Συνέντευξη

Το Flix συναντά τον Προμηθέα Αλειφερόπουλο... «εκεί που ζούμε»

στα 10

H κάμερα του Flix συνάντησε τον πρωταγωνιστή της ταινίας του Σωτήρη Γκορίτσα, και μίλησαν για όλα αυτά που ζούμε: την οικονομική και ηθική μας κρίση, τις σχέσεις, τη ματαίωση της τέχνης, αλλά και πώς θα κάνουμε αυτό τον κόσμο καλύτερο - εντός κι εκτός οθόνης.

Το Flix συναντά τον Προμηθέα Αλειφερόπουλο... «εκεί που ζούμε»

Ο Σωτήρης Γκορίτσας («Βαλκανιζατέr») επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη, 12 χρόνια μετά το «Απ’ τα Κόκκαλα Βγαλμένα», με το «Εκεί που Ζούμε», μία ιστορία ενηλικίωσης, εξιλέωσης και αποδοχής - αυτή είναι η ζωή μας σε αυτή τη χώρα. Εδώ ζούμε. Και κάνουμε, όλοι, ό,τι καλύτερο μπορούμε.

Οχι όλοι. Υπάρχουν πολλοί που δεν κάνουν το καλύτερο - κι αυτοί μάς πνίγουν καθημερινά στην απόγνωση. Αλλά υπάρχουν και νεαροί 35άρηδες, όπως ο Αντώνης, που δεν έχουν ξεπουληθεί. Που παλεύουν να επιβιώσουν στον επαγγελματικό στίβο, να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους, αλλά κουβαλούν μια βουβή αγανάκτηση: αυτό είναι η ζωή; Μόνο επιβίωση;

Διαβάστε την κριτική του Flix: για το «Εκεί που Ζούμε» του Σωτήρη Γκορίτσα

Προμηθέας Αλειφερόπουλος

Ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος («Το Γάλα», «Αλυτη», «The Republic»), ερμηνεύει τον Αντώνη με μια βαθιά κατανόηση του καθημερινού του αγώνα. Με ντροπή για τα χρέη του, με βουβή τσαντίλα απέναντι στη νομιμοποιημένη εκμετάλλευση από το αφεντικό του, με κωμικά ξεσπάσματα αγανάκτησης απέναντι στους γονείς (που μοιάζουν να ζουν στον κόσμο τους), αλλά και μια μελαγχολία. Μία θλίψη που ελλοχεύει απέναντι σε όλα αυτά που πραγματικά μετράνε: τις ανθρώπινες σχέσεις που έχουν φθαρεί ανεπιστρεπτί (;), τη σύγκρουση με τον πατέρα του - κυριολεκτικά και συμβολικά (όσα ο πατέρας του πρεσβεύει για την παλιά Ελλάδα της φούσκας).

Tο Flix συνάντησε τον Προμηθέα, εκεί που πρωτοσυναντάμε και τον δικηγόρο ήρωά του, στα σκαλιά της Ευελπίδων, και τον ανέκρινε. Γιατί ο ήρωάς του νιώθει loser; Γιατί τον συγκίνησε τόσο πολύ αυτός ο ρόλος; Γιατί η συνεργασία του με τον Γκορίτσα ήταν «η καλύτερη της καριέρας του»; Γιατί αγαπά τόσο πολύ το σινεμά;

Για μένα, η χειρότερη ματαίωση του σινεμά είναι να μην πηγαίνει ο κόσμος να βλέπει τις ταινίες...»

Δείτε το βίντεο!

Tο «Εκεί που Ζούμε» του Σωτήρη Γκορίτσα προβάλλεται ήδη στις ελληνικές αίθουσες από την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου.