και πώς θα γίνει να σταθεί αντάξιός τους, στη σχέση του αγοριού με τον κολλητό του που δείχνει να κερδίζει έδαφος στο δρόμο προς το να γίνουν άντρες.

Το «Short Skin» είναι φοβερά οικείο. Κι επίσης είναι πολύ, πολύ αστείο.


Περισσότερες προτάσεις όσο #ΜένουμεΣπίτι:

short skin φιμωμένη αγάπη 607

Διαβάστε εδώ και την κριτική του Flix για τον «Φιμωμένο Ερωτα», που βγήκε στις ελληνικές αίθουσες το καλοκαίρι του 2015