Ενημέρωση

Φεστιβάλ Δράμας 2019: «Γιος» του Κώστα Τατάρογλου

στα 10

Εν αναμονή του 42ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.

Flix Team
Φεστιβάλ Δράμας 2019: «Γιος» του Κώστα Τατάρογλου

Η ταινία

Στη σύγχρονη ελληνική επαρχία, ένας νεαρός άντρας, αφού θάψει τον πατέρα του, αφήνει τη μητέρα και το πατρικό του σπίτι προς αναζήτηση εργασίας.

Ο σκηνοθέτης

Ο Κώστας Τατάρογλου γεννήθηκε το 1988 και μεγάλωσε στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Είναι απόφοιτος του τμήματος Τεχνών Ηχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου (Κέρκυρα). Εργάζεται ως μοντέρ και κολορίστας στον κινηματογράφο.

Φιλμογραφία:

«Fake Flowers», 2012 (συν-σκηνοθεσία με τον Χρήστο Μητσιάνη)
«Ο Γιώτα Δελτα και το Ντιαν», 2015 (δείτε ολόκληρη την ταινία στο τέλος του κειμένου)
«Versus», 2018

5 ερωτήσεις για τον «Γιο»

Γιατί κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;

Αυτή η ταινία ήρθε εντελώς απρόσμενα στη ζωή μου, καθώς μου προτάθηκε η σκηνοθεσία της σε ανύποπτο χρόνο από τον παραγωγό της, Βασίλη Μαζωμένο, τον οποίο, ευκαιρίας δοθείσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω και δημοσίως. Οσο για την ιστορία αυτή καθαυτή θέλησα να την προσεγγίσω γιατί αγγίζει θέματα που αφορούν τον καθένα μας ανεξαρτήτως εποχής, επικαιρότητας, καταγωγής ή ό,τι άλλου.

Πώς θα περιγράφατε την ταινία σας σ' έναν υποψήφιο θεατή;

Πρόκειται για μια ταινία αποχωρισμού και ενηλικίωσης, όπου ο βασικός χαρακτήρας έρχεται αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα του θανάτου αλλά και της ζωής.

Τι θα θέλατε να σας ρωτήσει ή να συζητήσετε με κάποιον αφού τη δει;

Συγκεκριμένες ερωτήσεις περιμένω, διότι δεν έχω και έτοιμες απαντήσεις. Θα ήθελα όμως να κουβεντιάσουμε για τον αποχωρισμό, την ενηλικίωση, το θάνατο και γενικά για υπαρξιακά ζητήματα που φέρνουν τους ανθρώπους επί της ουσίας κοντύτερα.

Πώς είναι να κάνεις σινεμά (στην Ελλάδα) σήμερα; Τι σας δίδαξε ή τι κρατάτε από την εμπειρία;

Είναι πανέμορφο σε όλα τα επίπεδα. Αυτό που πάντα κρατάω είναι το πως, μέσα στο πλαίσιο ενός κοινού οράματος, θα βρεθούν να σε υποστηρίξουν τόσοι άνθρωποι και να συνεργαστούν αρμονικά ώστε να αποτυπωθεί στην οθόνη ένας κόσμος που μόνο ένας αρχικά φαντάστηκε ότι ίσως θα έχει κάποιο ενδιαφέρον.

Τι σημαίνει το Φεστιβάλ Δράμας για σας, αλλά και για το σημερινό ελληνικό κινηματογραφικό τοπίο;

Το εθνικό μας φεστιβάλ για τις μικρές σε διάρκεια ταινίες είναι μία ευκαιρία για όσους συμμετέχουν να βγουν από την εσωστρέφεια και να επικοινωνήσουν τις ιδέες τους στην κοινωνία. Και είναι ο βασικότερος φορέας επικοινωνίας μιας και η διανομή στις αίθουσες για το είδος είναι ανύπαρκτη και το διαδίκτυο τόσο χαοτικό και απρόσωπο.

Δείτε το trailer του «Γιου» εδώ και, παρακάτω, δείτε ολόκληρη την ταινία του Κώστα Τατάρογλου, «Ο Γιώτα Δελτα και το Ντιαν» (2015)


Info Πρωταγωνιστούν: Λάμπρος Κωνσταντέας, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Κώστας Ξυκομηνός | Σενάριο: Γιάννης Ζαφείρης | Σκηνοθεσία - Μοντάζ: Κώστας Τατάρογλου | Διεύθυνση Φωτογραφίας: Στάθης Γαλαζούλας | Σκηνικά - Κοστούμια: Δήμητρα Παναγιωτοπούλου | Ηχοληψία: Φίλιππος Μάνεσης | Σχεδιασμός ήχου: Κώστας Χρυσόγελος | Παραγωγή: Βασίλης Μαζωμένος, Πάνος Παπαδόπουλος, με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Μάθετε πληροφορίες και δείτε υλικό των ταινιών όλων των φετινών υποψηφίων του Φεστιβάλ Δράμας εδώ. Κάθε μέρα το Flix θα παρουσιάζει κι από μία ταινία.

son γιος poster 607