Ενημέρωση

Φεστιβάλ Δράμας 2018: «Versus» του Κώστα Τατάρογλου

στα 10

Εν αναμονή του 41ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.

Flix Team
Φεστιβάλ Δράμας 2018: «Versus» του Κώστα Τατάρογλου

Η ταινία

Οταν ένας άντρας διεκδικεί 50 ευρώ από μια ζητιάνα, δεν περιμένει ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν έτσι...

Ο σκηνοθέτης

Ο Κώστας Τατάρογλου γεννήθηκε το 1988 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Eίναι απόφοιτος του τμήματος Τεχνών Ηχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου (Κέρκυρα). Εργάζεται ως μοντέρ και βοηθός σκηνοθέτη στον κινηματογράφο.

versus2short 607

4 ερωτήσεις για το «Versus»

Γιατί κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;

Η αρχική ιδέα γεννήθηκε πριν δύο χρόνια, όταν ζούσα σε μία τυπικά καλά οργανωμένη κοινωνία της κεντρικής Ευρώπης. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα διαπίστωσα ότι η πραγματικότητα της ταξικής μας κοινωνίας, είναι στη βάση της κοινή και αμείλικτη. Οπότε αν όχι τώρα, πότε;

Πώς θα περιγράφατε την ταινία σας σ' έναν υποψήφιο θεατή;

Ενας καλοντυμένος άνδρας διεκδικεί ένα πενηντάρικο από μία ζητιάνα στο δρόμο. Από εκείνη τη στιγμή, κανείς από τους δύο δεν περιμένει τα πράγματα να πάρουν… άλλη διάσταση.

Πως είναι να κάνεις σινεμά (στην Ελλάδα) σήμερα; Τι σας δίδαξε ή τι κρατάτε από την εμπειρία;

Πρόκειται για ένα μαγικό ταξίδι. Από τη στιγμή που σου "σκάει" η ιδέα μέχρι την προβολή στη μεγάλη οθόνη. Αν διδάχτηκα κάτι από όλο αυτό, είναι ότι ο κινηματογράφος είναι μία άκρως ομαδική άσκηση εμπιστοσύνης. Έτσι επαναπροσδιορίζεις τον εαυτό σου κάθε στιγμή. Εκεί έγκειται και η μαγεία.

Τι σημαίνει το Φεστιβάλ Δράμας για σας; Ποια πιστεύετε ότι είναι τα υπέρ και ποια τα κατά του; Θα προτείνατε κάποιες κινήσεις προς τη βελτίωσή του;

Πρόκειται σίγουρα για ένα μεγάλο βήμα από το οποίο οι, κυρίως νέοι, δημιουργοί της χώρας μπορούν να εκτεθούν και να συνομιλήσουν για το σινεμά όπως το φαντάζονται και το οραματίζονται. Καθώς είναι η πρώτη μου συμμετοχή στο φεστιβάλ, ελπίζω να μου ξαναδοθεί η ευκαιρία να απαντήσω στο δεύτερο σκέλος στο μέλλον, βάση της φετινής μου εμπειρίας.


info

Ηθοποιοί: Βασίλης Γεωργοσόπουλος, Ελενα Βόγλη / Σενάριο-Σκηνοθεσία-Μοντάζ: Κώστας Τατάρογλου / Παραγωγή: Βασίλης Μαζωμένος / Φωτογραφία: Στάθης Γαλαζούλας / Πρωτότυπη Μουσική: Kame / Ηχος: Πάνος Κυριακου / Σχεδιασμός Ηχου: Κώστας Χρυσόγελος / Σκηνικά: Σοφία Αραμπατζόγλου / Κοστούμια: Ματίνα Τζόβεννου / Διεύθυνση Παραγωγής: Κώστας Λένης / Μια παραγωγή της Horme Pictures

Μάθετε πληροφορίες και δείτε υλικό των ταινιών όλων των φετινών υποψηφίων του Φεστιβάλ Δράμας εδώ. Κάθε μέρα το Flix θα παρουσιάζει κι από μία ταινία.

versus3short poster 607