Ενημέρωση

Φεστιβάλ Δράμας 2018: «Ο Συλλέκτης» του Θοδωρή Βουρνά

στα 10

Εν αναμονή του 41ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.

Flix Team
Φεστιβάλ Δράμας 2018: «Ο Συλλέκτης» του Θοδωρή Βουρνά

Η ταινία

Οταν ο Συλλέκτης εντοπίζει σε κάποιον ένα χαρακτηριστικό που θαυμάζει, πρέπει να το αποκτήσει. Ο τρόπος του σύντομος και αποτελεσματικός. Τον σκοτώνει. Φροντίζει, όμως, πάντα να κρατήσει ένα αναμνηστικό. Ενα αντικείμενο σχεδόν ασήμαντο, που περνάει απαρατήρητο από το ανυποψίαστο μάτι.

Συλλέκτης 607

Ο σκηνοθέτης

Ο Θοδωρής Βουρνάς σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σκηνοθεσίας θεάτρου. Από το 2010, σκηνοθετεί ταινίες μικρού μήκους και θεατρικές παραστάσεις. (thodorisvournas.com)

Φιλμογραφία

2010 Ποιος δε Μετανιώνει
2011 Η Μεγάλη Κομπίνα
2012 Στην Αλλη Οχθη
2013 Εθελοντές
2015 Χωρίς Γάλα
2016 Θεατής
2018 Ο Συλλέκτης

Συλλέκτης 607

4 ερωτήσεις για τον «Συλλέκτη»

Γιατί κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;

Ηταν ο σωστός χρόνος για να γίνει. Η ευκαιρία για να ξανασυνεργαστούμε με φίλους που καιρό το λέγαμε. Οπως και η αφορμή να δουλέψουμε με νέους συνεργάτες και να γνωριστούμε. Το σενάριο ήταν μια ιδέα που κούμπωσε και δουλεύτηκε σε βάθος χρόνου μέχρι να φτάσει στο γύρισμα. Είναι μια ιστορία που ωρίμασε και είχε ως αποτέλεσμα πολύπλοκους χαρακτήρες, που έχουν αρκετά να πουν... κυριολεκτικά μιλάνε σχεδόν συνέχεια στην ταινία!

Πώς θα περιγράφατε την ταινία σας σε έναν υποψήφιο θεατή;

Με μια ατάκα από το σενάριο: «Αγαπάμε αυτό που θαυμάζουμε. Κι αυτό που θαυμάζουμε θέλουμε να το αποκτήσουμε».

Πώς είναι να κάνεις σινεμά (στην Ελλάδα) σήμερα; Τι σας δίδαξε ή τι κρατάτε από την εμπειρία;

O «Συλλέκτης» ήταν μια αρκετά θετική εμπειρία. Τα πράγματα έγιναν στο χρόνο τους και βρέθηκαν λύσεις για όλα. Με το αποτέλεσμα να είναι πολύ κοντά στα στάνταρ που ιδανικά φανταστήκαμε. Μου δίδαξε να εμπιστεύομαι το ένστικτό μου και να δίνω χώρο στους ανθρώπους να είναι δημιουργικοί και να μοιραζόμαστε το όραμα της ταινίας. Κρατάω τους καλούς συνεργάτες.

Τι σημαίνει το Φεστιβάλ Δράμας για σας; Ποια πιστεύετε ότι είναι τα υπέρ και ποια τα κατά του; Θα προτείνατε κάποιες κινήσεις προς τη βελτίωσή του;

Είναι ένα Φεστιβάλ που φτάνει τον μισό αιώνα ζωής. Το βλέπω σαν μια αξία στο χρόνο και προσδοκώ να συνεχίσει και να συνεχίσει και να συνεχίσει... όλο και πιο δυνατά.


Info

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Βουρνάς / Σενάριο: Κατερίνα Βαϊμάκη / Ηθοποιοί: Δημήτρης Λιακόπουλος, Μιχάλης Οικονόμου, Νεφέλη Παπαδερού, Χρήστος Καπενής / Διεύθυνση Φωτογραφίας: Φανούρης Καζάκης / Μοντάζ: Γιώργος Τσιρογιάννης / Μουσική: John Baxter / Σκηνογραφία & Ενδυματολογία: Γιάννης Δούμας / Ηχοληψία: Αντώνης Ζερβός / Sound Design: Παναγιώτης Ελμαζάι / Αrtwork: Antony Galatis / Διεύθυνση Παραγωγής: Ιωάννης Νικολέττος / Βοηθός Σκηνοθέτη: Σελήνη Παπαγεωργίου / Παραγωγή: Direct Productions, Protasis Productions, Θοδωρής Βουρνάς

Συλλέκτης 607

Μάθετε πληροφορίες και δείτε υλικό των ταινιών όλων των φετινών υποψηφίων του Φεστιβάλ Δράμας εδώ. Κάθε μέρα το Flix θα παρουσιάζει κι από μία ταινία.

Συλλάκτης 607

Δείτε παρακάτω την προηγούμενη ταινία του Θοδωρή Βουρνά, «Χωρίς Γάλα»


Διαβάστε περισσότερα για τον «Συλλέκτη» εδώ